Ja się nie porównuję do niepełnosprawnych. Mówię tylko, że dla mnie przesiadka z tramwaju do 208 przy BW to jest trochę problem z powodów zdrowotnych. Przecież wcale nie uważam, że przesiadka jest zła. Dostosowałem się i nie narzekam, trzeba w życiu trochę pocierpieć.bartoni722 pisze:Nie użalaj się tak nad sobą i nie porównuj do niepełnosprawnych!
Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
100 postów o niczym, czyli 521

521 nigdy nie miało być zabrane za darmo. To jedynie chore fobie hołoty z Gazety.pl. Zawsze miało być 113 do Wiatracznej, z wygodną przesiadką na pl. Szembeka (np.), które by miało jeszcze tę zaletę, że obsługiwałoby jeszcze te przystanki, gdzie nie ma kolei ani dzisiejszego 521.
A wszystkie tramwaje z Gocławka jadą na Waszyngtonaperson pisze: Wiatraczna to przesiadki nie tylko na tramwaje jadące wzdłuż al. Waszyngtona.
521 nigdy nie miało być zabrane za darmo. To jedynie chore fobie hołoty z Gazety.pl. Zawsze miało być 113 do Wiatracznej, z wygodną przesiadką na pl. Szembeka (np.), które by miało jeszcze tę zaletę, że obsługiwałoby jeszcze te przystanki, gdzie nie ma kolei ani dzisiejszego 521.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Robiąc tego 113 powinno myśleć się o tym jak będzie wyglądała komunikacja po otwarciu wileńskiego, a będzie wyglądała tak, że z Wiatracznej będzie startować 26 zapewniające dojazd na starówkę, Pl. Bankowy i dalej. I na 26 najlepiej się przesiadać z obecnego przystankuKwZ pisze:A wszystkie tramwaje z Gocławka jadą na Waszyngtonaperson pisze: Wiatraczna to przesiadki nie tylko na tramwaje jadące wzdłuż al. Waszyngtona.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Czy rozmowy o cięciach w komunikacji zawsze muszą się kończyć jedynym i niepodważalnym argumentem o niepełnosprawnych/starszych ludziach?reserved pisze:Wyobraź sobie, że jest jeszcze inna grupa ludzi, która mam nadzieję, że nie obejmie nigdy Ciebie ani Twojej rodziny. To są ludzie chorzy. Ale nie tacy chorzy jak myślisz, że na mózg itd
Mamy system przesiadkowy, na lepszy nas na razie nie stać, podstawowym problemem jest jak przewieźć tysiące ludzi do szkoły/pracy/urzędu, ale najważniejsze, żeby jeździło 521 wzdłuż "9", z której korzysta n razy więcej ludzi.
Sorry, albo chcemy na tym forum rozmawiać o konkretach (typu co zrobić żeby przesiadka na Wiatracznej miała ręce i nogi), albo o tym, że ktoś do przystanku autobusowego dojść może, a do tramwaju już nie...
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Niestety nie da się tych osób wybić. Muszą się na tym kończyć dlatego, że nie możemy ciąć zapominając o tych biedniejszych. Nie zapominajmy, że to właśnie tych ludzi często nie stać na taksówkę, to właśnie ci ludzie nie mają samochodu.Daniel_FCB pisze:Czy rozmowy o cięciach w komunikacji zawsze muszą się kończyć jedynym i niepodważalnym argumentem o niepełnosprawnych/starszych ludziach?
Nie. Reserved użalał się, że nie będzie szybkiego 521 do Centrum (kurde, reserved z Ochoty, a użala się nad Pragą Płd.). A ja, tak zupełnie z nudów, sprawdziłem sobie, jak wygląda konfrontacja autobus vs. tramwaj na odcinku Wiatraczna - Dworzec Centralny. I, jak widać, 521 nie jest takie szybkie, jakby się mogło wydawać. Ot, podróż z Wiatracznej do Centralnego zajmie mi niemalże tyle samo, co tramwajem...Kosiniak pisze:a tu nie chodziło o szybszy dojazd do centrum?
Nie jestem osobą, której zależy aż tak bardzo jedynie na swoim interesie zamykając się na innych.Pawel_ pisze:Reserved użalał się, że nie będzie szybkiego 521 do Centrum (kurde, reserved z Ochoty, a użala się nad Pragą Płd.).
Tylko, że ja powtarzam, że mi chodzi o REALNY czas przejazdu. Na odcinku z centrum do BW1920 też chyba tramwaj wygrywa czasowo jeśli chodzi o rozkład. No ale autobus często potrafi przyjechać na BW1920 przed czasem a często bywa jeszcze tak, że już z Pragi przyjeżdża opóźniony. Wtedy kierowca stara się nadgonić czas i tramwaj nie ma z nim szans.Pawel_ pisze: A ja, tak zupełnie z nudów, sprawdziłem sobie, jak wygląda konfrontacja autobus vs. tramwaj na odcinku Wiatraczna - Dworzec Centralny.
Inna sprawa, że ja mam też na uwadze godziny poza szczytowe i np. późno wieczorne. Pamiętam, że kiedyś wracałem 521 z Wawra na Ochotę jakoś tak koło 22:00. Neoplan bił rekordy prędkości na Al. Waszyngtona. Tramwajem w życiu takiej prędkości bym nie rozwinął. I tu już mi bardziej chodziło o to, że szkoda, że już nigdy nie będę miał okazji ten odcinek pokonać tak szybko jak tą linię zlikwidują. No chyba, że MiniBusem, który już zakasa powoli rękawy. Zwłaszcza, że nim aż do Pl. Zawiszy można dojechać.
Ścięte czasy przejazdu. Tramwaje pewnie też je mają.reserved pisze:Pamiętam, że kiedyś wracałem 521 z Wawra na Ochotę jakoś tak koło 22:00. Neoplan bił rekordy prędkości na Al. Waszyngtona. Tramwajem w życiu takiej prędkości bym nie rozwinął.
Co Ty z tym Mini Busem?reserved pisze:No chyba, że MiniBusem, który już zakasa powoli rękawy. Zwłaszcza, że nim aż do Pl. Zawiszy można dojechać.
Właśnie - MiniBus czy Mini Bus?:>
Tylko na co im te ścięte czasy przejazdu jak muszą się co chwilę zatrzymywać i nawet nie mogą się rozpędzić a autobusy często na zielonej fali zdążą.Pawel_ pisze:Ścięte czasy przejazdu. Tramwaje pewnie też je mają.
Mini Bus konkuruje jeśli nawet nie wygrywa z 521 na trasie Centrum - Falenica. Jeśli skasuje się połączenie 521 do centrum to spodziewam się, że ten przewoźnik zabierze połowę pasażerów.Co Ty z tym Mini Busem?
MINI BUS KarczewPawel_ pisze:Właśnie - MiniBus czy Mini Bus?:>
- R-9 Chełmska
Tak trudno sobie sprawdzić w KRS?Pawel_ pisze: Właśnie - MiniBus czy Mini Bus?:>
https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniep ... 0000099671
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32