Bombardier robił przegląd wagonów do 15:00.przewoz pisze:Coś się stało Łukowiance?
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- moonwalker
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 95776.htmlmoonwalker pisze:Jakis pospiech stoi na wiadukcie w torze nr 1 na wysokosci p.odg. Jozefinow. Z tego co widze to chyba jacys kibole sa w srodku. Lub cos podobnego. Wszystkie drzwi i okna pootwierane. Maszynista tez wychyla sie przez swoje drzwi. Hm pewnie hamulec zaciagnal ktorys..
ŁK
Dziś na Zachodniej około 18:00 połowa peronu 6 była zablokowana przez kibiców (widziałem koszulki chyba Ruchu Chorzów) i otaczający ich profilaktycznie kordon uzbrojonej po zęby w sprzęt do takich imprez Policji. Wyciągając średnią z zachowań kibiców paru innych klubów, tam robili w miarę cywilizowane wrażenie (bez bluzgów, pijackich wrzasków, petard), przynajmniej dopóki pociąg nie podjechał (skład z kuszetką lub sypialnym zaraz za lokiem - opóźniony Górnik?)...
Niestety, tylko wrażenie... http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... go.html#MTJacek Z. pisze:Wyciągając średnią z zachowań kibiców paru innych klubów, tam robili w miarę cywilizowane wrażenie
Chodzi o Włókniarza 19112/3, na WZ 15 minut lokowali się do pociągu, aby później 63 minuty spędzić na podziwianiu panoramy piastowa - może ogarniali teren pod ustawkę?.moonwalker pisze:Jakis pospiech stoi na wiadukcie w torze nr 1 na wysokosci p.odg. Jozefinow. Z tego co widze to chyba jacys kibole sa w srodku. Lub cos podobnego. Wszystkie drzwi i okna pootwierane. Maszynista tez wychyla sie przez swoje drzwi. Hm pewnie hamulec zaciagnal ktorys..
- moonwalker
Hehe może. Tak właśnie za bardzo nie mogłem skojarzyć jakiej drużyny to kibole i co by tu mogli robić. Bo przecież Ekstraklasa pauzuje, w pierwszej lidze nie ma drużyny z Warszawy, a w niższych ligach raczej aż tak dużych ekip wyjazdowych się nie spotyka.
Ale no właśnie, pominąłem mecz Pucharu Polski.
Ale no właśnie, pominąłem mecz Pucharu Polski.
Zaraz, jak telefoniczne, gdzie? Po pierwsze Sulejówek nie jest posterunkiem następczym, więc z kim tu zapowiadać? Jeśli chodziło o stację Sulejówek Miłosna to hmm... ona nie jest przypadkiem sterowana z LCS Mińsk Mazowiecki? Jeśli nie przeszli na sterowanie miejscowe (np. z powodu braku transmisji) to znów o jakim zapowiadaniu telefonicznym niby mówimy? Jeśli już to (przy padniętej blokadzie) o prowadzeniu ruchu w odstępie posterunków zapowiadawczych/następczych. Telefoniczne to mogłoby być Sulejówek Miłosna - Warszawa Rembertów... Tak, wiem, czepiam się, ale to takie moje pedagogiczne skłonnościtomstak pisze:Telefoniczne Mińsk Maz. <-> Sulejówek.