Prosimy o zachowanie ostrożności! Megafoniści!
Moderator: JacekM
Jakiś czas temu na peronach dworca w Radomiu z głośników leciało lokalne radio (nie pamiętam, "Radom" albo "Rekord"), które dopiero w momencie zapowiedzi cichło i pojawiał się głos megafonistki.
Oprócz tego megafonistka "witała" każdy przyjeżdżający pociąg dalekobieżny słowami: Uwaga podróżni, tu stacja Radom.
Nie wiem czy tak jest tam nadal.
A usłyszane na Centralnym: Patrol policji stawi się pilnie na peronie piątym.
Oprócz tego megafonistka "witała" każdy przyjeżdżający pociąg dalekobieżny słowami: Uwaga podróżni, tu stacja Radom.
Nie wiem czy tak jest tam nadal.
- MeWa
- Cukiereczek
praktycznie na zdecydowanej większości. I częto powtarzają. "Tu stacja Częstochwa. Tu stacja Częstochowa" - w Częstochowie po tym następuje "Podróżnym wysiadającym przypomina się o zabraniu bagażu ze sobą" czy coś takiegoPiotrek pisze:Na wieeelu stacjach tak jest.grzmucin pisze:Uwaga podróżni, tu stacja Radom.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- fik
- Naczelne Chamidło
Moim zdaniem jest to po prostu szacunek zwykłego pracownika PKP, jakim jest dyżurny ruchu, dla swojej pracy i pasażerów, ilu by ich nie było. Inna możliwość jest też taka, że PKP PR za te zapowiedzi płaci. Nawet bym się nie zdziwił.MeWa pisze:to moim zdaniem jest mistrzostwo
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może to szyfr?grzmucin pisze:
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak na logikę wychodziłoby, że to peron na pętli autobusowej najbliżej budynku dworca.inż. Glonojad pisze:Może to szyfr?grzmucin pisze:
A usłyszane na Centralnym: Patrol policji stawi się pilnie na peronie piątym.Np. oznacza to kasy albo któreś przejście podziemne?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szyfr chcesz łamać na logikę? ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.