Zobaczymy jak sobie sygnalizacje poradzą. Jak nie będą przeprogramowane na czas objazdów to cienko to wszystko widzę.Pawel_ pisze:Panie... To, co się dzieje na Światowida w szczycie, to masakra. Pchanie wszystkich wozów w jedno miejsce by zatkało cały Tarchomin.
Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Mam dziwne wrażenie, że i tak wszystko będzie stałoMario pisze:A może najzwyczajniej w świecie chodziło po prostu o przepustowość ulic?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- tarantula01
- Kontakt:
Właśnie, bo np. takie skręcające 126 ze Strumykowej w Mehoffera zablokuje cała kolejkę pojazdów, które będą chciały jechać prosto. Całe szczęście, że te 126 pojawi się tam stosunkowo rzadko.MisiekK pisze:Zobaczymy jak sobie sygnalizacje poradzą. Jak nie będą przeprogramowane na czas objazdów to cienko to wszystko widzę.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Niestety mam obawy, że nie tylko autobus linii 126, ale jakikolwiek pojazd (a już na pewno dwa stojące jeden za drugim) skręcający w lewo w Mehoffera zablokuje całe skrzyżowanie na cały cykl zielonego.tarantula01 pisze:bo np. takie skręcające 126 ze Strumykowej w Mehoffera zablokuje cała kolejkę pojazdów, które będą chciały jechać prosto. Całe szczęście, że te 126 pojawi się tam stosunkowo rzadko.
Wyszedłem dzisiaj nieco wcześniej z domu, bo spodziewałem się korków, ale tych nie było. Szybciutko przejechałem objazdem 186. Z takich obsereacji, E-8 trochę postało, 509 i 518 z 5 minuy były opóźnione 
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Parę minut po 6 widziałem informatora na STEFANIKA 01. Około 6:40 widziałem także informatora na MEHOFFERA 01.
Informatorom przysługuje przerwa...winnux8 pisze:otóż najwyraźniej troszkę zawiodła informacja ZTMu
Polityka złym doradcą w pracy!
O której oni zaczęli pracę, że przerwę musieli mieć akurat o 8, kiedy to są akurat bardzo potrzebni? Bo mi wychodzi, że jakaś 2 w nocy,
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pawciu, informatorzy twoim zdaniem również podlegają pod ustawę o czasie pracy kierowcy?
Wszystkich byś pod nią zagnał?
Jakby nie spojrzeć, informatorzy też... kierują. 
Nie. Ale 15 minut przerwy wynika z kodeksu pracy. UCP dokłada do tego tylko kolejne 30/45.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A czy kodeks określa kiedy ta przerwa ma się pojawić? Zakazuje przerwy po godzinie czy dwóch pracy? No i czy informatorzy pozostają w stosunku pracy z kimkolwiek? Jasne, przerwa o tej porze to bezsens, ale szukasz źle. Nadzorujący i organizujący pracę informatorów powinni tego pilnować i wydawać polecenia. Ale na pewno przerwy po dwóch godzinach nie zakazuje żaden kodeks.
Mi ZTM mówił, że przysługuje mi x minut przerwy i jak sobie ją rozłożę, to moja sprawa. Natomiast jako informator starałem się dysponować ją rozsądnie, tzn. wtedy kiedy nie miałem dużo roboty, albo miałem jakieś zastępstwo...
Najdalej po sześciu godzinach.Szeregowy_Równoległy pisze:A czy kodeks określa kiedy ta przerwa ma się pojawić? Zakazuje przerwy po godzinie czy dwóch pracy?
Tak, wiem, że założenie, że urząd miejski w postaci ZTM-u stosuje wyłącznie w pełni legalne zatrudnienie na podstawie kodeksu pracy jest nieco utopijne. Ale co mi tam! Kto mi zabroni chwili utopii po jednym piwie na wieczór?Szeregowy_Równoległy pisze:No i czy informatorzy pozostają w stosunku pracy z kimkolwiek?
O 6.30 gdy przejeżdżałem nikogo nie było. Tak samo dziś. Coś kontrola pracy informatorów leży i kwiczy....JotPeCet pisze:Parę minut po 6 widziałem informatora na STEFANIKA 01.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Akurat o 6:30 to musiałeś widzieć i mnie i informatora.MisiekK pisze:O 6.30 gdy przejeżdżałem nikogo nie było. Tak samo dziś. Coś kontrola pracy informatorów leży i kwiczy....JotPeCet pisze:Parę minut po 6 widziałem informatora na STEFANIKA 01.
Polityka złym doradcą w pracy!