Czasy przejazdu

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 05 mar 2007, 19:30

117 w kierunku Gocławia prawie zawsze przyjeżdża wcześniej o 3-4 minuty. =;
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 05 mar 2007, 19:32

Gacek pisze:och moje ulubione szamotowe 145- zdecydowanie za długi przelot wieczorami na całej trasie.
Ale w nowym rozkładzie od 1.03? Bo w porównaniu do poprzedniego czas został scięty

[ Dodano: 2007-03-05, 19:35 ]
inż. Glonojad pisze:Nie spamuj i to w języku, którym władasz średnio. :-$

Ad meritum:
716: zbyt długie czasy w DS, zwłaszcza niedziele oraz w kierunku do Piastowa; sobota w stronę Woli niestety jest dobrze (niestety, bo kiedyś jechało się żwawiej...).

187: zbyt długie czasy wieczorem (od 19) w kierunku Ursusa - niestety, przyjeżdżają nawet 5-7 minut przed czasem na przystanek MARSZAŁKOWSKA i potem, mimo wleczenia się noga-za-nogą, do Zachodniego przyjeżdżają nie straciwszy ani minuty.
Coś ci nie wierzę, przecież niewykonalne jest dojechanie ze Stegien na Marszałkowską w 17-19min.

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 05 mar 2007, 19:42

Dęboszczak pisze:Ale w nowym rozkładzie od 1.03? Bo w porównaniu do poprzedniego czas został scięty
wobec tego odszczekuję. hau hau hau. Dobra robota!
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 05 mar 2007, 19:43

Myślę że nie odkryje Ameryki, jak napiszę że czas przejazdu na liniach 718/805 wart jest dogłębnej reformie.

Nawet przy korkach w godzinach szczytu obie linie mogą jechać spokojnie szybciej, w międzyszczycie (linia 718) czas przejazdu jest jeszcze bardziej rozwleczony, a już w godzinach wczesnoporonnych i wieczorno-nocnych to linie mają wręcz spacerowy czas przejazdu, o czym mówią sami kierowcy. Pusta droga, a trzeba jechać z szybkością jazdy emeryta na rowerze.

A dla mnie osobiście najbardziej denerwujący odcinek na trasie linii 718/805 do między Szwedzką a Piotra Skargi – pusty pas, zero korka, a autobus się dosłownie ledwo toczy... nawet 120 wyprzedza zawsze 718.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 05 mar 2007, 21:43

Dęboszczak pisze:Ale w nowym rozkładzie od 1.03? Bo w porównaniu do poprzedniego czas został scięty
Popatrzmy:
minimalne czasy:
Wiatraczna - Młodzieńcza nowy 29, stary 30, czyli na najwolniejszym odcinku tej linii wieczorami i porankami skrócenie o minutę - gratuluję
Targówek Ratusz - Żerań FSO nowy 11, stary 10 czyli wydłużenie o minutę

Żerań FSO - TGK Ratusz nowy 10, stary 12 - no dobra, krótki odcinek to i mało dało się ściąć
Młodzieńcza - Wiatraczna nowy 28, stary 31 - tutaj też się nie ma o co w sumie czepiać

O maksymalnych czasach nie wypowiadam się, gdyż trasa linii jest dosyć zakorkowana tak więc ewentualne porównania nie będą miarodajne, bo sytuacja na drodze zmienia się z minuty na minutę

Sorry Winnetou, ale w mojej ocenie minimalne czasy zostały mało ścięte. Myślę, podróżując linią 145 często ze znajomymi, że jednak dałoby się jeszcze trochę ściąć minimalne czasy

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 mar 2007, 22:13

Dęboszczak pisze: Coś ci nie wierzę, przecież niewykonalne jest dojechanie ze Stegien na Marszałkowską w 17-19min.
Nie obraź się, ale bardziej mnie interesuje, czy mi wierzy pytający, a on raczej wie, że nie mam zwyczaju konfabulować. Zresztą i tak, jak rozumiem, sygnały zostana wykorzystane do wykonania pomiarów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 07 mar 2007, 15:48

W DP szczyt B - zdecydowanie za krótki rozkładowy czas przejazdu dla linii żoliborsko/bielańskich od przystanku Foksal.
W szczycie A mam sprawdzone prawie codziennie E-1 ruszające z Aspektu 7.37 lub 7.59.
Max czas jest 25 min. (Aspekt-Foksal), minimalny zanotowany przeze mnie to 30 min (przeciętnie 33-34 min.).
Na 116 ten sam odcinek jest na max.32 min. w praktyce spotkałem się z min. 38 minut.
Dodam, że z powodu korka na Wólczyńskiej przyjazdy na Aspekt (z Chomików) są od -2 do -4.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 mar 2007, 21:26

Tramy na Jagiellońskiej mają czasy szczytowe zbyt rozwlekłe - były nawet robione badania średnich czasów przejazdu na tym odcinku i są one o 2 czy 3 minuty krótsze od tego, co zapisano w rozkładach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 07 mar 2007, 21:59

Pozostając przy ciągu Modlińska - Jagiellońska, tym razem dla linii 101: należy skrócić czas przejazdu na odcinku Dw. Wileński - Rondo Starzyńskiego o minutę i od Ronda do Żerania o dwie, zostawiając przelot między kolejnymi zespołami po minucie.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 08 mar 2007, 21:25

Dzisiaj był szczyt absurdu... otóż autobus linii 718 jadący zgodnie z rozkładowym czasem przejazdu na odcinku między Szwedzką a Piotra Skargi wyprzedził... PKS Grodzisk Mazowiecki :idea: ](*,) .

I jeżeli myślicie, że PKS-owski kierowca jakoś specjalnie szybko pędził to się mylicie – jechał góra 40-45km\h, a i tak kierowca 718 powąchał tylko po nim smród spalin 8-[ .

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 08 mar 2007, 21:26

Napisz pismo.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 08 mar 2007, 21:31

JacekM pisze:Napisz pismo.
A żeby jedno pismo było – nie tylko moje, ale szły także od samorządu.
A w ZTM twierdzą że wszystko jest w porządku, a nawet sugerują że są skłonni jeszcze rozwlec czas przejazdu, bo twierdzą że autobusy się się nie wyrabiają w rozkładzie :neutral:

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 10 mar 2007, 13:05

Predator pisze:I jeżeli myślicie, że PKS-owski kierowca jakoś specjalnie szybko pędził to się mylicie – jechał góra 40-45km\h.
No to pędził przecie :!: :lol:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 10 mar 2007, 14:40

ZaciszaniN pisze:No to pędził przecie
Czas przejazdu na linii 410 nie jest wyścigowy, a jednak Grodzisk się notorycznie nie wyrabia. Bywa, że Stalowa też nie, co każe podejrzewać, że kierowcy boją się stać na Grotach.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 10 mar 2007, 16:04

inż. Glonojad pisze:
Dęboszczak pisze: Coś ci nie wierzę, przecież niewykonalne jest dojechanie ze Stegien na Marszałkowską w 17-19min.
Nie obraź się, ale bardziej mnie interesuje, czy mi wierzy pytający, a on raczej wie, że nie mam zwyczaju konfabulować. Zresztą i tak, jak rozumiem, sygnały zostana wykorzystane do wykonania pomiarów.
Szybciej by było mając kilka linii wsiąść w jedną, co to przyjedzie, do rozdroża i dowolnym autobusem jeden przystanek... ](*,)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Zablokowany