a nie chodzilo o jedna przesiadke? siec kratkowa tego nie pozwoli.chester pisze:Chyba to oczywiste - jedziesz wzdłuż drugiego ciągu do poprzecznej, kierującej na drugi punkt. Albo dwoma pozostałymi bokami takiego prostokąta (najpierw do równoległej, potem do punktu docelowego).
PorzÄ dki na poĹudniu (117, 519)
Moderator: Wiliam
-
geograf_OSU
- Bastian
- Sułtan Maroka
HALA MIROWSKA i HOŻA do likwidacjiMichalJ pisze:Przystanki tylko w węzłach kratki oczywiście. To się samo przez się rozumie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jeżeli punktami sieci są węzły, to dwa dowolne punkty osiagasz z max jedna przesiadką. Oczywiście to jest duże uproszczenie i pewien schemat ideowy tylko (dumanie tu o np Hali Mirowskiej to przesada). Btw, w topologii takie coś sie nazywa przestrzenią "miasto", nomen omengeograf_OSU pisze:a nie chodzilo o jedna przesiadke? siec kratkowa tego nie pozwoli.chester pisze:Chyba to oczywiste - jedziesz wzdłuż drugiego ciągu do poprzecznej, kierującej na drugi punkt. Albo dwoma pozostałymi bokami takiego prostokąta (najpierw do równoległej, potem do punktu docelowego).
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Po skrócieniu 118 zamiast 218 Kazimierzowską mogłoby pojechać 210, wtedy 168 mogłoby zamiast kończyć na Rakowieckiej przejąć zadania 301 i obecnego 218.alojzy pisze:No i nawet 168, z tym że z Sielc.jasiu pisze:Jest jeszcze 167...
Chodziło mi o dojazd do ww. miejsc z dalszej części Mokotowa, na południe od Rakowieckiej.
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Kazimierzowskiej nie ma Szpitala MSW, więc byłoby zastępstwa za połączenia 107.drapka pisze:zamiast 218 Kazimierzowską mogłoby pojechać 210
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale z jednej strony będzie 138, a z drugiej to nie wiem, czy nawet muchy byłyby chętne... Nie wiem, jak obecnie wygląda frekwencja na 210 między Domaniewską i szpitalem, ale chyba za dobrze to nie jest, jeśli alternatywnym połączeniem z przesiadką dojedziesz szybciej niż się doczekasz na 210... Przy okazji: są może już jakieś wyniki pomiarów wykorzystania 210?Bastian pisze:Na Kazimierzowskiej nie ma Szpitala MSW, więc byłoby zastępstwa za połączenia 107.drapka pisze:zamiast 218 Kazimierzowską mogłoby pojechać 210
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja też nie wiem, więc możemy sobie darować dalszą część dyskusji. Ktoś wie? I jak było w 107 w tej relacji?drapka pisze:Nie wiem, jak obecnie wygląda frekwencja na 210 między Domaniewską i szpitalem
Tak samo jest z 517, 302 i mnóstwem innych. I niewiele z tego wynika.drapka pisze:za dobrze to nie jest, jeśli alternatywnym połączeniem z przesiadką dojedziesz szybciej niż się doczekasz na 210...
Większosc siedzących i mniejszość stojących zajęta. Zazwyczaj. Mniej niż przed Odyńca, fakt, ale więcej niż udało mi się raz zaobserwować w starym 210. Tak se teraz myślę,że gdyby 505 zamordowano już wtedy, kiedy były pierwsze usiłowania (skrócenie do Wilanowskiej, zawieszenie), to 107 spokojnie dałoby radę rozbić na dwa - do Stegien i od Wołoskiej na Ursynów (nawet może na liberach) i przy zmienionym 141 układ by działał. Ale że jednocześnie ze skróceniem 107 trzeba było zapchać i dziurę po 505, to wyszło trochę inaczej.Bastian pisze: I jak było w 107 w tej relacji?
[ Dodano: |9 Mar 2011|, 2011 13:43 ]
Bo ja wiem? Porównując czasy podróży może tak, ale mnie szło o czekanie vs. podróż. O dodatkowych fajerwerkach w rodzaju trasy jak świński ogon zakręconej nie mówiąc.Bastian pisze:Tak samo jest z 517, 302 i mnóstwem innych. I niewiele z tego wynika.drapka pisze:za dobrze to nie jest, jeśli alternatywnym połączeniem z przesiadką dojedziesz szybciej niż się doczekasz na 210...
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pasażer woli jechać, niż czekać. Wynika z badań.
Wczoraj zaobserwowałem w popołudniowym szczycie 210 na Madalińskiego w kierunku Centrum i muszę powiedzieć, że zapełnienie było znaczne, nie był niezabieralny, ale tak 2/3 miejsc stojących zajęte. Więc okazuje się, że linia się przyjęła. I mogłaby spokojnie zastąpić 117 na odcinku staromokotowskim, pod warunkiem poprawy częstotliwości do 15/20.
Dla odmiany 107 dzisiaj w szczycie porannym, Dolna w kierunku Centrum, 4 osoby na pokładzie.
Dla odmiany 107 dzisiaj w szczycie porannym, Dolna w kierunku Centrum, 4 osoby na pokładzie.
Święta racja. Nic tak zniechęca do zbiorkomu jak wyczekiwanie na przystanku i nieregularnośc ruchu. Klient który jedzie, nie będzie cierpiał, że jedzie 5 min dłużej, chyba że mu się właśnie czasowy bilet kończy.Bastian pisze:Pasażer woli jechać, niż czekać. Wynika z badań.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bernard pisze:Nie rezygnują z walki o "422"
Apelują o to też starsi mieszkańcy, którzy muszą korzystać z przejścia podziemnego. - Tutaj nie ma nie tylko schodów ruchomych, ale nawet windy. W pobliżu szpitala, żeby nie było autobusu żadnego, to nie jest w porządku - narzekają.
Do autobusów chodzili/chodziliby - nielegalnie - przez środek skrzyżowania.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel