Słusznie, nie dało się z niego legalnie na wprost pojechać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Temat o mapie ma już 70 stron. Nie chce mi się tego czytać, więc jeśli już gdzies o tym było, to przepraszam.
Chodzi mi oznaczenia dzielnic/osiedli/gmin na tej mapie.
Wiem, że jest to orientacyjne, ale czy nie lepiej zrobić jednolicie? Jak wiadomo Warszawa ma 18 dzielnic. Czemu na mapie zamiast dzielnicy Targówek jest osiedle Bródno? Tarchomin też jest tylko osiedlem Białołęki. I nawet w ogóle nie ma zaznaczonych dzielnic Ursus i Włochy. Zamiast dzielnicy Bielany - osiedle Młociny. Jednym słowem istotniejsze od osiedli dzielnice są pominięte lub wymieszane z osiedlami.
A miasta podwarszawskie?
O ile Józefów, Otwock czy Karczew są odrębnymi miastami w ramach powiatu otwockiego, to już na przykład Głosków jest tylko osiedlem Piaseczna. Nie wiem jak tam dokładnie jest z Chotomowem.
Głosków nie jest osiedlem Piaseczna, tylko odrębną wsią. Częścią Piaseczna jest Gołków-Letnisko.
Akurat to, że są wymienione osiedla Bródno czy Tarchomin jest lepsze, niż gdyby było administracyjnie "Targówek" albo "Białołęka" - bo osiedla o tych nazwach leżą na sąsiednich arkuszach.