Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
Odczepcie się od marszrutki. Dwójka ma więcej niż jeden przystanek dla wsiadających.
Na których nikt nie wsiada... (z wyjątkiem ŚwiderskiejMichalJ pisze:Odczepcie się od marszrutki. Dwójka ma więcej niż jeden przystanek dla wsiadających.
(...)
Stójmy! - jak cicho! - słyszę ciągnące żurawie,
Których by nie dościgły źrenice sokoła;
Słyszę, kędy się motyl kołysa na trawie,
Kędy wąż śliską piersią dotyka się zioła.
W takiej ciszy - tak ucho natężam ciekawie,
Że słyszałbym głos z Litwy. - Jedźmy, nikt nie woła.
Adam Mickiewicz "Stepy akermańskie" (fragm.)
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nieprawda.Na których nikt nie wsiada...
Nieprawda, tłok się zdarza.Mario pisze: Przyjedzie 211+314 + paru pieszych niedobitków - robi się spory w tej skali wsad (ale nie tłok). .
Fakty są nieubłagane, jak bardzo lobby E-busowe by nad nimi nie ubolewało...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jak chodzi o przystanek Stare Świdry 71 to kolega ma rację, co do reszty to pisze brednie.Glonojad pisze:Nieprawda.Na których nikt nie wsiada...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A to dlaczego? Albo trzy linie mogą być na Żeraniu, albo nie.Gdyby 28 zostało na Żeraniu, to trzeba by zrezygnować albo z "18", albo z "20".
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Para 18+20 na dw. Wileński po otwarciu metra będzie sensowna. Myślałem nawet (przy większych zmianach) o wysłaniu tam silnego 23.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Imo 20 potrzebniejsza jest na Szmulkach.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Podobno od 1 lutego szykuje się zamknięcie wiaduktu tramwajowego na ulicy słowackiego nad trasą A-K. Ta część żoliborza/bielan nie ma szczęścia do komunikacji tramwajowej. Ciekawe na jak długo zamkną ten wiadukt. Do tego ktoś ma jakieś pomysły co z tramwajami. Obstawiam
17 - skrócenie do marymontu
37 - out
6 - skrócenie do marymontu
reaktywacja 5 Koło - Twardowska.
Na Twardowskiej jest możliwość zawracania tramwajów od strony bielan? Jeżeli nie to 5 koło - zajezdnia żoliborz i Zetka autobusowa.
17 - skrócenie do marymontu
37 - out
6 - skrócenie do marymontu
reaktywacja 5 Koło - Twardowska.
Na Twardowskiej jest możliwość zawracania tramwajów od strony bielan? Jeżeli nie to 5 koło - zajezdnia żoliborz i Zetka autobusowa.
Twardowska jest dostępna tylko od południa.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
ja w sumie zrobilbym przewiazke i zrobil linie tramwajowa na dwukierunkowcach, w sumie do czegos moglyby sie wtedy przydac. Przeciez na trasie tramwajowej przez TMP wykorzystywanych jest tylko kilka dwukierunkowcow. W takich przypadkach jak ten moglyby one sluzyc do wozenia ludzi pomiedzy mlocinami a serkiem bielanskim.
2 pochłania teraz całą pulę dwukierunków.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Chyba tylko rano, bo po południu kursuje co 10 minut, a rano co 5.pawcio pisze:2 pochłania teraz całą pulę dwukierunków.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Po południu też ponownie (od 7 stycznia) kursuje co 5 minut. Nie ma to jak być na czasie z komunikacją miejską w swojej dzielnicy.Matej pisze:Chyba tylko rano, bo po południu kursuje co 10 minut, a rano co 5.
Oj, nie wiedziałem, przepraszam w takim razie 
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM