Tak, będzie zamknięte skrzyżowanie Światowida x Mehoffera. Dziś widziałem postawioną żółtą tablicę z objazdem (prowadzącym zasadniczo Myśliborską i Strumykową), jeszcze przekreśloną taśmą.Matej pisze:A gdzieś jest napisane, że będzie zamknięta? Bo szukałem, nie ma informacji nawet na stronie Urzędu Dzielnicy. No i na jak długo i na jakim odcinku?
Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Update: Wg żółtych tablic objazdowych skrzyżowanie Światowida x Mehoffera będzie nieczynne przez 3 tygodnie, w dniach 7-29 czerwca br. Objazd od strony mostu prowadzi przez Myśliborską (vide: poprzedni post). Natomiast objazd od strony Nwdw wyznaczono dwoma ciągami: Stefanika - Strumykową - Myśliborską oraz Stefanika - Odkrytą.
W Internecie próżno szukać informacji o ww. zamknięciu. Na infolinii ZTM też nie wiedzą zupełnie nic.
Ktoś wie, kiedy będzie cokolwiek wiadomo? Bo to nie będzie jakieś małe weekendowe zamknięcie marginalnej uliczki, tylko niemal miesięczne wyłączenie może nie newralgicznego ale dość ważnego skrzyżowania, mające wpływ na kursowanie 13 linii autobusowych.
W Internecie próżno szukać informacji o ww. zamknięciu. Na infolinii ZTM też nie wiedzą zupełnie nic.
Ktoś wie, kiedy będzie cokolwiek wiadomo? Bo to nie będzie jakieś małe weekendowe zamknięcie marginalnej uliczki, tylko niemal miesięczne wyłączenie może nie newralgicznego ale dość ważnego skrzyżowania, mające wpływ na kursowanie 13 linii autobusowych.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Chyba na infolinii miejskiej, a nie ZTM-u.Mario pisze:Na infolinii ZTM też nie wiedzą zupełnie nic.
A to dziwne bo z tego co wiem instytucja ta miała dzisiaj dostać niezbędne materiały. Widać dzisiejsze obchody były ważniejsze.Mario pisze:Na infolinii ZTM też nie wiedzą zupełnie nic.
Polityka złym doradcą w pracy!
ZTM pisze:Na Tarchominie autobusy pojadą inaczej
Autobusy linii 101, 126, 133, 186, 509, 516, 518, E-6, E-8, N01, N03, N13, N63 od 6 czerwca br., od około godziny 22.00, będą kursowały trasami objazdowymi. Zmiany – spowodowane kolejnym etapem budowy linii tramwajowej na Tarchominie i zamknięciem dla ruchu skrzyżowania ulic Światowida i Mehoffera – potrwają do odwołania.
Od piątkowej nocy 13 linii autobusowych zostanie skierowanych na trasy objazdowe:
101, 186 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Strumykowa – Myśliborska – Ćmielowska – Światowida i dalej trasami podstawowymi
126 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Strumykowa – Myśliborska – Mehoffera i dalej trasą podstawową
133 – od skrzyżowania ulic Mehoffera/Myśliborska: Myśliborska – Ćmielowska – Światowida i dalej trasą podstawową (powrót: TARCHOMIN – Świętosławskiego – Świderska – Ćmielowska – Myśliborska – Mehoffera – […])
509 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Odkryta – Nowodworska – Mehoffera – Świderska – Ćmielowska – Światowida i dalej trasą podstawową
516 – od skrzyżowania ulic Mehoffera/Świderska: Świderska – Ćmielowska – Milenijna i dalej trasą podstawową
518 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Odkryta – Nowodworska – Mehoffera – Świderska – Porajów i dalej trasą podstawową
E-6 – od skrzyżowania ulic Światowida/Ćmielowska: Ćmielowska – Myśliborska – Strumykowa – Stefanika – Światowida i dalej trasą podstawową
E-8 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Strumykowa – Myśliborska – Trasa Mostu Skłodowskiej-Curie i dalej trasą podstawową
N13 – w kierunku pętli DW. CENTRALNY – od skrzyżowania ulic Stefanika/Światowida: Stefanika – Strumykowa – Myśliborska – Ćmielowska – Światowida i dalej trasą podstawową; w kierunku pętli NOWODWORY – od skrzyżowania ulic Ćmielowska/Światowida: Ćmielowska – Myśliborska – Strumykowa – Stefanika – Światowida – NOWODWORY
N01, N03 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Strumykowa – Myśliborska i dalej - linia N01 do Trasy Mostu Skłodowskiej-Curie, linia N03 do ulicy Światowida i następnie do tras podstawowych
N63 – od skrzyżowania ulic Światowida/Stefanika: Stefanika – Strumykowa – Myśliborska – Ćmielowska i dalej trasą podstawową.
Jednocześnie zostaną uruchomione przystanki zastępcze:
MYŚLIBORSKA 54 - zlokalizowany przy ulicy Myśliborskiej, za skrzyżowaniem z wjazdem do sklepu Lidl w kierunku ulicy Ćmielowskiej - obowiązujący jako warunkowy dla linii N01 i N03
TARCHOMIN 03 - zlokalizowany przy ulicy Ćmielowskiej, za skrzyżowaniem z ulicą Światowida w kierunku ulicy Świderskiej - obowiązujący jako stały dla linii 509 i 516
KAMIŃSKIEGO 53 - zlokalizowany przy ulicy Myśliborskiej, za skrzyżowaniem z ulicą Ćmielowską w kierunku ulicy Światowida - obowiązujący jako warunkowy dla linii N01 i N03
KAMIŃSKIEGO 54 - zlokalizowany przy ulicy Myśliborskiej, za skrzyżowaniem z ulicą Ćmielowską w kierunku ulicy Mehoffera - obowiązujący jako stały dla linii 101, 133, 186, E-6 oraz jako warunkowy dla linii N01, N03, N13 i N63
ERAZMA Z ZAKROCZYMIA 53 - zlokalizowany przy ulicy Myśliborskiej, przed skrzyżowaniem z ulicą Mehoffera - obowiązujący jako stały dla linii 101, 186, E-6 oraz jako warunkowy dla linii N01, N03, N13 i N63
ERAZMA Z ZAKROCZYMIA 54 - przy ulicy Myśliborskiej, za skrzyżowaniem z ulicą Mehoffera w kierunku ulicy Ćmielowskiej - obowiązujący jako stały dla linii 101, 186, E-8 oraz jako warunkowy dla linii 133, N01, N03, N13 i N63
ERAZMA Z ZAKROCZYMIA 51 - zlokalizowany przy ulicy Myśliborskiej, za skrzyżowaniem z ulicą Mehoffera w kierunku ulicy Stefanika - obowiązujący jako warunkowy dla linii 126
STEFANIKA 54 - zlokalizowany przy ulicy Stefanika, za skrzyżowaniem z ulicą Światowida w kierunku ulicy Strumykowej - obowiązujący jako stały dla linii 101, 126, 186, E-8 oraz jako warunkowy dla linii N01, N03, N13 i N63.
Informatorzy ZTM będą pełnili dyżur od 7 do 10 czerwca, przy skrzyżowaniu ulicy Światowida i Mehoffera oraz Światowida i Stefanika. W sobotę, o organizacji komunikacji miejskiej, będą informowali w godzinach 7.00-18.00, w niedzielę 8.00-18.00, a w poniedziałek i wtorek od godziny 6.00 do godziny 18.00.
Niby nieźle wyglądają te objazdy, ale zastanawia mnie pewna losowość/ przypadkowość w doborze objazdu dla grup linii. Bo zakładam, że sens (o ile jakikolwiek) był następujący: linie dzienne "na Modlińską" idą na Odkrytą, a linie dzienne "na Północny" rzucają na Strumykową-Myśliborską. Ale porządek tej koncepcji wywraca mi 186.
A może najzwyczajniej w świecie chodziło po prostu o przepustowość ulic?
Inna rzecz, E-8 w ogóle powinno od dawna jeździć przez Myśliborską ze względu na korkujący się skręt ze Światowida w prawo w Myśliborską w mikroszczycie porannym. Kwadrans niewyjęty przed 8 rano, by ów skręt pokonać.
A może najzwyczajniej w świecie chodziło po prostu o przepustowość ulic?
Inna rzecz, E-8 w ogóle powinno od dawna jeździć przez Myśliborską ze względu na korkujący się skręt ze Światowida w prawo w Myśliborską w mikroszczycie porannym. Kwadrans niewyjęty przed 8 rano, by ów skręt pokonać.
Panie... To, co się dzieje na Światowida w szczycie, to masakra. Pchanie wszystkich wozów w jedno miejsce by zatkało cały Tarchomin. 
Zobaczymy jak sobie sygnalizacje poradzą. Jak nie będą przeprogramowane na czas objazdów to cienko to wszystko widzę.Pawel_ pisze:Panie... To, co się dzieje na Światowida w szczycie, to masakra. Pchanie wszystkich wozów w jedno miejsce by zatkało cały Tarchomin.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Mam dziwne wrażenie, że i tak wszystko będzie stałoMario pisze:A może najzwyczajniej w świecie chodziło po prostu o przepustowość ulic?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- tarantula01
- Kontakt:
Właśnie, bo np. takie skręcające 126 ze Strumykowej w Mehoffera zablokuje cała kolejkę pojazdów, które będą chciały jechać prosto. Całe szczęście, że te 126 pojawi się tam stosunkowo rzadko.MisiekK pisze:Zobaczymy jak sobie sygnalizacje poradzą. Jak nie będą przeprogramowane na czas objazdów to cienko to wszystko widzę.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Niestety mam obawy, że nie tylko autobus linii 126, ale jakikolwiek pojazd (a już na pewno dwa stojące jeden za drugim) skręcający w lewo w Mehoffera zablokuje całe skrzyżowanie na cały cykl zielonego.tarantula01 pisze:bo np. takie skręcające 126 ze Strumykowej w Mehoffera zablokuje cała kolejkę pojazdów, które będą chciały jechać prosto. Całe szczęście, że te 126 pojawi się tam stosunkowo rzadko.
Wyszedłem dzisiaj nieco wcześniej z domu, bo spodziewałem się korków, ale tych nie było. Szybciutko przejechałem objazdem 186. Z takich obsereacji, E-8 trochę postało, 509 i 518 z 5 minuy były opóźnione 
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
509 jakieś 2 minuty do tyłu na Odkrytej i tyle. Ale ja nie w tej sprawie - otóż najwyraźniej troszkę zawiodła informacja ZTMu, bo mieli stać dzisiaj od 6 informatorzy ZTMu na Stefanika i Mehoffera, a o 8 nie było nikogo, za to na zawieszonym przystanku Stefanika 01 na autobus czekało 6 osób...Matej pisze:Wyszedłem dzisiaj nieco wcześniej z domu, bo spodziewałem się korków, ale tych nie było. Szybciutko przejechałem objazdem 186. Z takich obsereacji, E-8 trochę postało, 509 i 518 z 5 minuy były opóźnione
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Parę minut po 6 widziałem informatora na STEFANIKA 01. Około 6:40 widziałem także informatora na MEHOFFERA 01.
Informatorom przysługuje przerwa...winnux8 pisze:otóż najwyraźniej troszkę zawiodła informacja ZTMu
Polityka złym doradcą w pracy!
O której oni zaczęli pracę, że przerwę musieli mieć akurat o 8, kiedy to są akurat bardzo potrzebni? Bo mi wychodzi, że jakaś 2 w nocy,
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem