Inna sprawa, że przetargu Mobilis robić nie musiał (toć to prywaciarz)...fik pisze:Przetarg na Soliny był podobno ustawiony tak, że nic innego wybrać nie mogli.
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
-
Michalk001
To tak ode mnie na poprawę wizerunku ajentów - nie sądziłem że kiedyś pochwalę Grodzia ale jednak wczoraj 1 raz jechałem Scanią na 191 do której naprawdę nie dało się przyczepić. Na tej linii jeżdżą Scanie z 1 kontraktu - jednak wczoraj chyba awaryjnie trafiła się A598. Największym pozytywnym zaskoczeniem było to że ten egzemplarz w ogóle nie wpada w wibracje nawet na postoju, były na tyle niewyczuwalne że było nawet lepiej od Solarisa.
Tak więc po raz pierwszy dało się przyjemnie jechać tym autobusem. 
-
driving_lajsens
Pawel_ pisze:Serio pytasz?driving_lajsens pisze:Co masz kolego na myśli, że nie może sobie pozwolić na styl ajenta?
Chodzi Ci o brak rezerwy wozów, o marne warunki zatrudnienia ludzi, brak dbałości o tabor i całą resztę związaną z przewozami (m.in. ilością brygad które nie wyjechały na miasto z powodów m.in. usterek albo braku ludzi), o nieprzestrzeganiu czasu pracy, a dokładniej odpoczynku, kierowców, niedbałośc?
No to się zgodzę, na taki styl nie może sobie MZA pozwolić
A598 przeważnie na 102 i faktycznie on wygląda z zewnątrz na autobus, a nie prostokąt na kółkach.Michalk001 pisze:To tak ode mnie na poprawę wizerunku ajentów - nie sądziłem że kiedyś pochwalę Grodzia ale jednak wczoraj 1 raz jechałem Scanią na 191 do której naprawdę nie dało się przyczepić. Na tej linii jeżdżą Scanie z 1 kontraktu - jednak wczoraj chyba awaryjnie trafiła się A598. Największym pozytywnym zaskoczeniem było to że ten egzemplarz w ogóle nie wpada w wibracje nawet na postoju, były na tyle niewyczuwalne że było nawet lepiej od Solarisa.Tak więc po raz pierwszy dało się przyjemnie jechać tym autobusem.
A598 od 3 tygodni na 010A+B/166Jachim pisze:A598 przeważnie na 102 i faktycznie on wygląda z zewnątrz na autobus, a nie prostokąt na kółkach.Michalk001 pisze:To tak ode mnie na poprawę wizerunku ajentów - nie sądziłem że kiedyś pochwalę Grodzia ale jednak wczoraj 1 raz jechałem Scanią na 191 do której naprawdę nie dało się przyczepić. Na tej linii jeżdżą Scanie z 1 kontraktu - jednak wczoraj chyba awaryjnie trafiła się A598. Największym pozytywnym zaskoczeniem było to że ten egzemplarz w ogóle nie wpada w wibracje nawet na postoju, były na tyle niewyczuwalne że było nawet lepiej od Solarisa.Tak więc po raz pierwszy dało się przyjemnie jechać tym autobusem.
Dziś też jechałem nim
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A także np. zakup taboru w większych partiach z rezerwą minimalną uzasadnioną ekonomicznie tudzież przeniesienie centralnych warsztatów na przedmieścia, spyliwszy grunt w środku Żoliborza (z obowiązującym planem!) deweloperowi za ciężkie pieniądze...driving_lajsens pisze: Chodzi Ci o brak rezerwy wozów, o marne warunki zatrudnienia ludzi, brak dbałości o tabor i całą resztę związaną z przewozami (m.in. ilością brygad które nie wyjechały na miasto z powodów m.in. usterek albo braku ludzi), o nieprzestrzeganiu czasu pracy, a dokładniej odpoczynku, kierowców, niedbałośc?
Niestety na to MZA, mimo wieloletniej umowy i zapewnionego kredytowania, też nie chce sobie "pozwolić".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Reakcja na zdezelowany autobus: kary finansowe i częstsze kontrole - tvnwarszawa.pl.