Tolerancja i mniejszości
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- a/p TALENT
Straszne!!!SP45-166 pisze:Widzę że obce są ci tradycje katolickie bezbożniku!
Na pal go!!!!
Jak kto lubi podziwiac usmiercanie na dwoch skrzyzowanych kijach i symboliczny kanibalizm (zjadac czyjes cialo w postaci wafelka) to niech to robi w zaciszu domowym a nie obnosi sie z tym publicznie.SP45-166 pisze:Jak ktoś lubi ładować w odbyt drugiemu facetowi to niech robi to w domowym zaciszu a nie obnosi się z tym publicznie.
Zastanawiam się tylko, czym się fizycznie różni "ładowanie w odbyt drugiemu facetowi" od ładowania w odbyt drugiej kobieciePremo pisze:Jak ktoś lubi ładować w odbyt drugiemu facetowi to niech robi to w domowym zaciszu a nie obnosi się z tym publicznie.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zawsze najbardziej fascynował mnie totalny brak tolerancji u osób, które wyznają, że "bliźniego będzie miłował tak samo jak siebie samego". Tak - idąc i aktywnie uczestnicząc w procesji - pokazuję swoją wiarę - wszystkim na około. Zresztą mój proboszcz - a to wspaniały i mądry człowiek - zawsze powtarza, że procesja właśnie do tego ma służyć. Dlatego nie razi mnie marsz feministek, homoseksualistów czy młodzieżówek lewicowych
Mają takie samo prawo jak ja do demonstrowania swoich racji, poglądów...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Albo odbywałby się tylko nikomu by nie przeszkadzały. Potrzebne jest wzajemnie zrozumienie a tego niestety próżno szukać w naszym społeczeństwie. Tego zrozumienia powinien uczyć Kościół - jednym głosem. Byle nie głosem Radia Maryja 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Istotnie, ale zawarłeś tu dwie rzeczy: pokazanie swojej wiary i przestrzeganie zasad, jakie ta wiara przekazuje swoim wiernym. Ale przynajmniej na tym polu można zobaczyć, kto na prawdę wierzy, a kto robi szopkę pod nazwą "patrzcie, jakim ja katolikiem jestem!"...R-11 Kleszczowa pisze:Zawsze najbardziej fascynował mnie totalny brak tolerancji u osób, które wyznają, że "bliźniego będzie miłował tak samo jak siebie samego". Tak - idąc i aktywnie uczestnicząc w procesji - pokazuję swoją wiarę - wszystkim na około. Zresztą mój proboszcz - a to wspaniały i mądry człowiek - zawsze powtarza, że procesja właśnie do tego ma służyć.
Mnie nie razi żaden marsz - co najwyżej poklnę sobie, że idą ulicą, a mają obok szeroki chodnik - i adje. Skoro idą, to znaczy, że mają zezwolenie władz, więc mi nic do tego.R-11 Kleszczowa pisze:Dlatego nie razi mnie marsz feministek, homoseksualistów czy młodzieżówek lewicowychMają takie samo prawo jak ja do demonstrowania swoich racji, poglądów...
Jedynie jestem przeciwnikiem marszów i manifestacji - kogokolwiek by nie reprezentowały - których członkowie demolują wszystko, co mają pod ręką (vide: protesty górników)...
[ Dodano: Pon 22 Cze, 2009 ]
Niestety, w Polsce mamy rzekomo 95% katolików, a więc powinna być jedna nauka Kościoła. A mamy może i jedną naukę, ale interpretacje różne: wystarczy "spacer" po hierarchach: Głódź, Rydzyk, Glemp - to jedna strona, a druga strona to najczęściej beizmienni księża, którzy nie szukają rozgłosu medialnego, tylko działają na rzecz swoich parafian...R-11 Kleszczowa pisze:Albo odbywałby się tylko nikomu by nie przeszkadzały. Potrzebne jest wzajemnie zrozumienie a tego niestety próżno szukać w naszym społeczeństwie. Tego zrozumienia powinien uczyć Kościół - jednym głosem. Byle nie głosem Radia Maryja
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Powiem krótko. Za katolika do końca się wcale nie uważam. Baaaa... praktykujący od x lat nie jestem. Ale jest na 1000000000% COŚ co nazywamy Bogiem, jakaś nieskończona siła, mądrość, początek i koniec jednocześnie. Nie da się od tak wytłumaczyć sensu istnienia czegokolwiek, czasu przestrzeni itd... Ale to głębsza dyskusja i nie na tutejszym poziomie.zzz pisze:Jak kto lubi podziwiac usmiercanie na dwoch skrzyzowanych kijach i symboliczny kanibalizm (zjadac czyjes cialo w postaci wafelka) to niech to robi w zaciszu domowym a nie obnosi sie z tym publicznie.
Ważne z tego wszystkiego jest o tyle że Katolicyzm jest jedną z tysięcy metod obcowania ze Stwórcą. Do tego służą symbole. Jednym z nich jest dokonywany podczas mszy świętej proces przemienienia chleba i wina w ciało i krew. DODAM ZAPEWNE DLA CIEBIE JAKO CIEKAWOSTKĘ ŻE ODBYWA SIĘ TO ZA ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI KOŚCIOŁA, i nikt nie zmusza cię byś tam wchodził. W ogóle panie anarchisto zbuntuj się w społeczeństwie w 90% procentach katolickim, że w ogóle są pieniądze, że trzeba pracować, że trzeba mówić w takim a nie innym języku. Że nie po tej stronie ulicy chciałbyś jeździć. Przecież to też tradycja i przyjęty przez wszystkich stary porządek rzeczy. Po co zegar, kalendarz, chodzenie w ubraniu zamiast nago, po co te autobusy, po co cokolwiek co robią inni????? Przecież tak jak katolicy ci wszyscy ludzie również stanowią większość....
I jeżeli ty raczysz jeszcze przyrównywać mszę do kanibalizmu to wybacz albo jesteś ignorantem, albo prowokatorem, albo po prostu idiotą.
Pogrążacie się coraz bardziej!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bardzo mądre słowa!R-11 Kleszczowa pisze:Zawsze najbardziej fascynował mnie totalny brak tolerancji u osób, które wyznają, że "bliźniego będzie miłował tak samo jak siebie samego". Tak - idąc i aktywnie uczestnicząc w procesji - pokazuję swoją wiarę - wszystkim na około. Zresztą mój proboszcz - a to wspaniały i mądry człowiek - zawsze powtarza, że procesja właśnie do tego ma służyć. Dlatego nie razi mnie marsz feministek, homoseksualistów czy młodzieżówek lewicowychMają takie samo prawo jak ja do demonstrowania swoich racji, poglądów...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W tym wątku rzeczywiście pisze się scenariusz dnia świra 2....
Dla młodzieży ważniejszy jest teraz przemarszyk grupki gejów i lesbijek, niż sprawy codzienne... Ważniejsza jest wolność seksualna grupki prowokatorów, ekshibicjonistów i potencjalnych dewiantów (bowiem zapewne każdy normalny homoseksualista nie ma potrzeby wychodzenia ze swą orientacją na ulicę i publicznej prezentacji owego. Wręcz jako drażliwa mniejszość woli się z tym nie obnosić, a nikt mu do sypialni nie zagląda i to chyba wystarczy).
Za to zakazać pochodów górnikom, bo pewnie tylko niszczą... Nieważne że bronią (może nie do końca odpowiednio) swych miejsc pracy, polskiego kapitału, potencjału gospodarczego ojczyzny... Nie jest ważne że społeczeństwo się starzeje, że wyjeżdżają młodzi ludzie za granice, że być może za parę lat nie będzie na emerytury, że zagraniczny kapitał rzeczywiście najchętniej wziąłby zrobił z Polski kraj białych murzynów europy. Taka jest prawda, bo globalny kapitalizm to odwieczna walka o miejsce w światowym podziale pracy....
Ważniejsza jest wolność kilkuset homoseksualistów i ich parada, za to górników wygonić w trzy wiatry.
A skoro już dochodzisz panie Wolfchen do katolicyzmu, to ja ciebie odsyłam do książek bo chyba sam nie wiesz jak było przyjmowane chrześcijaństwo. Władza plemienna sama przyjęła z "rozsądku". I też z powodu że dookoła kraje chrześcijańskie stanowiły WIĘKSZOŚĆ!!!
Dla młodzieży ważniejszy jest teraz przemarszyk grupki gejów i lesbijek, niż sprawy codzienne... Ważniejsza jest wolność seksualna grupki prowokatorów, ekshibicjonistów i potencjalnych dewiantów (bowiem zapewne każdy normalny homoseksualista nie ma potrzeby wychodzenia ze swą orientacją na ulicę i publicznej prezentacji owego. Wręcz jako drażliwa mniejszość woli się z tym nie obnosić, a nikt mu do sypialni nie zagląda i to chyba wystarczy).
Za to zakazać pochodów górnikom, bo pewnie tylko niszczą... Nieważne że bronią (może nie do końca odpowiednio) swych miejsc pracy, polskiego kapitału, potencjału gospodarczego ojczyzny... Nie jest ważne że społeczeństwo się starzeje, że wyjeżdżają młodzi ludzie za granice, że być może za parę lat nie będzie na emerytury, że zagraniczny kapitał rzeczywiście najchętniej wziąłby zrobił z Polski kraj białych murzynów europy. Taka jest prawda, bo globalny kapitalizm to odwieczna walka o miejsce w światowym podziale pracy....
Ważniejsza jest wolność kilkuset homoseksualistów i ich parada, za to górników wygonić w trzy wiatry.
A skoro już dochodzisz panie Wolfchen do katolicyzmu, to ja ciebie odsyłam do książek bo chyba sam nie wiesz jak było przyjmowane chrześcijaństwo. Władza plemienna sama przyjęła z "rozsądku". I też z powodu że dookoła kraje chrześcijańskie stanowiły WIĘKSZOŚĆ!!!
Pogrążacie się coraz bardziej!
Deficytowe i źle zarządzane przedsiębiorstwa upadają. To logiczne, zwłaszcza te zadłużone.SP45-166 pisze:Za to zakazać pochodów górnikom, bo pewnie tylko niszczą... Nieważne że bronią (może nie do końca odpowiednio) swych miejsc pracy, polskiego kapitału, potencjału gospodarczego ojczyzny...
A chuliganizmu nie można w żaden sposób usprawiedliwiać.
I pobrzękiwały szabelką w kierunku plemion, które wyznawały wiarę rdzenną... Przecież to oczywiste, ze gdyby Mieszko I się nie ochrzcił, to z Polan by nie zostało nic.SP45-166 pisze:A skoro już dochodzisz panie Wolfchen do katolicyzmu, to ja ciebie odsyłam do książek bo chyba sam nie wiesz jak było przyjmowane chrześcijaństwo. Władza plemienna sama przyjęła z "rozsądku". I też z powodu że dookoła kraje chrześcijańskie stanowiły WIĘKSZOŚĆ!!!
A co powiesz na temat hipotez odnośnie władcy Polski zwanego "Zapomnianym", który znikł z chrześcijańskich kronik z powodu powrotu do pogaństwa?
[ Dodano: Pon 22 Cze, 2009 ]
A czemu porównujesz przestępców do homoseksualistów, których działanie nie powoduje szkód innych osób?Premo pisze:Może niech na ulicę od razu wyjdą złodzieje, pedofile i inni zboczeńcy
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43