Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
Czy w związku z dostawą nowych Solarek, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami MZA, zostanie w końcu uruchomione głosowe zapowiadanie przystanków w SU18 z 2008 roku? Ma ktoś jakiekolwiek informacje?
I co z biletomatami w tychże autobusach?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
I co z biletomatami w tychże autobusach?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Jak na razie, to są z tym problemy nawet w najnowszych Solarisach. Nie spodziewałbym się więc nagłego przemówienia wozów z serii 8800-8879Piotrek pisze:Czy w związku z dostawą nowych Solarek, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami MZA, zostanie w końcu uruchomione głosowe zapowiadanie przystanków w SU18 z 2008 roku?
noidea
Ja też, zresztą miałeś rację Adam, że z Redutowej z 2009 roku nagle zaczęły "mówić". Ostatnio już dwa razy na 708 na takiego trafiłem co wcześniej się przez rok nie zdarzyło.
Zastanawiam się tylko na ile są to faktyczne problemy, a na ile po prostu NIKT się tym nie zajmuje... A tak mnie to wkurza, jak niewidomi non stop muszą się pytać o przystanki etc. a przecież od dwóch lat teoretycznie problem powinien być rozwiązany. Polska, mieszkam w Polsce...
Zastanawiam się tylko na ile są to faktyczne problemy, a na ile po prostu NIKT się tym nie zajmuje... A tak mnie to wkurza, jak niewidomi non stop muszą się pytać o przystanki etc. a przecież od dwóch lat teoretycznie problem powinien być rozwiązany. Polska, mieszkam w Polsce...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Pretensje kieruj do kierowcy, który nie wie, że wystarczy dłużej przytrzymać przycisk.reserved pisze:Co do tych fotokomórek w SA8,6 to powiem tam, że to tylko utrudnia życie. Kiedy nie są włączone wszystko jest normalnie. Kiedy są włączone to albo nie da się zamknąć drzwi często przez 2 min na przystanku
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jesteś pewien? W SU12 to nie działa, przynajmniej w tym co nim zazwyczaj jeżdżę.Adam G. pisze:Pretensje kieruj do kierowcy, który nie wie, że wystarczy dłużej przytrzymać przycisk.reserved pisze:Co do tych fotokomórek w SA8,6 to powiem tam, że to tylko utrudnia życie. Kiedy nie są włączone wszystko jest normalnie. Kiedy są włączone to albo nie da się zamknąć drzwi często przez 2 min na przystanku
W takim razie do wspaniałego producenta tych beznadziejnych pulpitów, bo działać chyba powinnoSzeregowy_Równoległy pisze:Jesteś pewien? W SU12 to nie działa, przynajmniej w tym co nim zazwyczaj jeżdżę.Adam G. pisze:Pretensje kieruj do kierowcy, który nie wie, że wystarczy dłużej przytrzymać przycisk.
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A mnie się wydaje, że akurat w Solarisach to nie działa. W MANach owszem. A co do producenta pulpitu: czy możliwość omijania dwusekundowego opóźnienia przy zamykaniu to też jego zasługa? Chciałbym podziękowaćAdam G. pisze:W takim razie do wspaniałego producenta tych beznadziejnych pulpitów, bo działać chyba powinnoSzeregowy_Równoległy pisze:Jesteś pewien? W SU12 to nie działa, przynajmniej w tym co nim zazwyczaj jeżdżę.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A wiesz ile razy przez to dwusekundowe opóźnienie zamiast przejechać przez skrzyżowanie trzeba wyjechać z przystanku i od razu stanąć na światłach? Niestety jest od cholery przystanków umieszczonych przed skrzyżowaniami.fraktal pisze:Biorąc pod uwagę, że na linii jest na przykład 25 przystanków, zyskuje się około minuty na jednym półkursie (od pętli do pętli). Czy rzeczywiście jest to aż taka różnica?Szeregowy_Równoległy pisze:Chciałbym podziękować