Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
-
Robert 514
i tak byłoby za dużo kursów do Wesołej!Robert 514 pisze:141 do Woli Grzybowskiej ale za to duet 137/173 przynajmniej w DS co 40 minut (teraz co 30) jak to było planowane i na jakiś czas zawieszone zostało
a 141 można by i tak uprościć rozkład do 20/20/30.
ewentualnie inny luźny wariant:
514 przez Gocław
141 do Starej Miłosnej wydłużone od Marysina po trasie 137
173 na Wschodni
115 Grochowską do Wiatracznej
143 Żołnierską przez Wiatrak
i duet:
137 z Mokrego Ługu przez Wygodę i Witolin do Dworca Wschodniego
153 z Mokrego Ługu o połowę rzadziej Okuniewską do Starej Miłosnej nową jezdnią (+ dojazd z Wesołej do SKM)
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Chyba lepiej 141 jednak na Wolę Grzybowską. Jest to linia korkogenna, na rondzie przy Jana PawłaII cięzko by jej zrobić postoje wyrównaczeAndrzej pisze:i tak byłoby za dużo kursów do Wesołej!Robert 514 pisze:141 do Woli Grzybowskiej ale za to duet 137/173 przynajmniej w DS co 40 minut (teraz co 30) jak to było planowane i na jakiś czas zawieszone zostało
141 do Starej Miłosnej wydłużone od Marysina po trasie 137
Aczkolwiek gdyby 141 było co 20 minut i 173 też co 20 minut to nawet na plus wyszłoby dla Wesołej
Którą nową jezdniąAndrzej pisze: 137 z Mokrego Ługu przez Wygodę i Witolin do Dworca Wschodniego
153 z Mokrego Ługu o połowę rzadziej Okuniewską do Starej Miłosnej nową jezdnią (+ dojazd z Wesołej do SKM)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Próbowałem wyliczyć czasy przejazdów po ewentualnych zmianach i wyszło mi mniej więcej tak:
143 z Natolina Płn., wycofane z rejonów SGGW (gdzie zastąpiłoby tą linię 416), po trasie 141 od Toru Stegny Saskiej, Al. USA, Grochowską do Rembertowa z zachowaniem Wygody: 68/77
141 z Bokserskiej, po trasie 143 od Toru Stegny do Płowieckiej, a potem z ewentualnym wydłużeniem do Woli Grzybowskiej: 62/72
Dla 143 wydłużony zostaje jedynie czas minimalny o 10 minut, dla 141
czas minimalny: 8 minut, maksymalny: 4.
W związku z tym chyba nawet nie byłoby potrzeby dodawania nowych brygad. A i 416 skierowane na Ursynowie po trasie: Nowoursynowska, Ciszewskiego, Ursynów Płd. nie wymagałoby dodatkowych wozów a i miałoby chyba większe wykorzystanie niż na obecnej trasie.
Minusy:
Czy zamiana linii byłaby korzystna dla Gocławia? 143 jeździ sporo ludzi z osiedla za Wisłę (dla porównania: 141 - 20/25/30, 143 - 15/15/20). No i ten dojazd do SGGW...brak połączenia w weekendy a i w dni robocze rzadziej o kwadrans...
...chociaż z drugiej strony:
193 z Nowoursynowskiej
401 - j.w.
166 - z Toru Stegny lub Dolinki
143 z Natolina Płn., wycofane z rejonów SGGW (gdzie zastąpiłoby tą linię 416), po trasie 141 od Toru Stegny Saskiej, Al. USA, Grochowską do Rembertowa z zachowaniem Wygody: 68/77
141 z Bokserskiej, po trasie 143 od Toru Stegny do Płowieckiej, a potem z ewentualnym wydłużeniem do Woli Grzybowskiej: 62/72
Dla 143 wydłużony zostaje jedynie czas minimalny o 10 minut, dla 141
W związku z tym chyba nawet nie byłoby potrzeby dodawania nowych brygad. A i 416 skierowane na Ursynowie po trasie: Nowoursynowska, Ciszewskiego, Ursynów Płd. nie wymagałoby dodatkowych wozów a i miałoby chyba większe wykorzystanie niż na obecnej trasie.
Minusy:
Czy zamiana linii byłaby korzystna dla Gocławia? 143 jeździ sporo ludzi z osiedla za Wisłę (dla porównania: 141 - 20/25/30, 143 - 15/15/20). No i ten dojazd do SGGW...brak połączenia w weekendy a i w dni robocze rzadziej o kwadrans...
...chociaż z drugiej strony:
193 z Nowoursynowskiej
401 - j.w.
166 - z Toru Stegny lub Dolinki
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
-
jacek
- Zbanowany
Bardzo dobry pomysł z tym 416 przez sggw,tylko czy 143 jest potrzebne na rosoła, gdyż na dosyc długim odcinku będzie się dublował ze 185.
Gdyby 143 skierować poprzez K.E.N.,na odcinku w okolicach metra stokłosy i dalej jastrzebowskiego i dopiero do rosoła,odciązyłby 179,które by mozna było jeszcze skorygować.
Obawiam się tylko że wtedy trzeba by było do 143 dołożyć brygady i przedłużył by sie czas przejazdu.
Co do obsługi sggw w DS,można by zwiekszyć czestotliwośc 193(pod warunkiem że nie zostanie połączona z 401)
Gdyby 143 skierować poprzez K.E.N.,na odcinku w okolicach metra stokłosy i dalej jastrzebowskiego i dopiero do rosoła,odciązyłby 179,które by mozna było jeszcze skorygować.
Obawiam się tylko że wtedy trzeba by było do 143 dołożyć brygady i przedłużył by sie czas przejazdu.
Co do obsługi sggw w DS,można by zwiekszyć czestotliwośc 193(pod warunkiem że nie zostanie połączona z 401)
obwodową al. Jana Pawła, która po wielu latach jest już wreszcie prawie gotowa i ma nią jechać autobus, ale to luźne koncpecje.R-11 Kleszczowa pisze:Chyba lepiej 141 jednak na Wolę Grzybowską. Jest to linia korkogenna, na rondzie przy Jana PawłaII cięzko by jej zrobić postoje wyrównaczeAndrzej pisze: i tak byłoby za dużo kursów do Wesołej!
141 do Starej Miłosnej wydłużone od Marysina po trasie 137![]()
Aczkolwiek gdyby 141 było co 20 minut i 173 też co 20 minut to nawet na plus wyszłoby dla Wesołej
Którą nową jezdniąAndrzej pisze: 137 z Mokrego Ługu przez Wygodę i Witolin do Dworca Wschodniego
generalnie podoba mi się pomysł ZTM z 515 przez Gocław. tylko że 143 nie może jechać na Wiatrak przez Wygodę
zauważcie, że jak kiedyś zabrano 143 z Żołnierskiej, to przystanek znikł. obecnie po zabraniu 327 został zapobiegawczo jako czasowo skasowany. nie zdzwiłbym się i ucieszył, gdyby po kilku latach wróciło tam jedynie słuszne 143 przez Wiatrak:)
a Wygoda zadowoli się jakimś wyciągniętym z Rembertowa 153.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Aaaa - o tą nową jezdnię Ci chodziło. Myślałem, ze mojej uwadze umknęła budowa jakiejś nowej ulicy z Wesołej w stronę Traktu BrzeskiegoAndrzej pisze:obwodową al. Jana Pawła, która po wielu latach jest już wreszcie prawie gotowa i ma nią jechać autobus, ale to luźne koncpecje.R-11 Kleszczowa pisze: Którą nową jezdnią
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Trasa taka, jaka się wam nie podoba, ma tę zaletę, że umożliwia obsługę osiedla także przez linię 173.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W sumie tak, ale nie samym 173 Stara Miłosna żyjeBastian pisze:Trasa taka, jaka się wam nie podoba, ma tę zaletę, że umożliwia obsługę osiedla także przez linię 173.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"