MeWa pisze:Piottr pisze:Na zwiększenie obsady wziąć z worka z napisem "Renoma". Myślę, że korzyść zarówno wizerunkowa, jak i społeczna byłaby dużo większa.
Zdaje się, że w Renomie pracuje mniej osób niż byłoby potrzeba na zwiększenie obsady KM? Pomijając już to, że z różnych względów pewnie są tańsi.
Nie za bardzo rozumiem, czemu bronisz tego patologicznego układu, kiedy na samorządowej spółce przewozowej, finansowanej z moich i Twoich podatków i na pasażerach żeruje podmiot trzeci o wątpliwej
renomie, dodatkowo dramatycznie obniżając postrzeganie społeczne kolei jako bezpiecznego i przyjaznego użytkownikowi środka transportu.
MeWa pisze:Jak Cię nie obchodzi, to po co o tym piszesz?
Ponieważ interesuje mnie, że np. w sytuacji kiedy w ostatniej chwili wsiadam do pociągu, a następny mam za godzinę (różne mogą być tego przyczyny, nie tylko moje zaspanie, a np. spóźniony autobus), zostanę potraktowany, jak klient, a nie jak potencjalny przestępca, i to jeszcze przez ludzi, których umocowanie prawne do takiego mnie potraktowania, jest oględnie mówiąc, bardzo wątpliwe.