Jutro Ikarus ?
Pożary pojazdów warszawskiej komunikacji
Związkowiec z MZA poruszył dośc ważny temat:
po pierwsze:
Mechaników jest za mało i dlatego olewa się te mniejsze i drobniejsze usterki (np wlaśnie wycieki) bo skoro odpala koła się kręcą to da radę siup na miasto...
po drugie:
Mechanicy ci co są to banda nierobów która stara sie zarobić by nic nie robić... I nie ważne czy to MZA czy mobilis wszędzie jest to samo...
Odpisujesz i odpisujesz i nic 0 efektu. Wszystkie SU12 z mobilisu mają łyse opony na bliźniakach i nic się z tym nie robi. Ja wczoraj byłem w tej sprawie u dyrektora technicznego a on że tak ma być
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
po pierwsze:
Mechaników jest za mało i dlatego olewa się te mniejsze i drobniejsze usterki (np wlaśnie wycieki) bo skoro odpala koła się kręcą to da radę siup na miasto...
po drugie:
Mechanicy ci co są to banda nierobów która stara sie zarobić by nic nie robić... I nie ważne czy to MZA czy mobilis wszędzie jest to samo...
Odpisujesz i odpisujesz i nic 0 efektu. Wszystkie SU12 z mobilisu mają łyse opony na bliźniakach i nic się z tym nie robi. Ja wczoraj byłem w tej sprawie u dyrektora technicznego a on że tak ma być
Ewentualnie Scania, lub Solinka czy jak tam inaczej to małe g.. się nazywa
TiaaaaaaBJ.2052 pisze:To nie mógł być on. MANy to solidna, niemiecka marka. One się nie palą i nie mają awarii.
BP, NMSP
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- gregory5576
- Kontakt:
5536 pisze:No proszę. Nie wiem czy teraz na zakładach nie powstanie panika i gruntowne sprawdzanie wszystkich przewodów w silnikach. Moim zdaniem olewczy stosunek do nawet najmniejszych wycieków tak się kończy.
Pójdą po rozum do głowy? IMO nie.
Scanie mają jedynie tendencje do wjeżdżania w ogródki czy pod tramwaje, raczej spalić się nei dadząwentualnie Scania, lub Solinka czy jak tam inaczej to małe g.. się nazywa
Z Manem i Jelczem na szczęście skończyło się tylko na komorze silnika... Pyk, klapa otwarta, gasimy. A z Solarką to, oj, nie było co gasić
Można by zrobić analizę porównawczą - powód pożarów, skutek, odniesienie do ilości wozów i ich eksploatacji (ile czasu silnik pracuje a ile odpoczywa etc..).5536 pisze:Wszystkie marki autobusów w stołecznej komunikacji miejskiej już się paliły więc hasełka typu "palą się tylko solarki", albo Jelcze... można zalać ciepłym moczem i spuścić w klozecie.
Może coś by z tego wyszło.
A i tak ognisty kur sięgnął 7891...gregory5576 pisze:5536 pisze:No proszę. Nie wiem czy teraz na zakładach nie powstanie panika i gruntowne sprawdzanie wszystkich przewodów w silnikach. Moim zdaniem olewczy stosunek do nawet najmniejszych wycieków tak się kończy.
Pójdą po rozum do głowy? IMO nie.Na redutowej już przeglądy wydłużyły się wóz na kanale stoi dłużej, o godzinie 19 już wozy stały w bramie.
- gregory5576
- Kontakt:
alojzy pisze:A i tak ognisty kur sięgnął 7891...
- gregory5576
- Kontakt:
Bastian pisze:PS Może by gdzieś wydzielić temat o pożarach autobusów, jako zdarzeniach spektakularnych
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja dzisiaj rano zgłosiłem wyciek paliwa to usłyszałem, że jak kapie powoli to nie wyciek i mam jechaćMisiek997 pisze: Odpisujesz i odpisujesz i nic 0 efektu. Wszystkie SU12 z mobilisu mają łyse opony na bliźniakach i nic się z tym nie robi. Ja wczoraj byłem w tej sprawie u dyrektora technicznego a on że tak ma być![]()
![]()
A poza tym: 3/204 A186 kolizja z winy osobówki na Kopijników przy rondzie Łabiszyńska/Toruńska 8:25
-
jacek
- Zbanowany
Szeregowy_Równoległy pisze:Ja dzisiaj rano zgłosiłem wyciek paliwa to usłyszałem, że jak kapie powoli to nie wyciek i mam jechać
Jak narazie, to tylko odpisujecie i zgłaszacie, dlaczego wyjezdzacie, skorą sa takie zaniedbania?w zyciu bym nie pojechał. A i jeszcze bym ITD lub WRD bym zawołal jesli chcieliby go na siłę wywalić za bramę