Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Aby to po jednym tylko to jeszcze byłoby dobrze. Praktycznie do czasu naprawy sieci mało co z KM-owych pociągów miało okazję Centrala zobaczyć 
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Nie- po prostu dzień jak co dzień. Na tej linii wystarczy że jeden pociąg będzie jechał opóźniony i ''kładzie'' resztę pociągów na cały dzień
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Nikt nie wspomniał, a w rejonie działania KM (choć to już Podlasie), mieliśmy jeden z poważniejszych wypadków na przejeździe z ostatnich lat. 4 osoby ostatecznie nie żyją.
Wypadek na przejeździe kolejowym na linii Siedlce - Czeremcha
2013-08-03 07:00
Na przejeździe kolejowym na odcinku Siemiatycze - Nurzec pociąg PKP Cargo zderzył się z samochodem osobowym. W wyniku wypadku czasowo zablokowana została możliwość jazdy pociągów na odcinku Fronołów - Czeremcha.
Pociągi kursujące linią Siedlce - Czeremcha mogą być opóźnione około 30 - 60 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
-----
Aktualizacja godz. 8:20
W związku z wypadkiem na linii Siedlce - Czeremcha, na odcinku Siemiatycze - Czeremcha uruchomiona została awaryjna komunikacja autobusowa.
Aktualizacja godz. 12:00
Po zakończeniu czynności na miejscu wypadku kolejowego, na linii Siedlce - Czeremcha przywrócona została rozkładowa organizacja ruchu pociągów.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czyżby "o tej porze nie jedzie żaden pociąg"? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
KM pisze:Potrącenie człowieka przez pociąg SŁONECZNY rel. Gdynia - Warszawa
2013-08-04 22:31 Pociąg SŁONECZNY nr 51530 rel. Gdynia Główna (17:40) - Warszawa Zachodnia (23:49) na szlaku Montowo - Rybno Pomorski potrącił człowieka ze skutkiem śmiertelnym. Pociąg zostanie opóźniony około 60 - 120 minut i w dalszą drogę pojedzie po zakończeniu czynności powypadkowych i uzyskaniu zgody prokuratora na jazdę.
-----
Aktualizacja godz. 0:28 Po zakończeniu czynności prokuratora na miejscu śmiertelnego potrącenia człowieka przez pociąg Słoneczny rel. Gdynia - Warszawa pociąg pojechał w dalszą drogę z opóźnieniem około 150 minut. Opóźnienie może ulec zmianie.
Elf się posypał?
[ Dodano: Pon 05 Sie, 2013 16:06 ]
15429 też, ale w jego wykonaniu to nie jest rzadkość
Pewnie się wyrobią przed 15433.
Ma to jakiś wpływ na obieg z 611/616/617? Bo to mnie mocno dziś by interesowałoOdwołane dwa pociągi: Warszawa - Nasielsk i Nasielsk - Warszawa
2013-08-05 09:16:54
Z przyczyn technicznych odwołane zostały następujące pociągi:
1) nr 603 rel. Warszawa Zachodnia (9:19) - Nasielsk (10:28) - podróżni mogą skorzystać zastępczo z pociągu nr 1525 rel. Warszawa Zachodnia (10:12) - Nasielsk (11:22 - Ciechanów,
2) nr 608 rel. Nasielsk (10:54) - Warszawa Zachodnia (12:03) - podróżni mogą skorzystać zastępczo z pociągu nr 5130 rel. Ciechanów - Nasielsk (11:59) - Warszawa Zachodnia (13:06).
[ Dodano: Pon 05 Sie, 2013 16:06 ]
15427/51206/1537 w plecy prawdopodobnie...Awaria sieci trakcyjnej na linii Warszawa - Działdowo
2013-08-05 16:03:41
Na odcinku Konopki - Mława nastąpiła awaria (opadnięcie) sieci trakcyjnej i przerwa w ruchu pociągów na linii Warszawa - Gdańsk.
Na odcinku Konopki - Mława uruchomiona została awaryjna komunikacja autobusowa. Zarządzane zostaje tymczasowe nadzwyczajne wspólne honorowanie biletów KM - PKP Intercity na odcinku Działdowo - Warszawa Zachodnia.
Awaria spowoduje opóźnienia pociągów na linii Warszawa - Działdowo, które mogą przekraczać 60 minut i ulegać zmianie.
15429 też, ale w jego wykonaniu to nie jest rzadkość
Pewnie się wyrobią przed 15433.
Popołudnie już weselsze. Na wschodnim bałagan lekki zafundował 113335 na jednostce 413. Napływ trzynastek spowodował prawie 30 minut opóźnienia, co zaowocowało oczywistym bałaganem o tej porze, bo nie było krawędzi dla innych pociągów i latanie po innych peronach w ostatniej chwili bo bezbłędny SIP niezawodnie oszukiwał...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Im szybciej zabierze się wydzielone tory linii średnicowej PKP i pochodnym, tym lepiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://mazowieckie.com.pl/utrudnienia/a ... ochy2.html
Awaria rozjazdów na stacji Warszawa Włochy
2013-08-05 17:02
Na stacji Warszawa Włochy nastąpiła awaria rozjazdów. Z powodu awarii pociągi na linii Warszawa - Skierniewice i Warszawa - Łowicz mogą być opóźnione około 30 - 40 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.