Bastian pisze:Na czym by więc miało polegać w tej sytuacji "dopuszczenie parkowania równoległego"?
Może coś przeoczyłem, ale takiego elementu oznakowania tam nie zauważyłem
Moderator: Wiliam

Warto zastanowić się także nad ulicą Borowiecką.Krzysiek pisze:Tam to i linia zwykła[wozy nie tylko minibusowe] mogłaby pojechać , jak Mozaikową dobudują do Bysławskiej[ w tym roku].Bastian pisze:Mrówcza, Mozaikowa - da sięCo do Zagórzańskiej to jesli coś powstanie to mam nadzieje że będzie skordynowane z linią 161 i może właśnie Mrówczą[ np dowóz do szkoły na Bajkowej]. Potockich Wierzchowskiego, i Alpejską to mogłaby załatwić jedna linia dojeżdzająca do PKP Gocławek.Bastian pisze: Zagórzańska - Izbicka - dzielnica ma wymienić fragment nawierzchni i wtedy da się. Potockich można, Wierzchowskiego i Alpejską też (w jednym kierunku).
[ Dodano: 2008-03-26, 19:34 ]
A teraz propozycja, jeśli ulice będą poprawione.
PKP Gocławek - Rezedowa - Stepowa - Korkowa[ z powrotem : Korkowa - Torowa - PKP Gocławek - Rezedowa - Stepowa - Potockich - Skrzyneckiego - Kaczeńca - Sejmikowa - Czecha - Wierzchowskiego - Alpejska - IK [ z powrotem : Alpejska - Kajki - Czecha - Potockich].
dojazd do IK poprzez linie dowozową do linii kursujących do centrum, dogodne przesiadki np. zespole Kajki[ można wcześniej , ale to przykład]
częsta linia na Potockich, dojazd do linii na obwód i do centrum.
dojazd do przychodni , można w tym momencie coś zrobić z 305.
Marysin dostaje możliwość korzystania z przystanku osobowego PKP Gocławek, obecnie praktycznie niedostępny.
dojazd z Marysina Południowego do bazarku przy Potockich.
inne [ za dużo wymieniać]
Taka linia mogłaby być strzałem w dziesiątkę.
To tylko proponowana trasa objęcia ulic na których nie ma komunikacji, można zrezygnować z niektórych przystanków.marian pisze:Szkoda zachodu. Większość proponowanych przystanków jest w strefie dojścia. I nie wyobrażam sobie nawet minibusu na takich ulicach jak Styki czy Kubańska
A pieniądze są na wydawanie w błoto? Nie uczmy ludzi lenistwa. Bez przesady, musimy usprawniać kręgosłup komunikacyjny i robić nowe linie, ale nie można uczyć lenistwa i zasady bezpośredniego dojazdu od łóżka w domu do biurka w pracy.Visitor78 pisze:A co myslicie o wprowadzeniu lini mikrobusowych na tereny osiedlowe, drogi spełniające funkcje lokalne itp. Każda dzielnica mogłaby mieć taką linię zapełniając lukę tam gdzie komunikacja nie dochodzi. Przystanki można zrobić co ok. 400 m. Proponuję taką oto linię dla Pragi Południe:
1. Dworzec Wschodni Lubelska
2. Lubelska/Grochowska
3. Kamionkowska/Mińska
4. Gocławska/Mińska
5. Chodakowska (przy Wyższej Szkole Psychologii Społecznej
6. Terespolska/Kamionkowska
7. Stanisława Augusta/Kinowa
8. Kinowa/Al. Waszyngtona
9. Międzynarodowa/Al. Waszyngtona
10. Walecznych/Międzynarodowa
11. Walecznych/Saska
12. Styki/Obrońców
13. Wandy/Meksykańska
14. Kubańska/Saska
15. Lizbońska/Urugwajska
16. Afrykańska osiedle
17. Egipska/Afrykańska
18. Wał Gocławski (Bora Komorowskiego)
19. Bora Komorowskiego/Abrahama
20. Abrahama/Kapelanów Armii Krajowej
21. Kwarciana/Poligonowa
22. Motorowa/Poligonowa
23. Poligonowa/Ostrobramska
24. Majdańska/Darłowska
25. Igańska/Majdańska
26. Zagójska
27. Okuniewska/Łukowska
28. Lukowska/Zamieniecka
29. Gdecka/Zamieniecka
30. Chłopickiego/Grochowska
31. Osowska/Zana
32. Hetmańska/Osowska
33. Kwatery Głównej/Osowska
34. Liwiecka/Sztabowa
35. Styrska/Olszynki Grochowskiej
36. Pabianicka/Naddnieprzańska
37. Naddnieprzańska/Murmańska
38. PKP Gocławek (Tytoniowa)
ja0306 pisze:Uprzejmie Proszę o Pozytywne Rozpatrzenie Uwag Dotyczących Pomysłu Linia 272.