[ Dodano: |7 Paź 2009|, 2009 16:03 ]
W ogóle kilka smaczków na tej stronie- np stacja Chrzęsne znajduje się w Łochowie( powiat Węgrowski), stacja Kobyłka Ossów w Zielonce, a stacja Milanówek w Legionowie
Moderator: JacekM
Albo po prostu "Wspólny bilet na kolei"...Solaris U10 pisze:Wobec tego temat powinien zmienić nazwę na "Wspólny bilet ZTM/KM/WKD/PR".
Najwyższy czas, bo ludzie się myliliSolaris U10 pisze:Jakoś ta informacja nie wypłynęła jak dotąd - od jutra wspólny bilet będzie obowiązywał w 3 pociągach IR jadących przez średnicę.
Niby wszystko jasne, nie przeczytała dokładnie (ciekawe jak skasowała bilet) i tyle. Ale z drugiej strony trzeba pomyśleć nad wprowadzeniem biletów czasowych do oferty wspólnego biletu....TVN WARSZAWA
Uważaj, z jakim biletem wsiadasz do pociągu
- Od trzech miesięcy mieszkam w Wołominie, który, jak wiadomo, należy do drugiej strefy biletowej. Kiedy miałam potrzebę dojechać do C.H. Warszawa Wileńska, postanowiłam kupić bilet 40-minutowy na drugą strefę, gdyż przejazd z Wołomina do Warszawy Wileńskiej zajmuje ok. 25 minut – pisze na skrzynkę warszawa@tvn.pl internautka Milena.
Problemy zaczęły się w momencie, w którym konduktor poprosił o bilet. - Kontroler poinformował mnie, że mój bilet jest nieważny – opisuje internautka i pyta, jak to możliwe.
- Kupiłam bilet na drugą strefę, jadę w drugiej strefie, mieszczę się w czasie, a tu pan mówi, że to zły bilet. Było dla mnie logiczne, że skoro zamieszkałam w drugiej strefie to kupuje bilet na drugą strefę, wsiadam i jadę. To jest wprowadzanie pasażerów błąd – denerwuje się pani Milena.
Jak to możliwe? Z tym pytaniem zwróciliśmy się do Igora Krajnowa, rzecznika ZTM. – Umowa, jaką Koleje Mazowieckie podpisały z nami, przewiduje, że dopuszczone są tylko bilety dobowe, 3-, 7-, 30- i 90-dniowe – wyjaśnia. Jak dodaje, w przypadku SKM-ki takich problemów jednak nie ma. Szybka Kolej Miejska akceptuje także bilety minutowe.
- To dziwne – komentuje Marcjusz Włodarczyk, rzecznik Kolei Mazowieckich. – Niestety w tej chwili nie mogę tego wyjaśnić, musimy poczekać do poniedziałku – dodaje.
Wątpliwości rozwiewa jednak Igor Krajnow. – To proste. Chodzi o zyski – mówi krótko.

To nie dodano 14-dniowych do umowy? W sumie na Bilecie Seniora zgodnie z przepisami nie można parkować na P+R, więc może tego nie zmienili...TVNWaw/Krajnow pisze:Umowa, jaką Koleje Mazowieckie podpisały z nami, przewiduje, że dopuszczone są tylko bilety dobowe, 3-, 7-, 30- i 90-dniowe – wyjaśnia.
Ciekawe czy naprawdę tak powiedział.Jak dodaje, w przypadku SKM-ki takich problemów jednak nie ma. Szybka Kolej Miejska akceptuje także bilety minutowe.
Ciekawe, czy naprawdę tak powiedział. Brak kasowników na stacjach i w pociągach byłyby dużo lepszymi argumentamiTVNWaw/Krajnow pisze:Wątpliwości rozwiewa jednak Igor Krajnow. – To proste. Chodzi o zyski – mówi krótko.
http://www.zw.com.pl/artykul/10,459722_ ... bilet.html![]()
Z Krakowa i do metra: jeden bilet
Z biletem na karcie miejskiej mamy przemieszczać się na terenie Warszawy także dalekobieżnymi pociągami InterRegio – np. z Krakowa, Katowic, Poznania i Białegostoku. Taką propozycję Zarząd Transportu Miejskiego złożył spółce Przewozy Regionalne.
– Wspólny bilet to kręgosłup taryfy przewozowej w Warszawie. I może zdarzyć się niespodzianka: pracujemy nad powiększeniem go o Przewozy Regionalne – ujawnił wczoraj dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego Leszek Ruta.
Dzisiaj ze wspólnym biletem – od dobowego do 90-dniowego – można jeździć autobusami, tramwajami i metrem oraz pociągami: Kolei Mazowieckich, SKM i WKD. Wyjątkowo taki przywilej przysługuje pasażerom w InterRegio na linii średnicowej, ale tylko w trzech pociągach. Miałby objąć wszystkie.
Na jakiej zasadzie ZTM rozliczałby się z Przewozami Regionalnymi? Czy na teren Mazowsza wjechałoby więcej pociągów InterRegio?
– Taka integracja różnych środków transportu w Warszawie w ramach jednej taryfy to świetny pomysł. Ale rozmowy jeszcze trwają – mówi prezes Przewozów Regionalnych Tomasz Moraczewski.
I może jeszcze poczęstunek w pociągach EIC? Jak dla mnie ważniejsze są sprawy związane ze wspólnym biletem w Minibusie/PKS Mińsk Maz/Transludzie i innych, niż w jakiś pojawiających się kilka razy dziennie pociągach jadących przez cały kraj...JKTpl pisze:Mam nadzieję, i to coraz bardziej się realizującą, że w końcu w całej Warszawie będzie panowała zasada 'masz warszawski bilet - masz wszystkie środki komunikacji w mieście'.![]()
Przewozy Regionalne:
Honorowanie biletów w pociągach interREGIO:
wcześniej aktywowane lub skasowane bilety okresowe Zarządu Transportu Miejskiego w Warszawie (miejski lub sieciowy, imienny lub na okaziciela, normalny lub ulgowy):
* w pociągach iR kursujących torami podmiejskimi tzw. linii średnicowej, tj. na odcinku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia (z przystankami na Ochocie, Śródmieściu, Powiślu i Stadionie)
* we wszystkich pociągach iR na odcinku Warszawa Zachodnia - Zagościniec (w obie strony)

http://www.zw.com.pl/artykul/10,516949_ ... rlina.html![]()
Wspólny bilet do Berlina
Warszawiak jadący pociągiem do Berlina będzie mógł w cenie biletu dotrzeć komunikacją miejską do niemieckiego hotelu. Takie samo prawo dostanie berlińczyk, który wysiądzie na dworcu w Warszawie.
O polsko - niemieckim wspólnym bilecie rozmawiali dziś podczas berlińskich targów InnoTrans dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego Leszek Ruta i szef Zarządu Komunikacyjnego Berlina i Brandenburgii (VBB) Hans Werner Franz.
Pomysł jest taki, że pasażer jadący pociągiem PKP Intercity z Warszawy do Berlina będzie mógł w ramach tego samego biletu przez dwie godziny przemieszczać się po stolicy Niemiec U- i S-bahnem oraz tramwajami i autobusami, np. żeby dotrzeć do hotelu. Takie same przejazdy będą mu przysługiwały dwie godziny przed odjazdem pociągu powrotnego. I odwrotnie: pasażer z Berlina będzie miał do dyspozycji w Warszawie na tych samych zasadach autobusy, tramwaje, metro i SKM w pierwszej strefie biletowej.
- Rozmowy są zaawansowane. Chcemy, żeby ułatwienie zaczęło obowiązywać od nowego kolejowego rozkładu, czyli w połowie grudnia - ujawnia Leszek Ruta.
Oprócz ZTM i VBB w rozmowach uczestniczyli też kolejowi przewoźnicy - z polskiej strony wiceprezes PKP Intercity Katarzyna Zimnicka-Jankowska. Hans Werner Franz ma już wstępną akceptację przewoźnika Deutsche Bahn. Usługa ma "nieznacznie" podnieść cenę biletu kolejowego.
Niemcy lubują się w podobnych rozwiązaniach biletowych. Np. kibice drużyny piłkarskiej Hertha Berlin, która jest sponsorowana przez Deutsche Bahn, mogą w dniu meczu w cenie biletu jeździć po stolicy Niemiec transportem publicznym za darmo. Dzięki temu 60 proc. Kibiców Herthy dociera na stadion komunikacją, a nie samochodami.