Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nadal nie rozumiem. Drogi są przecież finansowane zarówno z budżetu centralnego, jak i samorządowego. Na dodatek siedziba firmy nie musi się pokrywać z terenem jej działalności.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to chyba pomyliłeś dyskusjeJacekM pisze:Ale ja mam na myśli firmy które działają w Polsce i płacą podatki na jakichś Kajmanach.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Chce kupic bilet seniora przez internet. Czy z przy kupnie takich biletow tą metodą ważnośc biletu jest automatycznie przedłużana o rok od daty zakonczenia poprzedniego kontraktu (tak jak w normalnych biletach) czy tez ważnośc liczy sie od momentu aktywacji w biletomacie i stary kontrakt jest wykasowywany?
Jeśli to jest taki sam kontrakt jak poprzednio był zakodowany na karcie,to automatycznie ważność powinna się Tobie przedłużyć.Rosa pisze:czy tez ważnośc liczy sie od momentu aktywacji w biletomacie i stary kontrakt jest wykasowywany?
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Swoją drogą - warto poczytać komentarze. Zwłaszcza dla redakcji "Stołka" warto... 
- vernalisadonis
Kiedyś jak były jeszcze papierowe bilety w Warszawie, to oszuści udawali kanarów i sprawdzali bilety. Jak ktoś z pasażerów nie miał to żądali pieniądze.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Po spojrzeniu na kartę wydawał dźwięk "ok" więc chyba wszystkie były ważnebepe pisze:Wystawiał wezwania do zapłaty, jak komuś bilet się skończył?![]()
Ten akurat był w pełni prawdziwy- zablokował kasownik, gdy wchodził do autobusu, nawet widziałem jak chował ten "pikacz" do kurtki, ale czemu go nie używał to nie wiem...Kiedyś jak były jeszcze papierowe bilety w Warszawie, to oszuści udawali kanarów i sprawdzali bilety. Jak ktoś z pasażerów nie miał to żądali pieniądze.
Wysłałbym go na szczaw pompować liście na nasypie. Drużyna ma mieć czytnik. Z jedną babcią kanarką już kiedyś podyskutowałem.michalek^ pisze:Ostatnio w L-9 była ciekawa kontrola. Kontroler miał w oczach czytnik WKM.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- fik
- Naczelne Chamidło
Pasażera interesuje, czy kontroler ma identyfikator spełniający wymagania określone w przepisach prawa przewozowego. To, w jaki sposób dokonuje weryfikacji ważności biletu, to jest kwestia przewoźnika; w tym przypadku oczywiście robił to źle, ale nie zwalnia to pasażera z obowiązku okazania biletu.MisiekK pisze:Wysłałbym go na szczaw pompować liście na nasypie. Drużyna ma mieć czytnik. Z jedną babcią kanarką już kiedyś podyskutowałem.
Zwłaszcza jak się spotka obły kasownik z obłym kontrolerem...px33 pisze:W przypadku tych obłych to naprawdę nie jest trudne
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!