Jestem ciekawy, jak oznaczą wspólne przystanki (o ile takie będa)Colony pisze:Natomiast fakt, że w jednym miejscu masz jednocześnie 1 i 2 strefę jest dla mnie kuriozalny.
KM w Ząbkach
Moderator: Wiliam
Mało tego - nie jest "podmiejskie", ale "strefowe" - dzięki zmianie określenia nie można już mówić, że numer wynika z kursowania (bądź nie) na terenie Warszawy.Colony pisze:No dobrze, ale jakoś nikogo nie bulwersuje, że 712 jest podmiejskie, a 145 nie.
Czyli Ząbki chcą zaoszczędzić - oj, posypią się skargi i wezwania za jazdę bez odpowiedniego biletu...
Ciekawe jak chcą zrobić przystanek graniczny pomiędzy strefą 1... a strefą 1?
To jest jakiś chory pomysł, przez który wali w łab cała idea przystanków granicznych oraz numeracji związanej z kursowaniem linii w danej strefie. Chyba ktoś się nie zastanowił jaki chaos wprowadzi taka decyzja. I jak to się ma do stacji kolejowej w Ząbkach, będącej w strefie 1? Idąc tym tropem to na linii wołomińskiej na odcinku Warszawa Wileńska - Ząbki, tak jak dawniej, nie powinny być honorowane bilety "miejskie". Albo niech gmina dopłaca żeby pozostać w strefie 1 albo niech spada do strefy 2, a co za tym idzie zmienia się numeracja linii 145 i 199. Nie można robić bajzlu, w dodatku niezgodnego z przepisami taryfowymi, które jasno określają, że płaci się za przejazd w zależności od strefy a nie charakteru linii. Chyba, że ZTM planuje wywrócić do góry nogami istniejący (IMO naprawdę dobry i przejrzysty) system taryfowy? 
Spokojnie. Przystankiem granicznym będzie przystanek Warszawska, a dla 770 i 199 nie zorganizuje się wspólnego przystanku tylko formalnie nada się dwie nazwy (coś na zasadzie dawnego Parku Kaskada). Trochę tylko grafik na mapie będzie się musiał pomęczyć. Ale wszystko można ułożyć, jak się chce.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co, nie ufało się Einsteinowi? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
770 nie przejedzie przez przystanek Warszawska.pawcio pisze:Spokojnie. Przystankiem granicznym będzie przystanek Warszawska, a dla 770 i 199 nie zorganizuje się wspólnego przystanku tylko formalnie nada się dwie nazwy (coś na zasadzie dawnego Parku Kaskada). Trochę tylko grafik na mapie będzie się musiał pomęczyć. Ale wszystko można ułożyć, jak się chce.
Polityka złym doradcą w pracy!
Dobrze że Prezydent Ząbek mnie uspokoił, bo myślałem że po prostu nie stać go na linię, a chce jej uruchomienia przed wyborami.Domino2001 pisze:GW napisała(...) Burmistrz Ząbek Robert Perkowski zdradza "Gazecie", że pierwotnie zamierzano tu przedłużyć trasę linii 170 z Elsnerowa. Jego zdaniem w obawie przed protestami innych podwarszawskich samorządów ZTM nie chciał jednak wyróżniać Ząbek tańszą linią miejską, która kończyłaby trasę poza Warszawą.
Polityka złym doradcą w pracy!
-
Dzulikiewicz
Pisemko z ZTM w sprawie nowych stawek:
http://ezabki.wrzuta.pl/plik/4iDyCeUZpX ... _1.10.2010
http://ezabki.wrzuta.pl/plik/4iDyCeUZpX ... _1.10.2010