Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
Ale przecież 210 jest do uwalenia, 209 może wrócić na peron ze 179 (jak już kiedyś było za czasów 107 i 505) i zostaje cały peron dla 193. A że f-ki, jak napisałem, nie powinny tam zaglądać, to problem wyprzedzania się brygad (czy raczej omijania stojących wozów) odpada.emyl pisze:Tylko, że tam teraz w ciągu dnia bywa pełniutko. Nie miałem na myśli samych wymiarów w kontekście przegubowego taboru.
Popatrz, jaka franca!
- R-9 Chełmska
Przecież P+R i tak urośnie. Nie widzę sensu wozić co 5 minut pustego 193 (ile to tysięcy złotych dla MZA dziennie?) pod Statoil dla utrzymaniu kilkunastu miejsc dla samochodów więcej.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Uże niet parkingu koło kościoła, uże nietszparag pisze:Ja bym kawałek parkingu koło kościoła przeznaczył na pętlę dla 193, tak aby 193 przejeżdżało przez ZP Metro Ursynów, a obecny teren pętli przeznaczył na P+R (ewentualnie kilka miejsc dla mieszkańców w zastępstwie za nową pętlę).
Popatrz, jaka franca!
To co to w zasadzie za 195... Kpina. Nawet do Łazienek Ursynowa nie dowiezie.GW pisze:Mieszkańcy i radni Ursynowa wybronili linię 195, która na terenie tej dzielnicy będzie kursować niezmienioną trasą, ale tylko raz na 30 min. Dyrektor Leszek Ruta zgodził się, że proponowana wcześniej przesiadka w kierunku Traktu Królewskiego przy pętli Ursynów Płn. nie jest zbyt wygodna. Autobusy 195 nie dojadą jednak tak jak teraz do pl. Piłsudskiego, tylko przez ul. św. Bonifacego na Stegnach, Sobieskiego i - uwaga - Dolną, Puławską do Rakowieckiej. Ma to zrekompensować brak przewidzianej do likwidacji linii 130.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
A wystarczyło przełożyć 185...
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
No więc właśnie. Zamist sensownego (w obecnym stanie spraw oczywiście) projektu robią coś, co przy pierwszej lepszej okazji będzie do odstrzału. Od początku mówiłem, że strategia "bronimy 195" jest zła - bo wybroniliśmy 195 i co mamy? Mamy 195 i nic z tego, o co tak naprawdę należało walczyć: ani sensownej przesiadki na 503 (z taką częstostliwością to nie jest lina do przesiadania się), ani połączenia Jarów z Traktem. Jedyne, co jako tako ma szansę zafunkcjonować z punktu widzenia dawnego 195 to dowózka klientów z Dolnego Mokotowa do Leclerca i Reala.Daniel_FCB pisze:A wystarczyło przełożyć 185...
Mamy za to kolejnego na Ursynowie dziada z kretyńską częstotliwością cały czas dublującego 179. Przerabialiśmy to już pod numerkami 107, 505, 210. Mam nadzieję, że pozostawienie tego wynalazku nie wpłynie nijak na częstosliwość nowego 503 -i będzie taka, jaka miała być.
BTW. 210 zostaje na starej trasie? Czy na nowej projektowanej?
Popatrz, jaka franca!