Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- vernalisadonis
Trochę inny pantograf ma od tych warszawskich składów.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
"Opieka medyczna" SKM: sam 301 ma 3 pary nieczynnych drzwi po jednej stronie. W tym 2 pary na jednym skrajnym członie. Miałem niezłą sytuację, gdy próbowałem wejść. Naciskam, naciskam, nic się nie dzieje. Idę do następnych, naciskam... dalej nic się nie dzieje!
No i te kartki w oczy się nie rzucają.
No i te kartki w oczy się nie rzucają.
Czekamy na 35WE 008-010 czyli 507-509:
http://www.rynek-kolejowy.pl/38275/Doda ... rszawa.htm
http://www.rynek-kolejowy.pl/38275/Doda ... rszawa.htm
Dziś dla odmiany ja ponarzekam: Ten artykuł moim zdaniem jest "o niczym" - że SKM zamówi, to nie od dziś wiadomo; nadal nie wiadomo, kiedy nowe składy mają być do przewoźnika dostarczone i czy już są w produkcji (co przynajmniej część naszych Forumowiczów przyjęła chyba za pewnik...).
Konkurencyjny wobec linkowanego Kurier Kolejowy (źródło tutaj) stwierdza, iż: Przewoźnik wycofuje zmodernizowane [
] pojazdy 14WE i planuje zastąpić je nowymi jednostkami.
Konkurencyjny wobec linkowanego Kurier Kolejowy (źródło tutaj) stwierdza, iż: Przewoźnik wycofuje zmodernizowane [
Owszem, ale wcześniej były tylko zapowiedzi, a teraz ukazało się oficjalne ogłoszenie w TED:Jacek Z. pisze:Dziś dla odmiany ja ponarzekam: Ten artykuł moim zdaniem jest "o niczym" - że SKM zamówi, to nie od dziś wiadomo
http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE ... HTML&src=0
Niestety, w dalszym ciągu problemem w SKM są zepsute biletomaty. Kilka dni temu w Czerwonej Strzale 302 (ta to ma pecha do biletomatów) w jednym był czerwony ekran (komunikat o awarii), na drugim, mimo że nic nie sugerowało awarii, naklejona była kartka, że nie działa (być może np. nie pobierał monet). Dzisiaj wieczorem zawiesił się przynajmniej jeden w Elfie 410 na S2, a w 105 na S1 nie działały obydwa. Przynajmniej w jednym z Impulsów widziałem 3 biletomaty - to coś pozytywnego
Modlę się tylko, żeby ktoś nie wpadł na "mądry" pomysł zainstalowania w SKMkach tych porąbanych biletomatów na karty paypass. Są naprawdę tragiczne: nie umożliwiają zakupu biletów czasowych (tylko jednorazowe), ani nie skasowanych biletów "na zapas", bilety są od razu skasowane i ważne do 2 godz. tylko w obrębie danego pojazdu
Rozumiem, że ZTM preferuje osoby, które co miesiąc płacą haracz za bilet miesięczny, natomiast IMHO warto byłoby też uszanować to, że ktoś jeździ nieregularnie i chce zapłacić także za krótki przejazd, podczas gdy mógłby jechać na gapę, bo kontrole są dość rzadkie...
Modlę się tylko, żeby ktoś nie wpadł na "mądry" pomysł zainstalowania w SKMkach tych porąbanych biletomatów na karty paypass. Są naprawdę tragiczne: nie umożliwiają zakupu biletów czasowych (tylko jednorazowe), ani nie skasowanych biletów "na zapas", bilety są od razu skasowane i ważne do 2 godz. tylko w obrębie danego pojazdu
Rozumiem, że ZTM preferuje osoby, które co miesiąc płacą haracz za bilet miesięczny, natomiast IMHO warto byłoby też uszanować to, że ktoś jeździ nieregularnie i chce zapłacić także za krótki przejazd, podczas gdy mógłby jechać na gapę, bo kontrole są dość rzadkie...