Od kiedy założyli. Ja myślę, że musi minąć okres gwarancyjny, żeby zdjęli.person pisze:Od lat "mają zdjąć".
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Skrzyżowanie Dywizjonu 303 z Powstańców Śląskich. Jedna 20 stoi na przystanku w stronę Koła, więc wzbudza światło. Druga 20 ciśnie od Siodlarskiej i jej prowadzący cieszy się, że z przeciwka coś światełko wzbudza. 20 jadąca na Koło rusza, 20 jadąca do lasu nie jedzie, bo światełko wzbudza się tylko w jedną stronę. Ten, który wzbudził, dostanie, a przeciwny kierunek ma cały czas poziome. Czemu, cholera? Czy naprawdę ktoś ma premię za utrudnianie życia? Żaróweczki w sygnalizatorach się oszczędza? W jaki sposób by komukolwiek przeszkadzało, gdyby jadący tramwaj wzbudzał zezwalające dla obu kierunków?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakis filmik, cos?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Rejestratory są w TW nielegalne.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A woz nie mial własnego? Jeśli tak, to proszę o.info.na prv.
Właściwie info i tak prosze o info na prv, w logi sterownika zawsze można zajrzec.
Właściwie info i tak prosze o info na prv, w logi sterownika zawsze można zajrzec.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Za to ja się zastanawiam czy magicy podłączający priorytet przy wyjeździe z parkingu Fortu Wola nie pomylili przypadkiem plusa z minusem albo na odwrót. Dojeżdżając do przystanku, obojętnie czy to parkuj i jedź czy Fort Wola, to przy wyjeździe z parkingu świeci się pionowe dla tramwaju, ale ruszając z przystanku wzbudzam sobie poziome! Po dojechaniu do sygnalizatora i odstaniu ok. 5 sekund, można dalej kontynuować podróż.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy Forcie nie.nie ma prawa działać adaptacjs, bo norodebrana.
To może niech wyłączą tą sygnalizację aż wzbudzanie nie będzie działać prawidłowo? Jeszcze kilka razy w tym miesiącu mam linie 10 ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu więc może nagram Tobie jak to działa 
W sumie nie związane z priorytetem, ale z przyśpieszeniem tramwajów już tak.
Na al. Zielenieckiej zawisło ograniczenie do 70 (słownie: siedemdziesiąt) dla tramwajów. Żart? Jednorazowy wybryk? Czy jakaś większa akcja?
Jeśli jest stosowniejszy temat to poproszę o przeniesienie.
Na al. Zielenieckiej zawisło ograniczenie do 70 (słownie: siedemdziesiąt) dla tramwajów. Żart? Jednorazowy wybryk? Czy jakaś większa akcja?
Jeśli jest stosowniejszy temat to poproszę o przeniesienie.
Stała akcja, drugie podniesienie prędkości będzie na moście północnym.
A kaganiec ze Swingów i pochodnych ktoś zdejmie, czy będziemy mieli szybki tramwaj na papierze i tabliczce?
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A czym te 70 rozwijać?
-
Stary Pingwin
Stare wyjce dawały radę. Żałuj, że nie jeździłeś.Szeregowy_Równoległy pisze:A czym te 70 rozwijać?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wiem, że stare wyjce dawały radę i wiem, że niektóre sprzęty dają radę. Wiem też, że zasób przekleństw mistrza, gdybym mu odpisał np. że w delfinie przy 70km/h coś tłucze, byłby niezmierzony. Nie wiedzieć czemu uznałby, że zarzynam sprzęt.
Nic nie wiadomo o podniesieniu elektronicznego ograniczenia prędkości w Swingach, Jazzach czy Hipciach, ale klasyczne stopiątki bez problemowo rozpędzą się do prawie 70 km/hDantte pisze:A kaganiec ze Swingów i pochodnych ktoś zdejmie, czy będziemy mieli szybki tramwaj na papierze i tabliczce?