Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Czy ktoś odnotował datę powrotu z PESY lub pierwszy dzień jazdy liniowej 27WE-009 po Nsp??
Wg moich zapisków 01.12.2014 na S1, ale może ktoś widział wcześniej. Żeby było ciekawiej, numeracja członów wykazuje, że po zderzeniu w Wesołej zmienione zostały nie dwa (jak po utknięciu w tunelu przy lotnisku), ale tylko jeden, skrajny człon.tomstak pisze:Czy ktoś odnotował datę powrotu z PESY lub pierwszy dzień jazdy liniowej 27WE-009 po Nsp??
Dwie sztuki 27WE stoją sobie w Mińsku Mazowieckim.
Dwa 14WE idą do rewizji.
http://www.rynek-kolejowy.pl/55485/dwa_ ... ewizji.htm
Czyli co? Na jakiś czas czas wymiecie prawie wszystkie 14WE?
Kiedy te 3 sztuki idą na przegląd do SKM Trójmiasto?
http://www.rynek-kolejowy.pl/55485/dwa_ ... ewizji.htm
Czyli co? Na jakiś czas czas wymiecie prawie wszystkie 14WE?

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Rozumiejąc Twe przywiązanie do nichCzotyk pisze:Czyli co? Na jakiś czas czas wymiecie prawie wszystkie 14WE?![]()
A może nawet nie tyle pójdą, co "wrócą" bo ostoje niektórych 14WE w poprzednim wcieleniu, jako EN57, już gdzieś tam były. Trochę szkoda, bo od producenta to czasami z jakimiś niespodziankami składy wracają (patrz np. numerki na 19WE-001 albo zmiana malowań 14WE), ale kasa jest kasa...
104 i 106 już pojechały, 102 powinien pojechać ok. 4 lutego, 105 - ok. 16 kwietnia.Czotyk pisze:Czyli co? Na jakiś czas czas wymiecie prawie wszystkie 14WE?Kiedy te 3 sztuki idą na przegląd do SKM Trójmiasto?
Nie wiem czy ktoś z Was zwraca czasem uwagę na newsy które się pokazują na wyświetlaczach reklamowych wewnątrz SKM. Żenada...
Bardzo często tytuł i treść ze zdjęciem są wzięte od całkiem innych wiadomości, np. nagłówek o pani Ogórek, czy będzie pozować nago, treść o tym jak nie zaproszono rodziny rtm. Pileckiego na obchody rocznicy wyzwolenia Auschwitz; nagłówek o byłej minister Bieńkowskiej, treść o Pałacu Kultury, potem jeszcze raz ta sama Bieńkowska, już z właściwym zdjęciem i treścią.
Oprócz tego newsy sprzed pół roku (Krym/Ukraina, zamieszki w Ferguson) mieszają się z rzeczywiście nowymi. Czasem też news zawiśnie jeden i wisi tak pół godziny, albo nałożą się dwa i tekst w ogóle nie jest czytelny. Jakość tych wyświetlaczy jest jaka jest, ale firma dostarczająca do nich materiały chyba się niezbyt przykłada...
Bardzo często tytuł i treść ze zdjęciem są wzięte od całkiem innych wiadomości, np. nagłówek o pani Ogórek, czy będzie pozować nago, treść o tym jak nie zaproszono rodziny rtm. Pileckiego na obchody rocznicy wyzwolenia Auschwitz; nagłówek o byłej minister Bieńkowskiej, treść o Pałacu Kultury, potem jeszcze raz ta sama Bieńkowska, już z właściwym zdjęciem i treścią.
Oprócz tego newsy sprzed pół roku (Krym/Ukraina, zamieszki w Ferguson) mieszają się z rzeczywiście nowymi. Czasem też news zawiśnie jeden i wisi tak pół godziny, albo nałożą się dwa i tekst w ogóle nie jest czytelny. Jakość tych wyświetlaczy jest jaka jest, ale firma dostarczająca do nich materiały chyba się niezbyt przykłada...
Takie same problemy są w tych wyświetlaczach Elfów KM - dostawca treści jest ten sam i podejrzewam, że to jest wina jego oprogramowania, bo w SKM pozostałe 2/3 ekranu działa.
W SKMce to powinni wyświetlać cityinfo, tam nie zaobserwowałem takich problemów, o których pisze Jacek i z którymi, dokładnie takimi samymi mam styczność w elfach KMowskich. W KMach też by mogło być cityinfo tylko one w Warszawie są 20-30 minut a potem 1-2 godziny poza nią. Co człowieka jadącego z Sochaczewa do Łowicza będzie obchodziło co się w Warszawie dzieje 

CityInfo mam wrażenie że ostatnio ma dużo mniej treści. W sensie dużo szybciej się te slajdy powtarzają niż jeszcze kilkanaście miesięcy temu.

W artykule o "zielonych (choć zimową porą) pociągach" SKM błysnęła czarnym poczuciem humoru:
http://www.skm.warszawa.pl/aktualnosci/ ... -_454.html
Ostatni z zakupionych składów nie ma jeszcze nawet 2 lat, "a oni już myślą jak ten tabor będą utylizować"!
Niestety, na meble z dodatkiem laminatu z Elfa czy asfalt z kawałkami Impulsa będziemy musieli poczekać jeszcze do emerytury 
http://www.skm.warszawa.pl/aktualnosci/ ... -_454.html
Ostatni z zakupionych składów nie ma jeszcze nawet 2 lat, "a oni już myślą jak ten tabor będą utylizować"!
303 pojechał dziś do Nowego Sącza.
A co z 301alojz pisze:303 pojechał dziś do Nowego Sącza.
W powyższej sprawie odpowiedział mi już Ficek w innym wątku, natomiast w ostatnich dniach nie widać także 27WE-011 i 27WE-013. Czyżby kolejne P3? A może tylko profilowanie zestawów kołowych lub awarie...
Dziś moje oko przykuł skład 105+106, 105 z tego co pamiętam jeździł ze 108 a chyba dziś nawet 2 składy 14WE jeździły na S1 ale na 100% pewien nie jestem, wiem na pewno, że w/w 105+106 jest dziś na linii. Lecz nie o to mnie się teraz rozchodzi bo to w ogóle pod obieg i obsługę podlega
106 dostał wielkie napisy "14WE-06" na bokach na środku pudła, na górze, niczym 35WE tylko białe a nie żółte oraz na dziobie po lewej stronie niczym 19WE. O ile te na bokach jeszcze jakoś wyglądają to te na dziobie po prostu szpecą. Są jeszcze na dodatek krzywo (specjalnie) nalepione, widać, że idą wzdłuż linii na sylwetce pociągu, która przy kabinie opada ale wyszło bardzo marnie.