Przepraszam bardzo, ale tak wygląda rzeczywistość. Więc albo o niej dyskutujemy, albo o jakimś wyidealizowanym układzie (do czego nie kryję miewam sam ciągoty) ale wówczas istnienie takich cudów jak 521 w ogóle nas nie powinno zajmować.emyl pisze:Nie imputuję im błędu w kształtowaniu układu, jednak nie trafia do mnie pojęcie "niekasowalna politycznie".
(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy braku pieniędzy a wkrótce także brygad? Chyba tym lepiej jednak im rzadziej. Jakie inne funkcje tu mogą być? Kasujemy 25?MichalJ pisze:Ale skoro polityka ma wpływ, ale sensu też trzeba szukać, to czy lepiej mieć linię co 30 tylko dla zaspokojenia polityki, czy co 15, żeby jednak jakieś funkcje pełniła?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie "Lol", tylko do mnie też nie trafia. Niekasowalne politycznie, jeżdżące ze śmieszną częstotliwością 410, które w ostatniej wersji robiło za szkolny autobus między Grotami a Starym Bemowem właśnie znika, więc czemu 521 nie może zniknąć? Nagle niekasowalne od lat 410 okazało się kasowalne?fik pisze:Lol.emyl pisze:jednak nie trafia do mnie pojęcie "niekasowalna politycznie".
- fik
- Naczelne Chamidło
I ile lat zajęło doprowadzenie 410 do takiego stanu, że nawet polityka nie jest w stanie go obronić? A pamiętasz, na czyje życzenie wracało 521 z TŁ na Jerozolimskie? A 502 do Miłosny? A moratorium na zmiany pamiętasz (największy zarzut, jaki mam do Ruty, to fakt, że w tym momencie nie pieprznął stanowiskiem)?Szeregowy_Równoległy pisze:Niekasowalne politycznie, jeżdżące ze śmieszną częstotliwością 410, które w ostatniej wersji robiło za szkolny autobus między Grotami a Starym Bemowem właśnie znika, więc czemu 521 nie może zniknąć? Nagle niekasowalne od lat 410 okazało się kasowalne?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Moment, do uwalenia 410 trzeba było odświeżyć tramwaj na Boernerowo. Tramwaj wzdłuż 521 już jest, nie powinno być ciut łatwiej? Nie pamiętam wcześniejszych losów 521, a o istnieniu 502 dowiaduję się, gdy przebrzydłego Ostrobrama złośliwie przeciągam po TŁ jak tylko mignie światłami, bo mu się tak bardzo spieszy.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Właściwie, to piszę tak, bo dokładnie mam pojęcie, jak to funkcjonuje i uważam, że jest to nie do przyjęcia. Wkurza mnie to niemiłosiernie.Wolfchen pisze:Piszesz to tak, jak byś nie miał pojęcia, jak to funkcjonuje...
Gdybyśmy mieli dyskutować o rzeczywistości, moglibyśmy ograniczyć forum do tematów "Dziwadła" i "Jak to kursuje?".Glonojad pisze:Przepraszam bardzo, ale tak wygląda rzeczywistość. Więc albo o niej dyskutujemy, albo o jakimś wyidealizowanym układzie (do czego nie kryję miewam sam ciągoty) ale wówczas istnienie takich cudów jak 521 w ogóle nas nie powinno zajmować.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przypomnij sobie, w których dzielnicach mieszkają prezydent(ka) oraz odpowiedzialny za transport wiceprezydent tego miasta, a potem wróć do dyskusji.Szeregowy_Równoległy pisze:Moment, do uwalenia 410 trzeba było odświeżyć tramwaj na Boernerowo.
To następnym razem pisz jaśniej.emyl pisze:Właściwie, to piszę tak, bo dokładnie mam pojęcie, jak to funkcjonuje i uważam, że jest to nie do przyjęcia. Wkurza mnie to niemiłosiernie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Chcesz powiedzieć że za 521 i 502 stoją kolejno p.Gronkiewicz-Waltz i p.Wojciechowski? Nie wiem, kurczę, jakoś w to uwierzyć nie mogę. Bynajmniej nie przez sympatie czy antypatie a raczej przez to że mocno wątpię w to czy te osoby z racji sprawowanych urzędów korzystają z takich wynalazków by nie powiedzieć czy w ogóle wiedzą co to jest i dokąd to jest (no bo powiedzmy wiedzą że jest "pod domem").Bastian pisze:Przypomnij sobie, w których dzielnicach mieszkają prezydent(ka) oraz odpowiedzialny za transport wiceprezydent tego miasta, a potem wróć do dyskusji.Szeregowy_Równoległy pisze:Moment, do uwalenia 410 trzeba było odświeżyć tramwaj na Boernerowo.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzekłbym, że nie korzystają. Co nie znaczy, że nie mogą mieć np. córki w Batorym, czyż nie?Wiliam pisze:Chcesz powiedzieć że za 521 i 502 stoją kolejno p.Gronkiewicz-Waltz i p.Wojciechowski? Nie wiem, kurczę, jakoś w to uwierzyć nie mogę. Bynajmniej nie przez sympatie czy antypatie a raczej przez to że mocno wątpię w to czy te osoby z racji sprawowanych urzędów korzystają z takich wynalazków
Ich wyborcy wiedzą, to wystarcza. Inni niby też są ich wyborcami, ale o "macierzystą dzielnicę" bardziej się dba, a zarazem ich mieszkańcy/władze mają "bliżej" do uszu. Nie są przecież ludźmi z kosmosu, mają sąsiadów za płotem, znajomych, czasem pewnie pójdą do kościoła, do sklepu - a jak nie oni, to ich rodzina. Jak ktoś chce się na coś poskarżyć, ma ułatwiony dostęp. A przecież cały Wawer o tym dudni, jak podejrzewam.Wiliam pisze:czy w ogóle wiedzą co to jest i dokąd to jest
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bywało wiele razy. Niezłym przykładem było zatrzymanie 502 przy BatorymWiliam pisze:Można przez to rozumieć że pewnego pięknego, słonecznego dnia przychodzi p.Ruta do pracy i idzie do odpowiedniej komórki w ZTMie i mówi: "uruchamiamy takie coś, tu i tu, bo wiecie, rozumiecie naciski z góry są"?
Tym niemniej i tak takiego ręcznego sterowania jest za tych władz chyba najmniej.
Jeśli trzeba coś z robić, idzie to z taką właśnie informacją. Wygodne i dla dyrekcji i dla "merytorycznych dołów", by wiedzieć, kiedy jest o co się tłuc, a kiedy trzeba od razu odpuścić.KwZ pisze:Naprawdę myślisz, że tłumaczyłby się podwładnym??
Zazwyczaj podwładni mają prawo powiedzieć, co o tym myślą, a przełożeni ich wysłuchują, kwitując "cóż, to jest może głupie, ale tak musimy zrobić". W ZTM-ie raczej jeśli coś doskwiera, to decyzyjny chaos, a nie zamordyzm. Z przełożonymi, włącznie z samą dyrekcją, da się pogadać.Wiliam pisze:Chociaż podwładni chyba ze względów merytorycznych mogą się opierać?