Ankieta dla linii 503
Moderator: Wiliam
-
Fort Radiowo
- Kontakt:
Przede wszystkim co sądzicie o obecnym 503 na odcinku Ursynowskim ( Natolin Płn- Nowoursynowska). Bo jak dla mnie to ma niepotrzebne przystanki ( np. Teligi) i trochę nieskoordynowany rozkład wzg. innych Ursynowskich linii które maja zabierać ludzi do Metra ( dowozówki)
Linie: 109, 112, 171, 220, 523
Fort Radiowo pisze:Przede wszystkim co sądzicie o obecnym 503 na odcinku Ursynowskim ( Natolin Płn- Nowoursynowska). Bo jak dla mnie to ma niepotrzebne przystanki ( np. Teligi) i trochę nieskoordynowany rozkład wzg. innych Ursynowskich linii które maja zabierać ludzi do Metra ( dowozówki)
Już kiedyś grzecznie prosiłem o nie spamowanie w tematach o których nie masz pojęcia. Wynocha stąd!
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Wojtku, były już komunikaty z dokładnymi opisami, układem linii. Wtedy jeszcze nie znaliśmy daty wprowadzenia zmian.tarantula01 pisze:Co do pl. Wileńskiego, to widać ZTM musi poprowadzić lepiej akcję informacyjną na temat zamknięcia tego obszaru.
Juz niebawem odbędą się dwa spotkania z mieszkańcami a na ulicy pojawią się informatorzy. Będą też plakaty pod tablicami w taborze i ulotki. Coś jeszcze?
Polityka złym doradcą w pracy!
-
prosper5250
Chciałbym 503 wg. koncepcji ZTM. Proponowaną zmianę przyjąłem jako pewniak już w połowie wakacji i dziwi mnie, że nagle teraz "jazdy" się zaczęły...
Nie czytałem komentarzy powyżej, ale swoje zdanie mam od dawna:
1). Przyda się z Tarchodworów linia jadąca do jakiejś innej stacji niż Marymont - 503 dojedzie do Wilsona w tym samym a wręcz nawet i krótszym czasie co E-X, 508, 510 i 511 na swoje krańce, a pasażer będzie stację bliżej Centrum już na samym wejściu do metra.
2). Po trasie 503 czyli od Żerania na "Starzyniaka" a nawet i Muranów/okolice jadą tramwaje:
- "18" ze znakomitą częstotliwością
-"1" z jeszcze lepszą.
Ponadto istnieje linia 509, która również charakteryzuje się wysoką częstotliwością, na dodatek bez przerwy wzmacniają ja wtyczki. O 302 nie wspominam, bo tej linii nie ma co brać na poważnie.
Nie czytałem komentarzy powyżej, ale swoje zdanie mam od dawna:
1). Przyda się z Tarchodworów linia jadąca do jakiejś innej stacji niż Marymont - 503 dojedzie do Wilsona w tym samym a wręcz nawet i krótszym czasie co E-X, 508, 510 i 511 na swoje krańce, a pasażer będzie stację bliżej Centrum już na samym wejściu do metra.
2). Po trasie 503 czyli od Żerania na "Starzyniaka" a nawet i Muranów/okolice jadą tramwaje:
- "18" ze znakomitą częstotliwością
-"1" z jeszcze lepszą.
Ponadto istnieje linia 509, która również charakteryzuje się wysoką częstotliwością, na dodatek bez przerwy wzmacniają ja wtyczki. O 302 nie wspominam, bo tej linii nie ma co brać na poważnie.
Polemizowałbym. Zdaje się, że Wisłostrada stoi w porannym szczycie praktycznie od mostu Grota do Śląsko-Dąbrowskiego. Prawda to, czy moja znajoma trochę podkoloryzowała swoje podróże 118 przez Wisłostradę?prosper5250 pisze:503 dojedzie do Wilsona w tym samym a wręcz nawet i krótszym czasie co E-X, 508, 510 i 511 na swoje krańce
Za to opcja puszczenia 503 przez Słowackiego jest, moim zdaniem, bardzo dobra.
-
prosper5250
BYWA zakorkowana w takim stopniu, jak Armii Krajowej od Potoku do Słowackiego, czyli CZASAMI jedzie się ten odcinek 20 km/h. Prawdziwy korek na Wisłostradzie zaczyna się od Krasińskiego i ciągnie do Śląsko-Dąbrowskiego (wkurzające jest to, że w porannym szczycie bezużyteczne staje się 185). 503 przyda się nie tylko jako alternatywa do metra (upieram się, że w najgorszym wypadku dojedzie się w tym samym czasie, ale jest się i tak bliżej centrum z Wilsona), ale też jako połączenie ogólnie z placem Wilsona (za chwilę wjadą tam tramwaje) oraz z Dw. Gdańskim. Marymont warto by też odciążyć "Tarchodworami", bo ta stacja bywa zapchana totalnie. Przy okazji rozluźni się deńko 508, który od poniedziałku na powrót ledwie zipie. Ja chętnie pojadę 503 na Wilsona, by wsiąść w tramwaj jadący do centrum, bądź w metro.
Ale kursujące w porywach co 12-15 minut 503 nijak się ma do parominutowej częstotliwości 508 czy E. Nie sądzę, by zmiany w obrębie 503 miały istotny wpływ na zapełnienia 508 czy E.prosper5250 pisze:Marymont warto by też odciążyć "Tarchodworami", bo ta stacja bywa zapchana totalnie. Przy okazji rozluźni się deńko 508, który od poniedziałku na powrót ledwie zipie. Ja chętnie pojadę 503 na Wilsona, by wsiąść w tramwaj jadący do centrum, bądź w metro.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- tarantula01
- Kontakt:
No jeśli będą spotkania (tu pewnie będzie mało słuchaczy) i kartki (te wiele dadzą), to tylko pozostaje powiedzieć, żaby to wszystko odbyło się np. na 10 dni przed zmianami.JotPeCet pisze:Wojtku, były już komunikaty z dokładnymi opisami, układem linii. Wtedy jeszcze nie znaliśmy daty wprowadzenia zmian.tarantula01 pisze:Co do pl. Wileńskiego, to widać ZTM musi poprowadzić lepiej akcję informacyjną na temat zamknięcia tego obszaru.
Juz niebawem odbędą się dwa spotkania z mieszkańcami a na ulicy pojawią się informatorzy. Będą też plakaty pod tablicami w taborze i ulotki. Coś jeszcze?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nie bój żaby, stacjonarny punkt w pasażach w CH Wileńska od czwartku stoi, więc ten, kto chce się dowiedzieć, dowie się, jakie zmiany czekają pasażerów. Z tego co wcześniej pisałeś, śmiem twierdzić, że Tobie też nie zaszkodziłaby mała akcja informacyjnatarantula01 pisze:No jeśli będą spotkania (tu pewnie będzie mało słuchaczy) i kartki (te wiele dadzą), to tylko pozostaje powiedzieć, żaby to wszystko odbyło się np. na 10 dni przed zmianami.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- tarantula01
- Kontakt:
Zakończenie konsultacji:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... pinie-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... e-zal1.jpg
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... e-zal2.pdf
Dziękuję wszystkim za opinie.
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... pinie-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... e-zal1.jpg
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... e-zal2.pdf
Dziękuję wszystkim za opinie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
prosper5250
Nie - nie będą miały istotnego. Czy pisałem, że będą miały? Napisałem, że deńko. Podaję różne przykłady pozytywnych aspektów tej zmiany i bardzo liczę, że wejdzie ona w życie. Ta zmiana nie spowoduje czyjejkolwiek straty. A korki na Grocie są mniej straszne, bo tam sprawny kierowca jest w stanie manewrami szybko most przejechać - na Gdańskim teraz jest w "B" w kierunku północnym gorsza tragedia a od poniedziałku będzie jeszcze większa.chester pisze: prosper5250 napisał/a:
Marymont warto by też odciążyć "Tarchodworami", bo ta stacja bywa zapchana totalnie. Przy okazji rozluźni się deńko 508, który od poniedziałku na powrót ledwie zipie. Ja chętnie pojadę 503 na Wilsona, by wsiąść w tramwaj jadący do centrum, bądź w metro.
Ale kursujące w porywach co 12-15 minut 503 nijak się ma do parominutowej częstotliwości 508 czy E. Nie sądzę, by zmiany w obrębie 503 miały istotny wpływ na zapełnienia 508 czy E.
Po poludniu najlepiej sie przedrzec na Prage mostem S-D. Na Gdanskim jest fatalnie, dojazdy do Gdanskiego tez stoja - np od Swietojerskiej, wiec zjazd na Wislostrade czy na Mickiewicza nie rozwiazuje problemu. Poza tym sam Grot tez sie nieco zatyka. Co do zwiazku z 509 - jest przeciazone na stronie Tarchominskiej i 503 troche jej ujmuje. I dobrze.