(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Łukasz może przesadził, ale faktem jest, że 17 się strasznie wlecze i czas dojazdu może być bardziej opłacalny (zwłaszcza w przeciwpotoku) jadąc 509 i metrem. Nie wiem natomiast, czy rano, jak 509 stoi w korkach to 17 nie okaże się szybsza.
Tak, 17 tak się wlecze, że kiedyś za młodzika zrobiłem taki eksperyment:
Z przystanku Podleśna-IMiGW jedna osoba pojechała o 2 minuty wcześniejszą 6 i metrem, ja pojechałem 17. Na metrze Pole Mokotowskie byliśmy jednocześnie.
Być może od tego czasu (to już z 7-8 lat będzie) dołożono 17 parę minut, ale tragedii czasowej, która równoważyłaby latanie po schodach na pewno nie ma.
Z przystanku Podleśna-IMiGW jedna osoba pojechała o 2 minuty wcześniejszą 6 i metrem, ja pojechałem 17. Na metrze Pole Mokotowskie byliśmy jednocześnie.
Być może od tego czasu (to już z 7-8 lat będzie) dołożono 17 parę minut, ale tragedii czasowej, która równoważyłaby latanie po schodach na pewno nie ma.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Wg wyszukiwarki metrem są 23-24 minuty, siedemnastką 30-32 minuty. To jednak jest pewna różnica.
Wyszukiwarka nie dokłada wyjścia na powierzchnię, a to jest 2-3 minuty. Dalsze 3 minuty to czas pomijalnie mały.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Żeby wyjść z przystanku tramwajowego przy Polu Mokotowskim trzeba zejść do przejścia podziemnego i z niego też wyjść. Dodawanie tego czasu metru i niedodawanie tramwajowi jest jakimś naginaniem rzeczywistości.

To prawda. Być może, jak mówię, dołożono od tego czasu parę minut.
Tarchomin - Pole Mokotowskie to imo na pewno 2+M1, choć przewaga nad 17 nie musi być miażdżąca.
Z kolei Tarchomin - ONZ za pomocą 509+M2 wymaga wyjścia na powierzchnię, podczas gdy jazda jedną 17 już nie.
Zresztą ja nie widzę przeszkód, żeby na samo ONZ opłacało się 509+M2, ale do Feminy, Hali Mirowskiej czy Centralnego już nie.
Aha, i wydzielanie ekspresu z 509 to jakiś kompletny nonsens.
Z kolei Tarchomin - ONZ za pomocą 509+M2 wymaga wyjścia na powierzchnię, podczas gdy jazda jedną 17 już nie.
Zresztą ja nie widzę przeszkód, żeby na samo ONZ opłacało się 509+M2, ale do Feminy, Hali Mirowskiej czy Centralnego już nie.
Aha, i wydzielanie ekspresu z 509 to jakiś kompletny nonsens.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Z powodu? Jasne jest to, że zwiększony potok będzie tylko do Wileńskiego - może Zielenieckiej, prawda?KwZ pisze: Aha, i wydzielanie ekspresu z 509 to jakiś kompletny nonsens.
ŁK
A nad 17+M1?KwZ pisze:Tarchomin - Pole Mokotowskie to imo na pewno 2+M1, choć przewaga nad 17 nie musi być miażdżąca.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... omin_.html
W tekście zapowiedzi 17 tylko co 10 minut w szczycie.
W tekście zapowiedzi 17 tylko co 10 minut w szczycie.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Żadna. Już kiedyś zastanawialiśmy się, czy jest sens rozdzielać potok M1-Tarchodwory na dwie stacje metra...A nad 17+M1?
Popatrz, sam nie wiesz, dokąd takie E-9 miałoby jeździć. Ale przede wszystkim nie ma co mnożyć linii, bo zaraz zrobią się rzadkie albo którejś zmieni się trasa. Patrz przykład 17/37 chociażby. Przy silnym niezrównoważeniu obciążeń końcówek można ew. pomyśleć nad kursami skróconymi np. do Kijowskiej, coś a la 162x, ale nawet i o to byłbym sceptyczny.Z powodu? Jasne jest to, że zwiększony potok będzie tylko do Wileńskiego - może Zielenieckiej, prawda?
A cóż to za nowa głupota?Os0 pisze:W tekście zapowiedzi 17 tylko co 10 minut w szczycie.
Drugie tyle na 37, ale tylko do Marymontu.
kurcze to oni chcą zostawiać E-4 do obserwacji, wywalić to w cholere, przecież w końcu jakieś brygady należałoby odzyskać. Co za dużo to nie zdrowo. Ma kursować częsta 2 i do tego jeszcze E-4 ja się pytam po co.