W momencie kiedy jest kompleksowy katalog systemu informacji pasażerskiej, to nie możesz sobie swobodnie wymieniać poszczególnych elementów bez naruszenia ogólnej idei koncepcji.MichalJ pisze:Natomiast to, że rzekomo nie wolno powiesić mapy innego autorstwa, to jest dla mnie zaskakująca nowość.
Problem podstawowy polega na tym, że ustalenia dot. SIP-u dla metra zapadały w latach 80. W międzyczasie zmienił się ustrój polityczny, podejście do prawa autorskiego i pozycja twórców, a do tego jesteśmy kilka przeobrażeń instytucji związanych z metrem dalej. Nie wiem, kogo chciałbyś ścigać za coś, co wtedy nie miało większego znaczenia...
Nie wiem, czy jest biedne, ale do tej pory ZTM bardzo oszczędnie przeznacza jakiekolwiek środki na modernizację czy rozbudowę SIP-u I linii.osa pisze:A nasze miasto to takie biedne? Przecież przy decydowaniu o nazwie stacji Świętokrzyska Pasta nikt się kosztami zbytnio nie przejmował. Nawet ZTM ją przyklepał.
Zresztą potem byłaby dyskusja "po co wydawać publicznie pieniądze na coś, co już jest i się sprawdziło" (vide: TVN Warszawa)