KM po uruchomieniu tramwaju na Powstańców Śląskich
Moderator: Wiliam
-
michael112
Ale że w czym problem?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
michael112
Zobacz, skąd dokąd to jedzie i jaką trasą 
A co, chciałbyś aby zjazd był po trasie w odwrotnym kierunku? Nawet ładnie w rozkładzie zaznaczone zjazdy z Młocin na R4 (może dożyję opisu trasy).
Wykonuje ostatni pełny kurs, a potem jedzie na zakład najkrótszą trasą. Że wychodzi kółko, cóż. 123 jeździ każdym podstawowym kursem nieomal w kółko, ale trasa ma sens, prawda?Zobacz, skąd dokąd to jedzie i jaką trasą
Albo: wyobraź sobie, że 22 zjeżdża na Żoliborz z Dw. Wschodniego. To jakie robi kółko?
Albo: wyobraź sobie, że 1 zjeżdża z Annopola do Zawiszy, po czym jedzie Jerozolimskimi na Pragę. Też bez sensu?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Ciekawe, jak PRopaganda sformułuje następujący benefit:
http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... -02-16&k=A
11, przystanek: Dywizjonu 303 04 » Metro Młociny
6 | 16 24 29 36 47 56
7 | 12 20 41 55
W godzinach porannego szczytu jeden jedyny tramwaj na nowo otwieranej linii kursuje z zawrotną, łatwo zapamiętywalną częstotliwością co 14-21 minut.
Zaś w godzinach mniej obleganych linia kursuje co 5-8 minut.
Warto przy tym wspomnieć, że ze względu na bardzo długą trasę linii, obfitującą w odcinki o bardzo małej przepustowości, należy powziąć należytą cierpliwość i wyrozumiałość w oczekiwaniu na pojawienie się tramwaju na przystanku.
Serdecznie zapraszamy do korzystania i życzymy przyjemnej podróży!

6 | 16 24 29 36 47 56
7 | 12 20 41 55
W godzinach porannego szczytu jeden jedyny tramwaj na nowo otwieranej linii kursuje z zawrotną, łatwo zapamiętywalną częstotliwością co 14-21 minut.
Zaś w godzinach mniej obleganych linia kursuje co 5-8 minut.
Warto przy tym wspomnieć, że ze względu na bardzo długą trasę linii, obfitującą w odcinki o bardzo małej przepustowości, należy powziąć należytą cierpliwość i wyrozumiałość w oczekiwaniu na pojawienie się tramwaju na przystanku.
Serdecznie zapraszamy do korzystania i życzymy przyjemnej podróży!
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Jeszcze najlepsze jest to, że między 6:00 a 7:00 każdy kurs rusza skąd indziej.
Z Metra Marymont, z Płockiej, z Zajezdni Żoliborz, z Zajezdni Woronicza. No i mamy efekt. 
Jak ja bym w swojej pracy taką fuszerkę odwalił, to wywaliliby mnie na zbity pysk. A w ZTM-ie ktoś pewno jeszcze przytulił premię za to... żenada... 
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
To wygląda tak, jakby ZTM do przedwczoraj miał głęboką nadzieję, że nikt mu nie każe tej jedenastki uruchamiać i w ogóle nie zaplanował rozkładu, brygad ani niczego. A potem przyszedł rozkaz i trzeba było w jeden dzień narzeźbić cokolwiek.
Warto jeszcze dodać, że aktualnie na tym przystanku nie będą w ogóle się zatrzymywać żadne autobusy !Mario pisze:Ciekawe, jak PRopaganda sformułuje następujący benefit:
6 | 16 24 29 36 47 56
7 | 12 20 41 55
Czyli praktycznie w niektórych porach szczytu porannego przez 20 minut nie ma możliwości przemieszczenia się czymkolwiek z tego przystanku w stronę północną !
Nawet 171 ma przystanek spory kawał dalej, bo dopiero na Wrocławskiej przy Almie (co z tego że nazywa się on również Dywizjonu 303 jak jest dobrych kilkaset metrów dalej).
Przecież 11 miała kursować co 10 minut. Ja mam nadzieję, że to błąd w rozkładzie bo tu wyraźnie brakuje jednego kursu (21 minutowa przerwa). Jeśli nie to ZTM strzeliło sobie w stopę...Paweł D. pisze:Zawsze może być jak na:
35 6| 12 20 27 [33] [56] (23 minutowa dziura);
11 7| 00 16 24 45 59 (16, 21 i 14 minutowa dziura).
Jeżeli 11-ka ma pełnić role dowozówki do metra Młociny, to... można się przesiąść przecież
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
To pokłosie długiej trasy i przenoszenia częstotliwości porannej na szczyt z prawie losowo dobranymi dojazdami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Osobiście podejrzewam, że jedyną premią była "możliwość" siedzenia po godzinach.Mario pisze:Jak ja bym w swojej pracy taką fuszerkę odwalił, to wywaliliby mnie na zbity pysk. A w ZTM-ie ktoś pewno jeszcze przytulił premię za to... żenada...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Do odbioru na świętego Nigdy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
A skąd dziś tyle niskaczy na jedenastce? Z rozkładu wynika, że miało być mniej.
Tak czy inaczej, zachęcony odpowiednim taborem, postanowiłem przetestować nową trasę, sprawdzając m.in. czy rzeczywiście tramwajem na nowym odcinku będzie szybciej niż autobusem i to w sobotę, gdy nie ma korków. No i akurat miałem szczęście, bo od Hali Wola "ścigaliśmy" się ze 112, no i na przystanek "al. Reymonta" istotnie przyjechaliśmy zauważalnie szybciej, mimo że do tramwaju waliły dość spore tłumy. Duża w tym zasługa motorniczego z R-4, który jechał dynamicznie, sprawnie (czyli bez zbytniego szarpania) i nie tracił czasu na wydłużone postoje. Czyli tramwaj może być jednak szybszy niż autobus, co nie zawsze się sprawdza. Ciekawe jak się to sprawdzi w ciągu tygodnia.
Tak czy inaczej, zachęcony odpowiednim taborem, postanowiłem przetestować nową trasę, sprawdzając m.in. czy rzeczywiście tramwajem na nowym odcinku będzie szybciej niż autobusem i to w sobotę, gdy nie ma korków. No i akurat miałem szczęście, bo od Hali Wola "ścigaliśmy" się ze 112, no i na przystanek "al. Reymonta" istotnie przyjechaliśmy zauważalnie szybciej, mimo że do tramwaju waliły dość spore tłumy. Duża w tym zasługa motorniczego z R-4, który jechał dynamicznie, sprawnie (czyli bez zbytniego szarpania) i nie tracił czasu na wydłużone postoje. Czyli tramwaj może być jednak szybszy niż autobus, co nie zawsze się sprawdza. Ciekawe jak się to sprawdzi w ciągu tygodnia.