Na moich oczach serwis włączał klimatyzację, więc wiem lepiej... A to że kierowcy nie włączają klimatyzacji mimo NAKAZU jej włączenia bo "przepał" będzie to już nie problem firmy tylko samego kierowcy. Dostaną kilka razy wypłatę mniejszą o 100% premii i klima będzie działaćDesert pisze:Takie bajki to między książki można wsadzić.IndeX148 pisze:we wszystkich wozach Mobilisu jest już włączona klima
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
O chłodzeniu i niechłodzeniu
Akurat na 157 w starym U12 trafiłem na elegancko działającą klimę. A potem w 103 z MZA oczywiście klima wyłączona, CG, a to co kierowca wygadywał z koleżką na Zachodnim na temat klimy, pasażerów, ZTM... Jabłka spod Grójca na giełdę w Broniszach wozić, a nie ludzi 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Index, a to wielka filozofia nacisnąć jeden magiczny button ; d?Tak. Serwisant włączał i sprawdzał działanie klimy oraz pokazywał każdemu kierowcy jak ją obsługiwać.
Wczoraj na przystanek Dw. Zachodni podjechał mi gniot kurs skrócony 523. Oczywiście nie muszę pisać, że po iluśtam minutowym postoju w pełnym słońcu na pętli sauna się zrobiła i siedzenie tam było męczarniom. Tak samo dzień wcześniej było w SU18 i MZA i mobilisa. Wracając do gniota, otworzyliśmy z bratem kilka okien i po ok 5-10 minutach było o jakieś 10 stopni mniej a i wiaterek fajnie wiał
W tych SU18 nie dość, że klima nie działała i było gorzej jak w saunie to jeszcze okna były zablokowane.
A morał tej opowieści taki: W lato jeźdź gniotami
A morał tej opowieści taki: W lato jeźdź gniotami

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- gregory5576
- Kontakt:
czaroT-11 pisze:Problem w tym, że nie wolno blokować okien
Nie tylko wolno ale i trzeba przy uruchamianej klimie.
Moim zdaniem wiele to nie daje. W tamtym roku w wakacje miałem przez pewien czas manie pisania do ZTMu pod koniec każdego dnia wszystkie wozy, które nie miały włączonej klimatyzacji (dziennie wypisywałem z 20-30; zależało od dnia). W zamian otrzymywałem od przewoźników wyjaśnienia jacy oni niedobrzy i już będzie lepiej. Niestety na tym się kończyło.Bastian pisze:Może to nie jest głupia myśl...Adam G. pisze:Może mam zacząć codziennie sporządzać listę wozów z wyłączoną klimatyzacją i przesyłać ją do ZTMu?
Generalizujesz. Niedawno wsiadłem do wozu Mobilisu właśnie na 174 i klimatyzacja chłodziła przestrzeń pasażerską.Desert pisze:To samo we wszystkich wozach na 174,178,104,134
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo taką listę należy zebrać i jak dojdzie do, powiedzmy, dwustu, przesłać - ale nie do ZTM-u, tylko do Ratusza! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
IndeX148 pisze:Od dzisiaj we wszystkich wozach Mobilisu jest już włączona klimaCiekawe czy MZA i inni ajenci też już każą włączać klimę czy jeszcze nie
Gówno prawda, że tak to ujmę. A001 dzisiaj miałem. Klima się włączała, szumiała, tylko nie chłodziła. I po kilkunastu minutach, jak w wozie zrobiło się zwyczajnie gorąco, postanowiłem ją wyłączyć i dać jej spokój. Faktycznie, w części wozów zaczęła działać, ale nie we wszystkich. Np A145 na którymś 159 jeździ i nie jest w nim chłodno, bo po włączeniu klimatyzacji wóz zaczyna grzać. Może i ktoś to sprawdzał, ale na pewno nie wszystkie wozy mają sprawną klimę.IndeX148 pisze:Na moich oczach serwis włączał klimatyzację, więc wiem lepiej... A to że kierowcy nie włączają klimatyzacji mimo NAKAZU jej włączenia bo "przepał" będzie to już nie problem firmy tylko samego kierowcy. Dostaną kilka razy wypłatę mniejszą o 100% premii i klima będzie działać
A ja podam przykład: A704 jak w nim można stosować klimatyzację, jak ten wóz nie jest w nią wyposażony, czyli że nie ma paska od klimatyzacji i tego dużego pojemnika od klimatyzacji co jest pod klapą w silniku. Jak można taki wóz wypuścić na miastoIndeX148 pisze:Od dzisiaj we wszystkich wozach Mobilisu jest już włączona klimaCiekawe czy MZA i inni ajenci też już każą włączać klimę czy jeszcze nie
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1