Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 25 paź 2016, 0:41

Może. Czyli skąd?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 paź 2016, 5:40

to ciekawe, bo ja 184 z zajętymi miejscami stojącymi w kierunku Wola -> DWZ nie widziałem od wieków.

Natomiast zmiany tramwajowe są niezłe, jesli nie spartolą koordynacji to na Woli będzie prawie tak dobrze, jak przed reformą - przynajmniej do czasu otwarcia 3+3, gdy drastycznych cięć się spodziewam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

gfedorynski

Post autor: gfedorynski » 25 paź 2016, 9:05

A ile było przed cięciami? Bo przypominam, że do tego się odnoszę.
30?
Jeśli teraz jest 32,5 to jak przed cięciami mogło być 30?

Dodano po 13 minutach 5 sekundach:
(Przy okazji znów skrajnie niepotrzebna okazuje się być pętla na pl. Narutowicza.)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 paź 2016, 9:11

Cięcie było na Bemowie, nie na Obozowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 paź 2016, 9:12

Thompson04 pisze:
fik pisze:Pochwaliłbym jeszcze E-5, ale nie mam wątpliwości, że to bardzo szybko zostanie przywrócone po konsultacjach :term:
Konsultacje to już były przy otwarciu centralnego odcinka drugiej linii metra, przy rozpoczynaniu budowy innego nie ma żadnych konsultacji, zapomniałeś? :)
Ale przy centralnym odcinku konsultowano tzw. stały układ. Tutaj mamy zmiany wynikające z zamknięć i objazdów. Konsultacje pewnie będą gdy roboty będą dobiegać końca...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 paź 2016, 9:14

Zamknięcie Targowej było chyba konsultowane.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 paź 2016, 9:14

marko80 pisze: E-5 kasacja a 105 tylko do Ronda Daszyńskiego. Pytanie tylko czy 184 na Chomiczówkę czy do Huty?
1) Do Daszyńskiego tylko część kursów 105:
- Częstotliwość kursowania linii na odcinku OS. GÓRCZEWSKA – RONDO DASZYŃSKIEGO: 3-4 / 7,5 / 7,5
- Częstotliwość kursowania linii na odcinku OS. GÓRCZEWSKA – BROWARNA: 10 / 15 / 15

2) 184 do Huty, a z Chomiczówki na Nowe Bemowo 121.
pawcio pisze:Zamknięcie Targowej było chyba konsultowane.
Nie tyle konsultowane, co odbywały się spotkania z mieszkańcami, na których informowano o utrudnieniach. Pierwsze skrzypce grało wtedy Biuro Koordynacji.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 paź 2016, 9:17

person pisze:
pawcio pisze:Zamknięcie Targowej było chyba konsultowane.
Nie tyle konsultowane, co odbywały się spotkania z mieszkańcami, na których informowano o utrudnieniach. Pierwsze skrzypce grało wtedy Biuro Koordynacji.
Tak czy owak - dyrektor Witek :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 paź 2016, 9:18

Bastian pisze:
person pisze: Nie tyle konsultowane, co odbywały się spotkania z mieszkańcami, na których informowano o utrudnieniach. Pierwsze skrzypce grało wtedy Biuro Koordynacji.
Tak czy owak - dyrektor Witek :]
Heh ;-) Teraz pierwsze skrzypce gra MW i wykonawca...

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 paź 2016, 9:42

Emyl pisze:Może. Czyli skąd?
Nie rozumiem.

gfedorynski

Post autor: gfedorynski » 25 paź 2016, 9:56

Natomiast zmiany tramwajowe są niezłe, jesli nie spartolą koordynacji to na Woli będzie prawie tak dobrze, jak przed reformą - przynajmniej do czasu otwarcia 3+3, gdy drastycznych cięć się spodziewam.
Tak, też się tego boję, chociaż oczywiście te stacje niewiele wniosą dla pasażerów na Bemowie i Jelonkach. Za to na pewno zostanie mnóstwo bezsensowych autobusów z dupy.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 25 paź 2016, 9:58

Zapowiada się fajny dreszczowiec komunikacyjny w ciągu najbliższych 3 lat na Bemowie i Woli. Z przeprowadzonej naprędce akcji informacyjnej wśród bemowskich znajomych i sąsiadów. wniosek jest jeden - ogólnie biorąc zapanował czeski film "nikt nic nie wie". Jak zwykle misie się obudzą na przystanku, kiedy zabraknie znajomych linii autobusowych i tramwajowych. Proponowane zmiany mnie nie rajcują, do pracy chodzę na piechotę - kontakty z miastem ograniczyłem do minimum. Już się w życiu naużerałem i nawalczyłem, niech inni wreszcie zaczną myśleć pro publico bono.
Jedno mnie cieszy - zawsze walczyłem o rozwój dróg lokalnych zamiast tworzenia ścieków komunikacyjnych - teraz zabrakło sensownej siatki ulic łączących Wolę z Bemowem, pisałem to w swoich postach 8-6 lat temu w temacie drogi szybkiego ruchu S8.
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 paź 2016, 10:00

MichalJ pisze:
fik pisze:Przecież z obecnego 184 zostaje tylko numerek. Jakby ta linia miała nazywać się 167, to nagle byłbyś za tym, żeby jechała prosto, bo 167 od dawna tak jeździ?!
Ale tobie chodzi o Bemowo, czy o Koło i Elekcyjną? :)

Ale mówię - absolutnie nie mam nic przeciw Grójeckiej, przeciwnie. Ale nie kosztem Zachodniego.
167 obecnie jest najszybszym połączeniem Ochoty z Bemowem, za chwilę miałoby szanse być najszybszym połączeniem Ochoty z Bielanami, ale trzeba je koniecznie wepchnąć w krążenie po Szczęśliwickiej, żeby mogło wsiąść do niego paru pasażerów 184, które generalnie jedzie troszkę gdzie indziej. Gdzie sens, gdzie logika?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 paź 2016, 10:08

O czym ty mówisz? Jakie 167 z Bielanami?

Pasażerom z Zachodniego trzeba popsuć połączenie, bo ktoś chce mieć ekspres z Hali Banacha na Elekcyjną?

I proszę nie manipulować, bo wiesz doskonale, że nie chodzi o przystanek na Szczęśliwickiej, tylko o dworzec.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 25 paź 2016, 10:12

Hala Banacha nie ekscytuje mieszkańców Bemowa, tylko debilna lokalizacja Urzędu Skarbowego Bemowo przy ul. Białobrzeskiej!!!
Idiokracja nas otacza

ODPOWIEDZ