SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pewnie, spisek jakiś. Siedzą w ZTM dnie całe, i tylko kombinują: jak by tu zrobić, żeby Mokotów cierpiał...
Pełna zgoda!TGM pisze:Amerykę odkryli! Od ponad dziesięciu lat komunikacja na Mokotowie jest systematycznie niszczona.
Żadna inna dzielnica nie dostała tak po tyłku jak Mokotów, a numery byłych mokotowskich linii można znaleźć w każdej innej dzielnicy. Samo metro, do którego na Mokotowie w godzinach szczytu i tak trudno się dostać nie załatwia wszystkich problemów komunikacyjnych tej dzielnicy.
Na Słonimskiego na pewno nikogo nie wozi. A na Broniewskiego nie jest to zbyt atrakcyjna ani oblegana linia - na pewno nie służy jako dowóz do metra, jak już tranzyt na Pragie lub wykorzystywana do podjechania do Arkadii.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Tak obserwując z perspektywy czasu i innej dzielnicy to faktycznie Mokotów ma coraz gorzej. Jak budowali metro w Al. Niepodległości i ruch był puszczony Wielicką to i tak było lepiej niż jest teraz
Teraz jest metro albo nic. Tylko że do tego metra jakoś się trzeba dostać, a później wydostać a tu już jest gorzej.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
To już bym chyba wolał doBywalec pisze:A nie myślałeś o tym by jechaćPaweł_K pisze:Dlatego zrezygnowałem rano z jazdy 1 ++ przesiadka na Wierzbnie. Wolę trasę 10-15 minut dłuższą w postaci 4 + 18/31 z Królikarni - dziś miałem trochę szczęścia i dogoniłem 18 przy Królewskiej więc oszczędziłem 5-8 minut na przesiadkę na Królikarni ("wspaniałe" światła dla pieszych + oczekiwanie na 31...)
do Wilanowskiej i tam w autobus+przesiadka w tramwaj przy Galerii Mokotów? Albo na Wilanowskiej w 31. Niby odrobinę na około, ale zawsze to jednak parę minut krócej.
4 z Bródna w moim przypadku nie ma jakiegoś kosmicznego obłożenia - kurs 7.51, którym zwykle jadę pozwala mi zająć pozycję dogodną do czytania.
Z utęsknieniem wyczekuję na SKM do lotniska, może jakiś sensowny rozkład dostanie i będzie alternatywą dla tramwajów i metra, wtedy zostanie tylko problem dostania się do Wschodniego (bo nie wydaje mi się, że puszczą do Legionowa, wtedy bym mógł z PKP Toruńska korzystać)
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Dlaczego 28 jeżdzi z Koła na Annopol/Żerań Wschodni, czy linia 2 jak ostatnio jeżdziła nie miała właśnie trasy takiej jak linia 28? Tak patrze, że przez to uwalono 1 w weekendy. Zaraz ktoś wpadnie na pomysł i połączy linie 10 z linią 14 (po trasie 10 oczywiście), Linia 28 zostanie puszcona na Żerań FSO, linia 35 na Służewiec, a linia 18 zostanie połączona z linią 4 i w taki sposób wróci na trase W-Z.Dantte pisze:Oczywiście, że Annopol. I żegnamy 28, nikomu niepotrzebne, donikąd niedowożące. A 16 byłaby przynajmniej jedynym połączeniem Bródna z DWC (nie liczę 127, bo ile można stać w korku na Wincentego/Starzyńskiego/Międzyparkowej?). No i 28 oczywiście też jest niepotrzebne na Kole - czy ono jest w ogóle komukolwiek potrzebne? (nie licząc zapychania slotów na Broniewskiego...)KwZ pisze:Zwłaszcza o 16 na Pradze (a gdzie indziej? Annopol?).
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.