Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Program nieumożliwiający pełnej akomodacji. Nie, nie widzę logicznego uzasadnienia dla tej sytuacji.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Gdzie mogę sprawdzić (po numerze IMEI) czy telefon jest kradziony? Czy jest jakaś oficjalną strona internetowa z bazą danych? Czy mam się dowiadywać przez policję? Jeśli tak to przez jakie wydział?
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
http://kradzionytelefon.pl/ http://www.bazagsm.pl/ - choć na pewno nie wszystkie tu są.
Co do policji - tu też na pewno nie wszystkie kradzieże są zgłaszane, ale jak oni powiedzą że nie ma takiego w bazie kradzionych, to będzie to przynajmniej pewne info. Podejdź na najbliższą komendę i spytaj dyżurnego z kim porozmawiać. Zapewne nie obędzie się bez pytań dodatkowych - co za telefon, skąd itepe itede
Co do policji - tu też na pewno nie wszystkie kradzieże są zgłaszane, ale jak oni powiedzą że nie ma takiego w bazie kradzionych, to będzie to przynajmniej pewne info. Podejdź na najbliższą komendę i spytaj dyżurnego z kim porozmawiać. Zapewne nie obędzie się bez pytań dodatkowych - co za telefon, skąd itepe itede
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Dzięki, a co do tych stron to pewne źródła? Kto jest ich autorem?Paweł_K pisze:http://kradzionytelefon.pl/ http://www.bazagsm.pl/ - choć na pewno nie wszystkie tu są.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Szczerze to nie wiem. Opierają się one na zgłoszeniach przez użytkowników - oczywiście zakładam dobre intencje korzystających z serwisu i dodawanie faktycznych numerów IMEI urządzeń skradzionych
And if the band you're in starts playing different tunes
Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w utworzeniu jakiegoś miejsca w Internecie, w którym byłoby miejsce na rozmowy dyskusyjne, ale na takie poważniejsze i dla ludzi nieco starszych (to jakaś grupa naukowców, która by się wymieniała różnymi dokumentami, opiniami itd., profesorowie itd., a wiadomo że oni z facebookiem niezbyt). Obecnie korzystają z grupy mejlowej ale niezbyt im się to podoba. Padł pomysł utworzenia bloga, do którego adres znaliby tylko oni i sobie tam pisali. Czy macie jeszcze jakieś pomysł? Grupa na facebooku była przeze mnie najbardziej rekomendowana, ale wiadomo, że może to być nie do przeskoczenia dla starszych osób.
A nie ma jakichś providerow forów z phpBB itp?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
O patrz... najprostsza rzecz, a o niej zupełnie zapomniałem. Forum internetowe rzeczywiście mogłoby być dobre.
Szybki research: providerów forów jest mnóstwo, trzeba porównać.
Żadnego nie ma po polsku - ale pewnie w forum już można wybrać.
Ale pewnie postawienie phpBB/vBulletin na jakimś darmowym hostingu też jest realne.
Jeszcze inna opcja: wynająć sobie dział w istniejącym, zaprzyjaźnionym forum
Żadnego nie ma po polsku - ale pewnie w forum już można wybrać.
Ale pewnie postawienie phpBB/vBulletin na jakimś darmowym hostingu też jest realne.
Jeszcze inna opcja: wynająć sobie dział w istniejącym, zaprzyjaźnionym forum
ŁK
Hmm?Łukasz pisze: Jeszcze inna opcja: wynająć sobie dział w istniejącym, zaprzyjaźnionym forum
Idziesz do znajomego, zakładasz dział "prywatny", dajesz do niego dostęp tylko swoim znajomym.
ŁK
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Polecam założenie forum na serwerze CBA. Wystarczający do takich potrzeb, prosty w obsłudze i całkiem przyjemny w użytkowaniu.
Nie wiem czy to dobry dział, ale mam szybkie pytanko:
Ile całek i dodatków jeździ w DP na 709?
Ile całek i dodatków jeździ w DP na 709?
Grupy dyskusyjne na google? Istnieje to jeszcze?reserved pisze:Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w utworzeniu jakiegoś miejsca w Internecie, w którym byłoby miejsce na rozmowy dyskusyjne, ale na takie poważniejsze i dla ludzi nieco starszych (to jakaś grupa naukowców, która by się wymieniała różnymi dokumentami, opiniami itd., profesorowie itd., a wiadomo że oni z facebookiem niezbyt). Obecnie korzystają z grupy mejlowej ale niezbyt im się to podoba. Padł pomysł utworzenia bloga, do którego adres znaliby tylko oni i sobie tam pisali. Czy macie jeszcze jakieś pomysł? Grupa na facebooku była przeze mnie najbardziej rekomendowana, ale wiadomo, że może to być nie do przeskoczenia dla starszych osób.