Rozkład jazdy KM i SKM 2014/15
Moderator: JacekM
Zmieniając trochę temat. Od wrześniowej korekty z tego co zauważyłem Radomiak w obie strony będzie jeździć objazdem przez Grodzisk i dalej CMK.
Z Zachodniej na Widzew.reserved pisze:Swoją drogą ciekawe jak PKP ma zamiar dojechać z Warszawy do Łodzi w 1h10 min od grudnia.
W czym problem?
Zasmuciłeś mnie. Myślałem, że naprawdę będzie zauważalnie skrócony czas.
Myślałeś, że pociągi będą pokonywały ten dystans w 30 minut?
Wiesz, swojego czasu Intercity uruchomiło TLK z Siedlec, które jechało 45 minut. Naprawdę przejechanie 120 km w godzinę plus 5 minut w Łodzi i 5 w Warszawie to nie jest jakiś szczyt techniki XXI wieku.
ŁK
Nie, myślałem że w 1h 10 min, jak zapowiadają.person pisze:Myślałeś, że pociągi będą pokonywały ten dystans w 30 minut?
Zapewne tak, ale mimo wszystko czas przejazdu pomiędzy Zachodnią a Radomiem będzie lepszy niż obecnie bo 2h 02.przewoz pisze:Ze zmianą kierunku w Idzikowicach? Ciekawostka...
A czy ja mówię, że jest szczytem techniki?Łukasz pisze:Wiesz, swojego czasu Intercity uruchomiło TLK z Siedlec, które jechało 45 minut. Naprawdę przejechanie 120 km w godzinę plus 5 minut w Łodzi i 5 w Warszawie to nie jest jakiś szczyt techniki XXI wieku.
Ile w takim razie powinny jechać pociągi na tej trasie?
120 km + widzew + zachodni? Godzinę. Godzinę dziesięć jestem w stanie zrozumieć na szlaku, gdzie jest jednak duży ruch.
Nawet Kraków na pendolino wyciąga 120 średnią od Centralnej, więc większej na razie nie można oczekiwać.
Nawet Kraków na pendolino wyciąga 120 średnią od Centralnej, więc większej na razie nie można oczekiwać.
ŁK
Ale wy wliczacie w to też postój w Koluszkach, Skierniewicach i Żyrardowie? Bo coś tam musi przecież stawać.
To co będzie stawać, będzie jechać dłużej.
PLK od zawsze podaje czasy przejazdu optymalne dla siebie, czyli bez żadnych zatrzymań, z maksymalną prędkością pociągu.
To, że potem się okazuje, że:
- IC nie ma lokomotyw na V>125km/h
- jak IC znajdzie takie lokomotywy, to jeździ w pojedynczej obsadzie 130km/h,
- jak już znajdzie pomocników, to zatrzymuje się na każdej większej stacji,
to już sprawa przewoźnika, nie PLK.
PLK od zawsze podaje czasy przejazdu optymalne dla siebie, czyli bez żadnych zatrzymań, z maksymalną prędkością pociągu.
To, że potem się okazuje, że:
- IC nie ma lokomotyw na V>125km/h
- jak IC znajdzie takie lokomotywy, to jeździ w pojedynczej obsadzie 130km/h,
- jak już znajdzie pomocników, to zatrzymuje się na każdej większej stacji,
to już sprawa przewoźnika, nie PLK.
A nie będzie stawać po drodze (co nie jest tajemnicą i jakimś wielkim zaskoczeniem) tylko jedna para pociągów w dobie: Łodzianinprzewoz pisze:To co będzie stawać, będzie jechać dłużej.
(off-top się zrobił)