Długość peronu przystankowego wynosząca około 10 metrów nie jest długością satysfakcjonującą.Bernard pisze:Nie wróci.konri pisze:Natomiast w miejscu dawnego przystanku końcowego 723 jest namalowany "zygzak", więc zapewnie autobusy wrócą na dawne miejsce.
Komunikacja w Legionowie i okolicach
Moderator: Wiliam
Polityka złym doradcą w pracy!
Przy p.o. Legionowo Przystanek, wzdłuż ulicy Kolejowej dziś wykonano jakiś wykop. W ten sposób zablokowano możliwość parkowania dla jakiś 30-40 samochodów, ta "pętla" dla Transludu dojeżdżającego z Chotomowa też jest rozkopana.
W poniedziałek rano ludzie mogą być zaskoczeni, a nawet spóźnić się na pociąg....
W poniedziałek rano ludzie mogą być zaskoczeni, a nawet spóźnić się na pociąg....
Legio24: Serock: Komunikacja Warszawa-Młociny nierealna?
Powiatowa: ZTM do Serocka – wniosek został rozpatrzony na komisji Rady Miasta i Gminy.
Powiatowa: ZTM do Serocka – wniosek został rozpatrzony na komisji Rady Miasta i Gminy.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
A L11 nie dociera do Nowego Dworu Mazowieckiego czy co? Bo chyba dokłada się do kosztów funkcjonowania tej linii?Gazeta Powiatowa pisze:Na początku Igor Krajnow zaznaczył, że gmina Serock oraz gmina Nowy Dwór Mazowiecki są jedynymi gminami z powiatów otaczających Warszawę, które nie posiadają rozwiązań komunikacyjnych dla mieszkańców jeśli chodzi o dojazdy do i z Warszawy.
Nie dokłada się. L11 jest na wniosek Wieliszewa.ashir pisze:A L11 nie dociera do Nowego Dworu Mazowieckiego czy co? Bo chyba dokłada się do kosztów funkcjonowania tej linii?Gazeta Powiatowa pisze:Na początku Igor Krajnow zaznaczył, że gmina Serock oraz gmina Nowy Dwór Mazowiecki są jedynymi gminami z powiatów otaczających Warszawę, które nie posiadają rozwiązań komunikacyjnych dla mieszkańców jeśli chodzi o dojazdy do i z Warszawy.
Legionowo też się nie dokłada? To mają gest, a że linia kursuje na wniosek gminy Wieliszew to ja wiem, czytam regularnie SIWZy. 
Patrz przykład linii 734 i gminy Radzymin. Czy Nieporęt się dokłada? Nie.ashir pisze:Legionowo też się nie dokłada? To mają gest, a że linia kursuje na wniosek gminy Wieliszew to ja wiem, czytam regularnie SIWZy.
Dlatego 734 nie staje na wszystkich przystankach w Nieporęcie. 
Za L-9, L10 i L11 płaci tylko Wieliszew z niewielką dotacją starostwa legionowskiego.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Jak jeździ linia 2 w Legionowie? Czy jeździ już na trasie wydłużonej do pętli Józefów Główna/Strużańska czy dalej tylko do Legionowo Grudzie/Wspólna?
Jabłonna: Spotkanie przedstawicieli urzędu z ZTM. Linia 741 zmieni trasę
Najbardziej nurtuję mnie ten fragment:
Najbardziej nurtuję mnie ten fragment:
Dublujące się kursy 741 i 731 oraz połączenie z metrem
Podczas spotkania zwrócono uwagę na niektóre dublujące się kursy linii 741 i 731 na przystanku Osiedle Przylesie. Wynika to z ustalonych różnych częstotliwości kursów autobusów. ZTM poinformował jednak, że dzieje się tak tylko w nielicznych przypadkach. Planowane jest natomiast uruchomienie połączenia ze stacją metra. Stanie się to po ukończeniu prac remontowych na Moście Grota-Roweckiego w Warszawie.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
modernizacja linii autobusowej 741.
W najbliższym czasie Zarząd Transportu Miejskiego ma zorganizować przejazd techniczny linii 741 nowym śladem,p
Że jak?ilość pojazdów w taborze ZTM.
Chodzi o to, że ze względu na zerową ilość pojazdów w taborze ZTM nie można zwiększyć częstotliwości. Takie ZTM dobroduszne, że jakby miało autobus to by użyczyło. Tak to zrozumiałemAutobus Czerwon pisze:Że jak?ilość pojazdów w taborze ZTM.
to z jabłonnej będą uruchamiać linię do metra marymont? Na modlińskiej są dobre przesiadki w 511 niezależnie od tego do której stacji kursuje w przyszłości będzie kursować. Jestem przeciwnikiem wyciągania linii podmiejskich do metra jeżeli są przesiadki w częste linie miejskie kursujące do metra. Te powinny dojeżdżać do najblizszego węzła przesiadkowego w tym przypadku Żerania Fso. Linia Legionowo(Jabłonna) - Metro Marymont to byłoby jakieś kuriozum. Czemu ta linia miałaby służyć.
skąd?marko80 pisze:z jabłonnej