Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Czyli w końcu jednak wybrali swingową szybę?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak dla mnie to swinga specjalnie nie przypomina... Chyba, ze toruńskiego 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na pewno bardziej przypomina niż drugi wariantGlonojad pisze:Jak dla mnie to swinga specjalnie nie przypomina... Chyba, ze toruńskiego
-
Stary Pingwin
Pałąk nad I wózkiem. No tak, nie ma wózka środkowego 
miłośnik 13N
Inflacja? Po za tym to było już dosyć dawno temu.beni pisze:Dziwi fakt że cena za krótszy wagon jest tylko ciut tańsza od Tramicusa który jest dłuższy.
Rozumiem że nie będzie tego kiosku na kółkach tylko mamy powrót do pierwszych wizualizacji?

Do tych krótszych Jazzów tak, ale Jazz Duo ma być według tego projektu ''retro'' z pochyloną szybą do przodu.winnux8 pisze:Czyli w końcu jednak wybrali swingową szybę?

-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Grunt to unifikacja części i niższe koszty napraw powypadkowych. Brawo.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Unifikacja przy dwóch niezależnych przetargach to i tak bardziej fart by był.
Nie przesadzajmy, 30 tramwajów to bardzo duża grupa pojazdów, są w Europie całe sieci tramwajowe, które tylu wozów nie mają
Nie przesadzajmy, 30 tramwajów to bardzo duża grupa pojazdów, są w Europie całe sieci tramwajowe, które tylu wozów nie mają
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie ma to jak 30 tramwajów za 167 944 200 000 000 złotychZTM pisze:Za 30 tramwajów typu 134N Jazz Spółka zapłaci 167 944 200 mln zł brutto.
Się okażęwinnux8 pisze:Czyli w końcu jednak wybrali swingową szybę?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Gdzie się okażesz? Oraz komu?
Się okażę jeszcze jaki będzie przód.MichalJ pisze:Gdzie się okażesz? Oraz komu?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Oni kpią czy o drogę pytają?Tramwaje zostaną skierowane do obsługi mniej obleganych linii (np. 6, 27, 28, 14, 31). – Przewidziane są na trasy, gdzie dzisiaj jeżdżą pojedyncze wagony – zapowiada Gronkiewicz-Waltz. Jednoprzestrzenne 19,3-metrowe tramwaje pomieszczą 132 pasażerów, w tym 27 na miejscach siedzących. Rozpoczęcie dostaw przewidziane jest w lutym 2015 r., a zakończenie – 30 września 2015 r. Koszt zakupu tych tramwajów to 168 mln zł.
Pewnie mieli na myśli wieczorne podmiany.Autobus Czerwon pisze:Oni kpią czy o drogę pytają?Tramwaje zostaną skierowane do obsługi mniej obleganych linii (np. 6, 27, 28, 14, 31). – Przewidziane są na trasy, gdzie dzisiaj jeżdżą pojedyncze wagony – zapowiada Gronkiewicz-Waltz. Jednoprzestrzenne 19,3-metrowe tramwaje pomieszczą 132 pasażerów, w tym 27 na miejscach siedzących. Rozpoczęcie dostaw przewidziane jest w lutym 2015 r., a zakończenie – 30 września 2015 r. Koszt zakupu tych tramwajów to 168 mln zł.