Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Toż przewoz napisał, że tylko w tym przetargu była opcja zamówienia uzupełniającego. A zawsze łatwiej wykorzystać tą opcję, niż otwierać nowe postępowanie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Musieliby ogłosić nowy przetarg, a wtedy mogliby dostać zupełnie nowy produkt.
Skoro o taborze mowa: 304 trochę szwankuje. Wyświetlacze przednie przestały działać, zostały zastąpione tabliczkami, oprócz tego skład jeździ pojedynczo (co nie musi być konsekwencją awarii) i, cytując poczciwego pana maszynistę, czujnik ch****o działa. Cokolwiek miał na myśli.
Skoro o taborze mowa: 304 trochę szwankuje. Wyświetlacze przednie przestały działać, zostały zastąpione tabliczkami, oprócz tego skład jeździ pojedynczo (co nie musi być konsekwencją awarii) i, cytując poczciwego pana maszynistę, czujnik ch****o działa. Cokolwiek miał na myśli.
Nie zmienia to faktu, że całe postępowanie trzeba przeprowadzić, nie wiadomo, ile będzie trzeba zapłacić za sztukę - a tak, to wszystko wiadomo i można od ręki podpisywać.Nxo pisze:Znając realia przetargów w Polsce to można napisać SIWZ pod dany produkt
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
To jeszcze o przyszłości 14WE: http://www.rynek-kolejowy.pl/36639/Powo ... c_14WE.htm
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba, że ci to ktoś oprotestuje, nawet jeśli ma tylko iluzoryczny interes prawny - patrz KŚ z przetargiem na DMU Alstomu.Nxo pisze:Znając realia przetargów w Polsce to można napisać SIWZ pod dany produkt . patrz KŚ z przetargiem na 14WEVLnt7 pisze:Musieliby ogłosić nowy przetarg, a wtedy mogliby dostać zupełnie nowy produkt.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Z tym, że 14WE ostatecznie pozostały jedynie z numerami UIC i operacyjnymi, bez oznaczenia kolejnych jednostek typu więc teraz nie razi w oczy, że 14WE-008 to 107, a 14WE-009 to 108.VLnt7 pisze:Łał! Tego się nie spodziewałem. A zauważyliście, że będzie powtórka z numerkami? 14WE-007 został pociągiem papieskim, a teraz 35WE-007 jest u KŚ. Taka mała "dziura".
W przypadku warszawskich Impulsów, żeby uniknąć pomyłek, można by pominąć nr 507 (nie pierwsza tego typu sytuacja - już kiedyś funkcjonowały 201 i 203, bez nr 202 - choć do dziś nie wiem czemu, EN57-3001 = 201 i EN57-3002 = 202 byłoby prościej) i oznaczyć 35WE-008 jako 508, 35WE-009 jako 509, 35WE-010 jako 510.
Śląskiego Impulsa póki co widać jedynie z literkami KSL i idiotennumerem, bez 35WE-007.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zaraz, zaraz, jaki siódmy, ósmy itd. warszawski Impuls? Był jakiś przetarg?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.