A gdzie do tego cuda się przesiąść z tramwaju z Grochowa na przykład?MichalJ pisze:Ząbkowska - Targowa - Marcinkowskiego/Sprzeczna - Zamoyskiego - Sokola - stara Sokola (tu jest 300m martwej ulicy na postój) - Wybrzeże Szczecińskie - Sokola - Zamoyskiego - Jagiellońska - Okrzei - Ząbkowska.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Targowa x Ząbkowska?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
A przystanek gdzie zrobić?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Pogonić parkowanie z Ząbkowskiej, to się zmieści... Ostatecznie do Białostockiej pojechać.
A był czas na przebicie Sokolej do Kijowskiej, to jakieś kadryle z młynem na Michałowie uskuteczniają.
A był czas na przebicie Sokolej do Kijowskiej, to jakieś kadryle z młynem na Michałowie uskuteczniają.
Tam przystanek powinien być niezależnie od wszystkiego. Pogonić parkowanie. W ostateczności zasypać przejście podziemne w zamian za przejście po powierzchni (śródmieście dla pieszych, niach) i przesunąć pasy w kierunku zachodnim na jego miejsce. Ale konieczna tam jest zatoka? Moim zdaniem nie. A dla w przeciwną stronę może być tam, gdzie jest - 110 m jest do przejścia.
Aha, i takie 162 jak najmniej dubluje metro.
Aha, i takie 162 jak najmniej dubluje metro.
Pomysł wcale niegłupi (aczkolwiek fakt, z zamianą częstotliwości) – Bródno by wtedy dostało linię omijającą korki na Wincentego, Głębocka linię do Żaby. Choć nie wiem, czy międzyszczytowa częstotliwość takiej linii co 20 minut nie byłaby za rzadka.Bastian pisze:No to wróćmy z pomysłem: 120 na Bródno, 169 na Olesin.
Ale z dzisiejszym 162 też tak jest, tyle że tu przegubów wymaga z kolei Targówek.KwZ pisze:Problemem moim zdaniem może być tabor - o ile dobrze rozumiem, Utrata wymaga przegubów, a południowe 162 wręcz do nich zniechęca, skoro jeździ ledwo 12/15/20.
No to skierować przez Targową i Sokolą zamiast Okrzei, przy okazji Utrata dostanie dojazd do Metra Stadion.KwZ pisze:Problemem mogłyby być przesiadki w ZP Ząbkowska na Pragę.
Tak.ashir pisze:Tylko rozumiem, że od Ronda Waszyngtona trasą 517 na Targówek?
Jeśli chodzi o 169, to 20/20/20 dla Derbów do Żaby powinno wystarczyć, skoro pozostaje 527.Choć nie wiem, czy międzyszczytowa częstotliwość takiej linii co 20 minut nie byłaby za rzadka.
169 dziś jeździ 10/10/10, to i 120 nie będzie mieć z tym problemów.
No właśnie nie bardzo. Lecz widzę, że to nie problem.Ale z dzisiejszym 162 też tak jest, tyle że tu przegubów wymaga z kolei Targówek.
Metro będzie mieć i tak (Kopernik), natomiast co na Okrzei/Kłopotowskiego?No to skierować przez Targową i Sokolą zamiast Okrzei, przy okazji Utrata dostanie dojazd do Metra Stadion.
Nie czytałem poprzednich stron tematu, bo komunikacja na Targówku mi powiewa, więc mam nadzieję, że nie powtórzę czyjegoś posta.
Mianowicie - czy 118 jest dobrze wykorzystywaną linią? Widuję ją bardzo często w okolicach Politechniki lub Pl. Konstytucji i jest zawsze pustawa. Ale ok, początek trasy.
Zacząłem się zastanawiać dopiero po wykonaniu chyba ze trzech pomiarów w różnych miejscach, gdzie m. in. 118 jeździło. I niezależnie od pory nie powalało frekwencją, tj. przeważnie nie miało zajętych nawet wszystkich siedzących.
Mianowicie - czy 118 jest dobrze wykorzystywaną linią? Widuję ją bardzo często w okolicach Politechniki lub Pl. Konstytucji i jest zawsze pustawa. Ale ok, początek trasy.
Zacząłem się zastanawiać dopiero po wykonaniu chyba ze trzech pomiarów w różnych miejscach, gdzie m. in. 118 jeździło. I niezależnie od pory nie powalało frekwencją, tj. przeważnie nie miało zajętych nawet wszystkich siedzących.
Nie wiem jak gdzie indziej, ale 118 ma swoich stałych klientów od Pl. Trzech Krzyży do Biblioteki Uniwersyteckiej.

Zacząłem się zastanawiać dopiero po wykonaniu chyba ze trzech pomiarów w różnych miejscach, gdzie m. in. 118 jeździło. I niezależnie od pory nie powalało frekwencją, tj. przeważnie nie miało zajętych nawet wszystkich siedzących.[/quote]
GDY WRÓCI NA STARĄ TRASE BEZ PRZEJAZDU NA PL.WILSONA TO BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE ALE JA PROPONUJE KILKA ZMINA W JEJ OBSŁUDZE. ZAMIAST WSZYSTKICH WOZÓW 12m ZROBIĆ PODZIAŁ NA : BRYGADY Z R4 NA OSIOŁKI A Z MOBILISU NA 12m.
Zacząłem się zastanawiać dopiero po wykonaniu chyba ze trzech pomiarów w różnych miejscach, gdzie m. in. 118 jeździło. I niezależnie od pory nie powalało frekwencją, tj. przeważnie nie miało zajętych nawet wszystkich siedzących.[/quote]
GDY WRÓCI NA STARĄ TRASE BEZ PRZEJAZDU NA PL.WILSONA TO BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE ALE JA PROPONUJE KILKA ZMINA W JEJ OBSŁUDZE. ZAMIAST WSZYSTKICH WOZÓW 12m ZROBIĆ PODZIAŁ NA : BRYGADY Z R4 NA OSIOŁKI A Z MOBILISU NA 12m.
mniej wyj*bane a pojedziesz IKARUSEM
♡♥
STAŁY BYWALEC LINNI:170,171,740,345,185,226 I METRA
STAŁY BYWALEC LINNI:170,171,740,345,185,226 I METRA
Błagam, inny kolor czcionki, prawie mi wypaliło oczy...kp600 pisze:GDY WRÓCI NA STARĄ TRASE BEZ PRZEJAZDU NA PL.WILSONA TO BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE ALE JA PROPONUJE KILKA ZMINA W JEJ OBSŁUDZE. ZAMIAST WSZYSTKICH WOZÓW 12m ZROBIĆ PODZIAŁ NA : BRYGADY Z R4 NA OSIOŁKI A Z MOBILISU NA 12m.![]()
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
...i jakieś uzasadnienie dla akurat takiej obsługi też by się przydało 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Linia 118 ma bardzo dobrą frekwencję. Aż sam się czasem dziwię bo czasem się dostać nie można. Zdarzają się luźniejsze kursy ale to są sporadyczne przypadki poza szczytem. No chyba, że autobus akurat jedzie za poprzednim 118. Mówię o odcinku Metro Politechnika - Mariensztat bo jedynie na tym odcinku często jeżdżę.
No chyba, że za "dobrą frekwencję" uznajecie niezabieralność w każdym kursie to rzeczywiście, linia 118 ma słabą frekwencję.
No chyba, że za "dobrą frekwencję" uznajecie niezabieralność w każdym kursie to rzeczywiście, linia 118 ma słabą frekwencję.
A nie lepiej byłoby skierować 118 od Pl. Trzech Krzyży, ulicami Nowy Świat - Rondo de Gaulle`a - Al. Jerozolimskie - EMILII PLATER? Wtedy można by było bez dokładania brygad wyrzucić 127 z Mariensztatu. Czas przejazdu do Politechniki i do EP jest bardzo podobny.
Już się 118 uczepili... każdą linię w tym mieście wytniecie.
Jeśli coś trzeba stamtąd wyrzucić to 127, które dubluje 118 jadąc przez większą część dnia tuż za nią... I to jest ta oszczędność. Wyciąć 128 z odcinka, który był niezabieralny i zamiast tego dał 127 na odcinek na którym koordynacja ze 118 jest układana jakby ktoś to zrobił na złość pasażerom.