Dni Transportu Publicznego 2012
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Napisz prosze gdzie bys te tramwaje teraz postawil na Mlocinach majac tam 2 silne linie zastawiajace 4 tory... A do tego gdzie bys zmiescil linie spacerowe. Promocja na puste stanowiska na Mlocinach dawno sie skonczyla.Shiom pisze:Mnie się generalnie podobało - IMO fajnie że pokazali kwadrata czy gniota po remoncie chociażby. Brakowało mi jednak pojazdów testowych - w zeszłym roku były SU18 hybrid i SM12, a dwa lata temu był Conecto G. Oprócz tego, zaletą Młocin było to że wszystko, łącznie z tramwajami było na miejscu, nie trzeba było jeździć na jakiś "Żoliborz"...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jestem ciekaw co chciał byś zobaczyć ??ziuuu.ex.1205 pisze:14minut x2 zmarnować tylko po to, żeby zobaczyć to co zawsze (nie licząc #3501)?
No rzeczywiście z oznakowaniem był niewielki problem, jedna z grup dowieziona autobusem zaliczyła rajd za moim tramwajem z wiaduktu pod bramę R4. Wystarczyło by zrobić koordynację tramwaju z autobusem i informator odsyłał by na przystanek tramwajowy.Glonojad pisze:I z punktu widzenia tych osób lokalizacja była taka sobie, a oznakowanie - po prostu beznadziejne
Wycieczkę objazdową po r-4 pasażerowie uznawali za ciekawą
Chętnych do przekładania zwrotnic też nie brakowało
Kiedy wreszcie malkontenci z tego forum zrozumieją że DTP to nie jest Dzień Miłośnika tylko zrobione jest to dla ludzi żeby pokazać im jak wygląda to od kuchni
Pierwszy dzień mi się bardzo podobał. Wreszcie coś innego niż węzeł Młociny czy zajezdnie mokotowskie. Dużym zaskoczeniem był dla mnie PolskiBus i możliwość zwiedzania niemal każdego zakamarka ORTu. Po ładnych paru latach nieaktywności tudzież nieobecności miło było zobaczyć stare, znajome twarze. Odniosłem wrażenie, że część osób o mnie zapomniała.
Drugiego dnia udałem się na STP. W zasadzie od 4 lat nic się nie zmieniło. Do zwiedzenia była elektromaszynownia, kładka oraz wieża kontrolna. Przewodniczka jak zwykle mówiła to samo o czym mówiono 4 lata temu. Nic nowego się nie dowiedziałem, zaś w środku budynków nie można było fotografować (kiedyś jedynie nie można było używać statywu, teraz widzę zaostrzyli zakazy).
Drugiego dnia udałem się na STP. W zasadzie od 4 lat nic się nie zmieniło. Do zwiedzenia była elektromaszynownia, kładka oraz wieża kontrolna. Przewodniczka jak zwykle mówiła to samo o czym mówiono 4 lata temu. Nic nowego się nie dowiedziałem, zaś w środku budynków nie można było fotografować (kiedyś jedynie nie można było używać statywu, teraz widzę zaostrzyli zakazy).
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
StraszneAutobus Czerwon pisze:Ludzie nic sobie z tego nie robili, nawet w wieży kontrolnej cykali zdjęcia.Maciek pisze:Nic nowego się nie dowiedziałem, zaś w środku budynków nie można było fotografować (kiedyś jedynie nie można było używać statywu, teraz widzę zaostrzyli zakazy).
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Moja trasa wiodła przez R5, Karolin, Odolany, Paluch i R7, nie myślałem, że aż tak czas umknie.fik pisze:Jest protokół.Gontar pisze:Genialna była ta gra miejska...
Dla zainteresowanych, zwycięska trasa:
M1 Ratusz-Arsenał
26 Inżynierska
23 Czynszowa
But Zajezdnia Stalowa
But Naczelnikowska
138 Korsaka
But Zajezdnia Praga
3 Dw. Wschodni (Kijowska)
KM Warszawa Rembertów
But Rembertów-Ratusz
143 Topograficzna
143 Rembertów-Ratusz
225 Strażacka-Magazyny
But Strażacka
145 Płowiecka
142 Rogatkowa
But PKP Międzylesie
213 Jachtowa
But Napoleona Bonaparte
142 PKP Falenica
KM Warszawa Wschodnia
KM Warszawa Śródmieście
But Centrum
M1 Marymont
No ale co by nie mówić, gra świetna, lecz mogła być w niedzielę, gdzie było mniej atrakcji.
Na dziko, przez wiadukt kolejowy na Michałowiefik pisze:Jest protokół.Gontar pisze:Genialna była ta gra miejska...
Zajezdnia Stalowa
But Naczelnikowska
PKP Cargo jako jedyni rozłożyli namiot na Zachodniejfe91 pisze:Dużo nie straciłeś, przecież w tym roku kolejowej części jako takiej nie było...kukuryk12 pisze:Jak wrażenia po kolejowej części na której jak co roku mnie nie było?
Parowozownia w Skierniewicach trzyma klimat, opowieści o SRK można było słuchać godzinami, gdyby Wocaler gawędziarza nie zawodził.
Egoizm i bezmyślność osób zwiedzających, miejscami wyprowadzała MKoli z równowagi.
Pic.MichalJ pisze:Wymóg, że wstęp do zajezdni tylko w formie przyjechania specjalnym tramwajem, był naprawdę czy dla picu?