Zmiany obsługowe - kwiecień 2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale wstyd, hale mi się pozajączkowały!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Oczywiście, też wystarczyłoby dwukierunków do Wilsona. Tylko nie ma tam teraz przelotki między torami, a jej projekt, konsultacja z ekofanatykami i in., i budowa zabrałaby pewno sto lat. Swoją propozycję oparłem na już istniejącej infrastrukturze tylko po to, żeby próbować nadać jakikolwiek sens istnieniu Dwójki, która - jak widać - usilnie musi ciąć mgły nad Północnym.MichalJ pisze:Na Słowackiego, tam gdzie tylko szóstka się pęta? Ale to już do Wilsona pojechać, zamiast 6.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pytanie, czy analiza "zamiast 6" jest w zbiorze rozwiązań dopuszczalnych (vide dyskusja o 521).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Właśnie ciekawe czy będzie zmiana numeracji tramwaju? Zastanawiam się, czy przenumerują linie, które od czerwca ze stałych, staną się okresowe jak np. obecne 178? Według zasad jakie przyjął ZTM powinni przenumerować. A tak BTW na Nowodworach mogliby w ramach oszczędności przekwalfikować 211 na okresową w DP w godzinach 6-10 i 14-19, Skracając do Dąbrówki Wiślanej, a do krańca Buków przedłużyć z Mehoffera 133 po trasie obecnej 211.Domas pisze:Zaczynamy zabawę - od 6 kwietnia 214 przekształca się w 314, a 2 będzie kursować tylko w DP.
Tylko ile osób potrzebuje do metra a ile do UKSW, AWF-u czy Szpitala Bielańskiego? Jak miałbym jechać do metra zwiedzając Marymoncką, to już wolę 101 i o 2-ce zapomnieć.Mario pisze:Korzyści: Tarcho otrzymuje możliwość bezpośredniego dojazdu na UKSW, AWF, SOR + Szpital Bielański oraz metro. Teraz ma tylko metro.
Może ZTM znów rozważyłby taką ewentualność? Z pewnością przyniosłaby więcej pożytku aniżeli 2 na obecnej trasie.
A dwójka się teleportuje?
Od rozwidlenia torów do Huty masz dwójką 4 minuty, a 17 do Marymontu 12 minut. To jest różnica 8 minut.
Oczywiście, że psychologicznie metro wygrywa, huk w tunelu sprawia wrażenie wielkiej szybkości. Ciekawe, jak to się sprawdzi na II linii, gdzie dojazd do I linii będzie metrem wolniejszy niż tramwajem.
Od rozwidlenia torów do Huty masz dwójką 4 minuty, a 17 do Marymontu 12 minut. To jest różnica 8 minut.
Oczywiście, że psychologicznie metro wygrywa, huk w tunelu sprawia wrażenie wielkiej szybkości. Ciekawe, jak to się sprawdzi na II linii, gdzie dojazd do I linii będzie metrem wolniejszy niż tramwajem.
Tramwaj na Tarchomin, czy jak to brzmiało... Od początku było wiadomo, że donikąd ten tramwaj, zwłaszcza jak nie jest to 17 do Centrum. Ale komunikacja szynowa też nie może dublować komunikacji szynowej.Domas pisze:Zaczynamy zabawę - od 6 kwietnia 214 przekształca się w 314, a 2 będzie kursować tylko w DP.
[ Dodano: Wto 02 Kwi, 2013 16:11 ]
A ta 16:58 to się na pewno nie zmieści w tej linijce, co pozostałe godziny?Domas pisze:No i gucio prawda.ashir pisze:Tylko znów rozkład będzie na 2 kartkach.
A, jak na razie w 509 tragedii nie ma, zobaczymy jak będzie jutro.
ŁK
Zmieścić by się zmieściła, ale i tak kolumna z godziną 7 i 8 rozciąga całą tabelkę, więc to moim zdaniem mały szczegół.Łukasz pisze:A ta 16:58 to się na pewno nie zmieści w tej linijce, co pozostałe godziny?
Mimo wszystko myślę, że tak wzmocniony poranny szczyt kosztem słabszego międzyszczytu i popołudniowego szczytu nie jest taką złą zmianą. Rano spora część pasażerów jedzie na ~8 do prac, szkół itp., a popołudniu to się jakoś rozkłada.ashir pisze:[...]a po południu 509 jeździło dosyć tłoczne, czasami nawet bardzo.
Na moje oko problem będzie na Targowej z powodu bardzo wąskiego szczytu popołudniowego w kierunku Gocławia. O ile 5 minut to była przesada, to 7,5 ramowo w godzinach 14-18 powinno występować.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem