Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2025
Moderator: Wiliam
508 (kto wie, ten wie
)

No nie... 239 i 263 najlepszymi przykładami że tak nie jest, zwłaszcza ta ostatnia zmiana powodowała niemałe zamieszanie na Zawadach...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Nawet jakby nie omijało nic to nie przeszkadza. W styczniu wpłynęła petycja o przyspieszone 519 z Powsina na Centralny. To, że stawałoby na wszystkich przystankach nie ma znaczenia dla wnioskodawców. Musi być czerwony numerek, bo zawsze był. Wozimy tradycję.
Teraz też jest moda, żeby 3xx nazywać 1xx.
Czy w warszawskich systemach da się wyświetlić 208L i 208P? Pytam z ciekawości, bo raczej takie oznaczenie byłoby precedensem, który jeszcze bardziej skomplikuje system numeracji.
Czy w warszawskich systemach da się wyświetlić 208L i 208P? Pytam z ciekawości, bo raczej takie oznaczenie byłoby precedensem, który jeszcze bardziej skomplikuje system numeracji.
Tylko że w sumie to jest jedna linia w dwóch kierunkach, czyli tak jak wszystkie inne, tyle że oba krańce w tym samym miejscu.
Nie wystarczy że będą różne przystanki dla wsiadających po wyjeździe z pętli ?
Jak to działa ze 196 w Rembertowie ? Wyświetla się coś dodatkowego ?
196 ma odjazd z dwóch różnych przystanków.mb112 pisze: ↑31 sty 2025, 12:05Tylko że w sumie to jest jedna linia w dwóch kierunkach, czyli tak jak wszystkie inne, tyle że oba krańce w tym samym miejscu.
Na Szczęśliwicach się zrobi zamieszanie jeśli z jednego przystanku będą nawet o tej samej porze ruszały autobusy w kierunku tego samego krańca ale z różną trasą i o takiej samej linii. Moim zdaniem - biorąc także pod uwagę że raczej mało kto będzie wsiadał w 208 na pętli Szczęśliwice - powinien to być po prostu przystanek techniczny a ewentualni pasażerowie powinni wsiadać po wyjeździe z krańca na pierwszym przystanku na ulicy.
Korciło mnie, żeby napisać coś podobnego pod (ironicznym) pomysłem przyspieszenia 128, ale uznałem, że nawet jak na mnie to przesada
- ZielonyJamnik
208L ma oznaczenie na wyświetlaczu Szczęśliwice p. Dobosza, także nie jest źle
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skoro w rozkładzie jest napisane: L - p. Szczęśliwicką, Bitwy oraz P - p. Dickensa, Grójecką, to coś takiego powinno być jednak na wyświetlaczu.

Pomijasz w ten sposób niezwykle istotną ludową tradycję jazdy 208 (P), tj. próby przesiadki do kursu poprzedniego na pętlireserved pisze: ↑31 sty 2025, 12:28Na Szczęśliwicach się zrobi zamieszanie jeśli z jednego przystanku będą nawet o tej samej porze ruszały autobusy w kierunku tego samego krańca ale z różną trasą i o takiej samej linii. Moim zdaniem - biorąc także pod uwagę że raczej mało kto będzie wsiadał w 208 na pętli Szczęśliwice - powinien to być po prostu przystanek techniczny a ewentualni pasażerowie powinni wsiadać po wyjeździe z krańca na pierwszym przystanku na ulicy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZielonyJamnik
Oznaczenie 208L ma takie jak napisałem, a 208P Szczęśliwice
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
- R-9 Chełmska
208P nie jedzie przez Dobosza
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jedzie, tylko się nie zatrzymuje, bo zespół nie ma przystanku w tę stronę
A co jest na wyświetlaczu 208P? P. Dickensa?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.