Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
to ciekawe, bo ja 184 z zajętymi miejscami stojącymi w kierunku Wola
DWZ nie widziałem od wieków.
Natomiast zmiany tramwajowe są niezłe, jesli nie spartolą koordynacji to na Woli będzie prawie tak dobrze, jak przed reformą - przynajmniej do czasu otwarcia 3+3, gdy drastycznych cięć się spodziewam.
Natomiast zmiany tramwajowe są niezłe, jesli nie spartolą koordynacji to na Woli będzie prawie tak dobrze, jak przed reformą - przynajmniej do czasu otwarcia 3+3, gdy drastycznych cięć się spodziewam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
gfedorynski
Jeśli teraz jest 32,5 to jak przed cięciami mogło być 30?30?A ile było przed cięciami? Bo przypominam, że do tego się odnoszę.
Dodano po 13 minutach 5 sekundach:
(Przy okazji znów skrajnie niepotrzebna okazuje się być pętla na pl. Narutowicza.)
Cięcie było na Bemowie, nie na Obozowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale przy centralnym odcinku konsultowano tzw. stały układ. Tutaj mamy zmiany wynikające z zamknięć i objazdów. Konsultacje pewnie będą gdy roboty będą dobiegać końca...Thompson04 pisze:Konsultacje to już były przy otwarciu centralnego odcinka drugiej linii metra, przy rozpoczynaniu budowy innego nie ma żadnych konsultacji, zapomniałeś?fik pisze:Pochwaliłbym jeszcze E-5, ale nie mam wątpliwości, że to bardzo szybko zostanie przywrócone po konsultacjach
Zamknięcie Targowej było chyba konsultowane.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
1) Do Daszyńskiego tylko część kursów 105:marko80 pisze: E-5 kasacja a 105 tylko do Ronda Daszyńskiego. Pytanie tylko czy 184 na Chomiczówkę czy do Huty?
- Częstotliwość kursowania linii na odcinku OS. GÓRCZEWSKA – RONDO DASZYŃSKIEGO: 3-4 / 7,5 / 7,5
- Częstotliwość kursowania linii na odcinku OS. GÓRCZEWSKA – BROWARNA: 10 / 15 / 15
2) 184 do Huty, a z Chomiczówki na Nowe Bemowo 121.
Nie tyle konsultowane, co odbywały się spotkania z mieszkańcami, na których informowano o utrudnieniach. Pierwsze skrzypce grało wtedy Biuro Koordynacji.pawcio pisze:Zamknięcie Targowej było chyba konsultowane.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak czy owak - dyrektor Witekperson pisze:Nie tyle konsultowane, co odbywały się spotkania z mieszkańcami, na których informowano o utrudnieniach. Pierwsze skrzypce grało wtedy Biuro Koordynacji.pawcio pisze:Zamknięcie Targowej było chyba konsultowane.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
HehBastian pisze:Tak czy owak - dyrektor Witekperson pisze: Nie tyle konsultowane, co odbywały się spotkania z mieszkańcami, na których informowano o utrudnieniach. Pierwsze skrzypce grało wtedy Biuro Koordynacji.
Nie rozumiem.Emyl pisze:Może. Czyli skąd?
-
gfedorynski
Tak, też się tego boję, chociaż oczywiście te stacje niewiele wniosą dla pasażerów na Bemowie i Jelonkach. Za to na pewno zostanie mnóstwo bezsensowych autobusów z dupy.Natomiast zmiany tramwajowe są niezłe, jesli nie spartolą koordynacji to na Woli będzie prawie tak dobrze, jak przed reformą - przynajmniej do czasu otwarcia 3+3, gdy drastycznych cięć się spodziewam.
- a/p TALENT
Zapowiada się fajny dreszczowiec komunikacyjny w ciągu najbliższych 3 lat na Bemowie i Woli. Z przeprowadzonej naprędce akcji informacyjnej wśród bemowskich znajomych i sąsiadów. wniosek jest jeden - ogólnie biorąc zapanował czeski film "nikt nic nie wie". Jak zwykle misie się obudzą na przystanku, kiedy zabraknie znajomych linii autobusowych i tramwajowych. Proponowane zmiany mnie nie rajcują, do pracy chodzę na piechotę - kontakty z miastem ograniczyłem do minimum. Już się w życiu naużerałem i nawalczyłem, niech inni wreszcie zaczną myśleć pro publico bono.
Jedno mnie cieszy - zawsze walczyłem o rozwój dróg lokalnych zamiast tworzenia ścieków komunikacyjnych - teraz zabrakło sensownej siatki ulic łączących Wolę z Bemowem, pisałem to w swoich postach 8-6 lat temu w temacie drogi szybkiego ruchu S8.
Jedno mnie cieszy - zawsze walczyłem o rozwój dróg lokalnych zamiast tworzenia ścieków komunikacyjnych - teraz zabrakło sensownej siatki ulic łączących Wolę z Bemowem, pisałem to w swoich postach 8-6 lat temu w temacie drogi szybkiego ruchu S8.
Idiokracja nas otacza
- fik
- Naczelne Chamidło
167 obecnie jest najszybszym połączeniem Ochoty z Bemowem, za chwilę miałoby szanse być najszybszym połączeniem Ochoty z Bielanami, ale trzeba je koniecznie wepchnąć w krążenie po Szczęśliwickiej, żeby mogło wsiąść do niego paru pasażerów 184, które generalnie jedzie troszkę gdzie indziej. Gdzie sens, gdzie logika?MichalJ pisze:Ale tobie chodzi o Bemowo, czy o Koło i Elekcyjną?fik pisze:Przecież z obecnego 184 zostaje tylko numerek. Jakby ta linia miała nazywać się 167, to nagle byłbyś za tym, żeby jechała prosto, bo 167 od dawna tak jeździ?!
Ale mówię - absolutnie nie mam nic przeciw Grójeckiej, przeciwnie. Ale nie kosztem Zachodniego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
O czym ty mówisz? Jakie 167 z Bielanami?
Pasażerom z Zachodniego trzeba popsuć połączenie, bo ktoś chce mieć ekspres z Hali Banacha na Elekcyjną?
I proszę nie manipulować, bo wiesz doskonale, że nie chodzi o przystanek na Szczęśliwickiej, tylko o dworzec.
Pasażerom z Zachodniego trzeba popsuć połączenie, bo ktoś chce mieć ekspres z Hali Banacha na Elekcyjną?
I proszę nie manipulować, bo wiesz doskonale, że nie chodzi o przystanek na Szczęśliwickiej, tylko o dworzec.
- a/p TALENT
Hala Banacha nie ekscytuje mieszkańców Bemowa, tylko debilna lokalizacja Urzędu Skarbowego Bemowo przy ul. Białobrzeskiej!!!
Idiokracja nas otacza