Obiegi i obsługa połączeń SKM
Moderator: JacekM
Czyli chmara busów kilku przewoźników i wiele linii obsługujących pół dzielnicy dublują pociągi (w tym przypadku) obsługujące fragment pojedynczej trasy? Cóż, mam inne zdanie.Bastian pisze:Jeśli dochodzi do dublowania, to środki mniej wydajne (autobusy) dublują środek bardziej wydajny (pociąg). Z zasady, taka teoria.
BTW: Nie ma to jak offtop z modem ;)
Matkobosko! W paru ostatnich postach na Metro i Kolej tyle czarnowidztwa
, że aż się boje pisać o obiegach
Dziś na S1 podobnie jak wczoraj, z różnicą tą, że ubył jeden Impuls, a zastąpił go jeden z 19WE odpięty z wczorajszego podwójnego składu na SKM-11.
Dla odmiany wypiszę pojazdy, które (z tego co wiem) dziś nie wyjechały w trasę (przypominając też to, co pisał parę stron wcześniej alojz):
501, 404 - prawdopodobnie rezerwa i/lub doraźne naprawy/przeglądy u przewoźnika.
304, 103, 106 - na przeglądach w Newagu/w oczekiwaniu na przegląd.
101, 102, 104, 105, 107 - postój na Olszynce Grochowskiej.
108 - ? - brak danych.
BTW, sorry za moją ignorancję, ale czy ktoś z Was może mi powiedzieć, gdzie dokładnie mieści się baza SKM na Szczęśliwicach - czy to któryś z tych dwóch obiektów na wysokości działek za C.H.Reduta (na jednym KM i loki IC; na drugim wagony IC i jeżdżą stonki)?
Mowa też była o tym, że Elfy wyjeżdżają na trasę wprost z Mińska Maz. Czy 19WE nadal zjeżdżają do Tłuszcza? Bo z kolei bieżącym serwisowaniem 14WE ponoć zajmuje się KM?
Dziś na S1 podobnie jak wczoraj, z różnicą tą, że ubył jeden Impuls, a zastąpił go jeden z 19WE odpięty z wczorajszego podwójnego składu na SKM-11.
Dla odmiany wypiszę pojazdy, które (z tego co wiem) dziś nie wyjechały w trasę (przypominając też to, co pisał parę stron wcześniej alojz):
501, 404 - prawdopodobnie rezerwa i/lub doraźne naprawy/przeglądy u przewoźnika.
304, 103, 106 - na przeglądach w Newagu/w oczekiwaniu na przegląd.
101, 102, 104, 105, 107 - postój na Olszynce Grochowskiej.
108 - ? - brak danych.
BTW, sorry za moją ignorancję, ale czy ktoś z Was może mi powiedzieć, gdzie dokładnie mieści się baza SKM na Szczęśliwicach - czy to któryś z tych dwóch obiektów na wysokości działek za C.H.Reduta (na jednym KM i loki IC; na drugim wagony IC i jeżdżą stonki)?
Mowa też była o tym, że Elfy wyjeżdżają na trasę wprost z Mińska Maz. Czy 19WE nadal zjeżdżają do Tłuszcza? Bo z kolei bieżącym serwisowaniem 14WE ponoć zajmuje się KM?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiście wolno ci też mieć inne zdanie na temat budowy atomu albo systemu geocentrycznego. Wolno ci, proszę bardzoVLnt7 pisze:Czyli chmara busów kilku przewoźników i wiele linii obsługujących pół dzielnicy dublują pociągi (w tym przypadku) obsługujące fragment pojedynczej trasy? Cóż, mam inne zdanie.Bastian pisze:Jeśli dochodzi do dublowania, to środki mniej wydajne (autobusy) dublują środek bardziej wydajny (pociąg). Z zasady, taka teoria.
Sama kwestia dublowania jest bardziej skomplikowana i bardziej nadawałaby się do tematu "Jak kształtować układ komunikacyjny.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Właściwie dublowanie nie jest jednostronne, tylko dwustronne. W tym przypadku dublowanie pociągów z autobusami.Bastian pisze:Oczywiście wolno ci też mieć inne zdanie na temat budowy atomu albo systemu geocentrycznego. Wolno ci, proszę bardzo
Sama kwestia dublowania jest bardziej skomplikowana i bardziej nadawałaby się do tematu "Jak kształtować układ komunikacyjny.
Nawet nie skomentuję tej "budowy atomu"... Wystarczy, że moderatorowi nie przystoi ciągnąć off-topic.
Ja tam widziałem lokomotywy SM42, nie ma takiej lokomotywy ''stonka''na drugim wagony IC i jeżdżą stonki
To właśnie tutaj jest baza SKM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wczoraj widziałem również 2 Impulsy na S9. Czyli faktycznie je tam wypuszczą. Na S3 bym dał tylko 19We, reszta do podziału.Jacek Z. pisze:Dziś na S1 podobnie jak wczoraj, z różnicą tą, że ubył jeden Impuls, a zastąpił go jeden z 19WE odpięty z wczorajszego podwójnego składu na SKM-11.
-
Krzysiek_S
Na S9 jeździ 501. A na S3 jechałem najmłodszym Elfem, czyli 413. A jeszcze widziany 406 (tylko nie pamiętam już czy był na S3 czy S9), który nadal wozi naklejki: "Warszawa - miasto, gospodarz". Już trochę zblakły.Dantte pisze:Na S3 wozi się dzisiaj 27WE chyba 004, a na jakiejś legionowskiej tradycyjnie 35.