Informacja w Swingach i Jazzach

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 13 lis 2012, 23:55

Łukasz pisze:Negatyw może jest słaby, jeśli chodzi o czytelność,
Więc może od razu świecąca się ciągła linia? Efekt ten sam co napis w negatywie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 15 lis 2012, 10:33

Protestuję! Napis w negatywie daje się odczytać i z największych odległości, a tylko dzięki temu w ogóle zwrócił na siebie moją uwagę wczoraj.
Dalej: nawet ja nie wiem, gdzie jest Wojnicka (domyśliłem się). Ten ostatni przystanek na trasie to nie najlepszy pomysł.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

bepe

Post autor: bepe » 15 lis 2012, 13:40

KwZ pisze:Protestuję! Napis w negatywie daje się odczytać i z największych odległości,
Tutaj ja muszę zaprotestować. Napis w negatywie rzuca się w oczy, ale na pewno nie jest czytelny. W nowych solarisach jest tak, że w negatywie jest podany ostatni przystanek, a pod spodem już normalnie "Kurs skrócony". I ten "Kurs skrócony" widoczny jest z daleka, a kierunek kursu w zasadzie dopiero po dojeździe na przystanek. Dlatego, moim zdaniem, informacje dodatkowe powinny być w negatywie, a kierunek powinien pozostać normalnie.

Awatar użytkownika
marcin3001

Post autor: marcin3001 » 15 lis 2012, 14:04

bepe pisze:I ten "Kurs skrócony" widoczny jest z daleka, a kierunek kursu w zasadzie dopiero po dojeździe na przystanek.
I bardzo słusznie.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lis 2012, 14:07

KwZ pisze:Dalej: nawet ja nie wiem, gdzie jest Wojnicka (domyśliłem się). Ten ostatni przystanek na trasie to nie najlepszy pomysł.
Lista przystanków na koralach środku. Skoro przystanek 'Zajezdnia Praga' jest wcześniej... Tak jest i pewnie będzie Wojnicka, Woronicza i Rogalińska. Tylko Żoliborz ma przystanek końcowy o nazwie zgodnej na wjeździe....
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
marcin3001

Post autor: marcin3001 » 15 lis 2012, 14:13

Zacznijmy więc od tego:
Rogalińska -> Zajezdnia Wola
Wojnicka -> Zajezdnia Praga
Woronicza -> Zajezdnia Mokotów
(ale to akurat nie problem Swingów samych w sobie)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 lis 2012, 14:16

Sęk w tym, że zajezdnie Wola i Praga naprawdę są bardziej tam, gdzie są obecnie odpowiednie zespoły przystankowe, a nie tam, gdzie mają bramy wjazdowe.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
marcin3001

Post autor: marcin3001 » 15 lis 2012, 14:19

Ja wiem, ale zajezdnia sama w sobie nie jest interesującym punktem na mieście dla pasażerów, więc interesuje ich raczej właśnie ta brama wjazdowa.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lis 2012, 14:25

marcin3001 pisze:Zacznijmy więc od tego:
Rogalińska -> Zajezdnia Wola
Wojnicka -> Zajezdnia Praga
Woronicza -> Zajezdnia Mokotów
(ale to akurat nie problem Swingów samych w sobie)
Wiesz zapewne gdzie należy napisać wniosek w tej sprawie? Enjoy! :)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 lis 2012, 17:04

Ja już napisałem, zgodnie z Waszymi radami, że mi się nie podobają ZET-y i brak zapowiedzi w środku podczas podróży o skróconej trasie ;)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 15 lis 2012, 18:07

pawcio pisze:Sęk w tym, że zajezdnie Wola i Praga naprawdę są bardziej tam, gdzie są obecnie odpowiednie zespoły przystankowe, a nie tam, gdzie mają bramy wjazdowe.
Przystanek Wojnicka od Przystanku Z. Praga dzieli dokładnie długość 1 składu.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lis 2012, 18:11

rhemek pisze:Przystanek Wojnicka od Przystanku Z. Praga dzieli dokładnie długość 1 składu.
Mierzyles? Bo w hali rownoleglej do ulicy Kaweczynskiej miesci sie troche wiecej pojazdow jak jeden sklad....

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 15 lis 2012, 18:22

Nie, ale Swing zwykle rusza i prawie od razu hamuje.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 lis 2012, 18:27

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Natomiast informacja ze swingow ma i zalety - nie twierdzi, ze nastepny przystanek jest za zero minut, jak autobusy, czyniac te informacje nieraz bardzo mylaca.
Tego nikt nie kwestionuje. Ale co to zmienia w kwestii opisywanych problemów?
Niewiele, ale pasuje do tematu wątku. W przeciwieństwie chociażby do dyskusji, czy zajezdnia jest bardziej w bramie wjazdowej, czy w wyjazdowej. :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lis 2012, 22:36

rhemek pisze:Nie, ale Swing zwykle rusza i prawie od razu hamuje.
Znam wiele miejsc, gdzie Swing rusza i od razu z rozpędzania się przechodzi w hamowanie. A odległość w metrach to 400-500. Stąd lepiej czasem wymierzyć odległość o której się pisze.

ODPOWIEDZ