Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
Tu nie ma co przepraszać, bo każdy używa takiej formy, jaka jest dla niego wygodna, nie rozumiem tylko, dlaczego w sytuacji, gdy ktoś z jakiegoś powodu docieka dokładnej, oficjalnej nazwy, nie zajrzy do KRS...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
I nie znalazłeś TEJ podstrony?
O firmie
Firma MINI BUS powstała w 1991 r.
Założyli ją Andrzej Mosak i Tadeusz Pleskot.
Początkowo firma posiadała jeden siedmioosobowy mikrobus marki Mercedes, którym obaj wspólnicy jeździli na zmianę na trasie osiedle Ługi – Otwock.
Zawsze dostępne miejsce siedzące w godzinach szczytu w centrum miasta świadczy o tym, że ta linia jest zbędna.reserved pisze: No i [prywata] zawsze jest miejsce siedzące, dzięki temu można wygodnie podróżować
Ale to znaczy, ze trzeba zrobić porządny priorytet na Grójeckiej, a nie że należy zastępować tramwaje autobusami.reserved pisze:Tramwaj stanie, potem zrobi mu się czerwone i już jest 2 min w plecy. To nie jest jakoś horrendalnie dużo ale jak się uzbiera Smyk, Starynkiewicza, Daleka czy Wawelska to w sumie jakiś tam zysk zawsze jest.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Heh, mam serdecznie dość tego tematu... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No dobrze, pamiętając argumenty, że z uwagi na pełnioną rolę powinno się skrócić 521 do Wiatraka i uzwyklić (na odcinku wawerskim już jest czarne - nic dziwnego, co tamte przystanki musi obsługiwać, przyśpieszony jest pociąg), wracałem wczoraj 521 i zdziwiłem się, że w DS wszystkie (poza b. wczesnymi i późnymi) kursy są wydłużone do Szczęśliwic. Co więcej, „unikalna” relacja na Grochów jest obsługiwana z żałosną częstotliwością co pół godziny. Tą unikalność wyciągano jako uzasadnienie skrócenia linii, teraz widać, że to ściema.
Miejscowym krzykaczom jak widać nie przeszkadza,
że poza dniami roboczymi zamieniono im drugie (po pociągu) okno na świat w żałosny socjal.
Miejscowym krzykaczom jak widać nie przeszkadza,
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Są takie linie i relacje, które mają więcej miłośników niż stałych pasażerów.
Szkoda, że nie ma obowiązku odbijania WKM za każdym przejazdem, można by weryfikować
Szkoda, że nie ma obowiązku odbijania WKM za każdym przejazdem, można by weryfikować
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ej, ale liczyć pasażerów to umiemy 
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No i? Liczbe pasazerow podaje sie epizodycznie (osobiscie pamietam tylko w kontekscie SKM na lotnisko, TTA na W-Z i buspasow niektorych, nie dla kasacji muchowozow) a i tak oponenci zakrzykna, ze "nie wszyscy musza jezdzic jak sardynki".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Oprócz niedublowania kolei w kursie na Grochów, ta linia załatwia przystanki między stacjami - tak dla przypomnienia. Może zamiast pasjonować się „ubijaniem” linii, ktoś zastanowiłby się, czy taktyka „spalonej ziemi” ma w Warszawie miejsce bytu. Jednak kolej =/= metro, bo choc podaż miejsc może być świetna, to z częstotliwością jest nie teges. Właśnie wracałem stamtąd i co było w okolicy? 115, 213, 142 co 30', pociągi co 15-15-30' (akurat wpadłem w dziurę...). Nawiasem mówiąc jeszcze w zeszłym roku jeździły co 4-26-30 i ciekawe, czy to nie wróci.
Tam aż tak psy dupami nie szczekają. Nie, oczywiście bez samochodu tam w wolne dni niczego się nie zrobi.
Tam aż tak psy dupami nie szczekają. Nie, oczywiście bez samochodu tam w wolne dni niczego się nie zrobi.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tylko co proponujecie zrobić, skoro brygady na sensowne 521f zżerają wycieczki na Szczęśliwice, a - przypominam - jesteśmy wciąż na stanie "-60"?