Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
-
kebe
A może pociąg zdążył przejechać jedną stację i z powrotem miał kolejną awarię? W sumie to nie robi dużej różnicy, czy to będzie stacja X, czy stacja Y, bo i tak są opóźnienia, a nie ma w co się przesiadać...VLnt7 pisze:To jest Józefów?
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 94280.html
Zaczyna się...
W samym lipcu na linii pruszkowskiej do usterki doszło 12 razy.
Zaczyna się...
W samym lipcu na linii pruszkowskiej do usterki doszło 12 razy.

Pretekst do tego, by połączyć się w jedną spółkę, albo chociaż system informacji pasażerskiej?VLnt7 pisze:Mnie dziwi brak info na stronie KM. To ich pociąg zablokował ruch i narobił takiego bałaganu, że na wschodnim jedna S10 miała +160 (czy tam +140), inna +80, a cholera wie, jakie inne pociągi jeszcze na tym utraciły.
No....działo się. Akurat o 16:47 zamierzałem jechać z Pasiek do Warszawy i okazało się że BABCIA EN57-0038 zaparkowała na torze 5 i dalej jazdy nie było..z powodu opuszczonej sieci trakcyjnej na odcinku Pasieki - Przetycz - podobnież do tego stopnia, że nawet nie byłby w stanie przejechać VT627. Na szczęście KKS zorganizowana szybko i sprawnie i o 17:00 autobus podjechał pod stację w Pasiekach zabierając tłumek podróżnych. W Przetyczy oczekiwała już jednostka przybyła od strony Wyszkowa. Podróż kontynuowana bez opóźnienia.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Dobrze wiedzieć, bo z tego co u mnie było widać w poniedziałek już gotów byłem podejrzewać awarię Impulsa 508, którego na dwie godziny jakby wcięło. Nie pojawił się pierwszy pociąg po godz. 18:00 z WWO do Otwocka. Nie było też SKM wracającej na WWO ok. 19:45, za to ok. 20:15 pojawiły się dwie w odstępie 3-5 minut. Z tego co zauważyłem AKM 1581 znów śmiga.VLnt7 pisze:Na teraz: defekt turbokibla na stacji Świder w kierunku WWO[...]
Sprawca: EN57AKM-1581+1633