W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Warszawskie stadiony i ich przyszłość
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Sądzę, że i Stadion X Lecia zostanie także wyremonotowany. Obiektów sportowych nigdy nie powinnmo być za dużo. Zresztą jak można pozowolić, żeby taki bajzel miał miejsce w centrum wielkiej aglomeracji, mającej ambicje bycia wazną europejską stolicą.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tm pisze:zamontują daszki na koronie, żeby deszcz nie padał na dresyR-11 Kleszczowa pisze:Sądzę, że i Stadion X Lecia zostanie także wyremonotowany
Nie no serio mówię
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam nadzieję, że takMZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:I licze na to, że i Stadion X Lecia doczeka się gruntownej przebudowy.Tylko czy my doczekamy tego remontu?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czy ja wiemDennis pisze:Naprawdę chciałbyś mieć 119 lat![]()
![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
R-11 Kleszczowa pisze:I licze na to, że i Stadion X Lecia doceka się gruntownej przebudowy
ŻW pisze:Architekci nie chcą nowego stadionu na terenach Legii
Warszawscy urbaniści biją na alarm. Ich zdaniem, nowy stadion piłkarski obok istniejącego obiektu Legii jest niepotrzebny. Lepiej odrestaurować Stadion Dziesięciolecia – tłumaczą.
W czwartek chęć budowy stadionu przy ul. Łazienkowskiej zgłosiła niemiecka firma HBM. Stadion ma powstać na terenach Legii w pobliżu Łazienek Królewskich, Zamku Ujazdowskiego oraz przy Kanale Piaseczyńskim będącym fragmentem unikalnego założenia urbanistycznego – Osi Stanisławowskiej. Zdaniem członków Rady Urbanistyczno-Archtektonicznej (organ doradczy prezydenta miasta), stadion na 35 tys. widzów w tym miejscu zepsuje zabytkowy krajobraz stolicy.
Dlatego specjaliści proponują, aby futbolową arenę wybudować w innym miejscu. – Prawidłową i z wielu przyczyn wskazaną lokalizacją jest Stadion Dziesięciolecia – czytamy w oficjalnym stanowisku Rady. Ale nie tylko z powodu troski o panoramę miasta architekci sprzeciwiają się nowemu obiektowi przy ul. Łazienkowskiej.
– Oprócz stadionu będą tu też funkcje komercyjne i usługowe. A ta część miasta jest źle skomunikowana i nie ma planów, aby wprowadzić tu w przyszłości np. transport szynowy – mówi Grzegorz Buczek z RU-A, która wystosowała protest.
Tymczasem władze Warszawy twierdzą, że sprawa jest przesądzona i nie zamierzają ugiąć się pod presją architektów. Trwa sprawdzanie dokumentów, jakie złożył niemiecki oferent. Jeśli nie popełnił błędów, budowa stadionu przy ul. Łazienkowskiej ruszy w przyszłym roku.
Data: 2006-08-19; DANIEL ZYŚK