Skoro już tak się bawić 148, to możnaby go jeszcze bardziej skrócić, kierując je np. przez Herbsta, Jastrzębowskiego i Rodowicza, z pominięciem Nowoursynowskiej – na tej ostatniej ulicy wsiada do niego naprawdę niewiele ludzi, a autobusy jeżdżą zwykle w stadzie ze 166.Wolfchen pisze:Choć ideałem wg mnie byłoby skrócenie trasy 148 (... - Pileckiego - Herbsta - al. KEN - Ciszewskiego - Nowoursynowska - ...) i zastąpienie go przez 192, jadące przez Nugat, Kiedacza i Ciszewskiego. 148 się raczej na Kiedacza marnuje (tam by wystarczyło i 166 wg moich obserwacji), zaś 192 miałoby szansę uatrakcyjnić komunikację na tym ciągu...
Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
148 jest (poza niektórymi, krótkimi porami) ładnie skoordynowane ze 166 i ta koordynacja działa naprawdę przyzwoicie.Vilén pisze:Skoro już tak się bawić 148, to możnaby go jeszcze bardziej skrócić, kierując je np. przez Herbsta, Jastrzębowskiego i Rodowicza, z pominięciem Nowoursynowskiej – na tej ostatniej ulicy wsiada do niego naprawdę niewiele ludzi, a autobusy jeżdżą zwykle w stadzie ze 166.Wolfchen pisze:Choć ideałem wg mnie byłoby skrócenie trasy 148 (... - Pileckiego - Herbsta - al. KEN - Ciszewskiego - Nowoursynowska - ...) i zastąpienie go przez 192, jadące przez Nugat, Kiedacza i Ciszewskiego. 148 się raczej na Kiedacza marnuje (tam by wystarczyło i 166 wg moich obserwacji), zaś 192 miałoby szansę uatrakcyjnić komunikację na tym ciągu...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Ale tak się nie da bo nie ma fizycznej możliwości wykonania lewoskrętu PileckiegoWolfchen pisze:Choć ideałem wg mnie byłoby skrócenie trasy 148 (... - Pileckiego - Herbsta - al. KEN - Ciszewskiego - Nowoursynowska - ...) i zastąpienie go przez 192, jadące przez Nugat, Kiedacza i Ciszewskiego. 148 się raczej na Kiedacza marnuje (tam by wystarczyło i 166 wg moich obserwacji), zaś 192 miałoby szansę uatrakcyjnić komunikację na tym ciągu...
Nie wiem czy temat był poruszany, ale mam pytanie, po kiego jest utrzymywane 319 dla trzech kursów? Nie można tych trzech kursów puścić jako skrócone 715 do PKP Jeziorki i przy okazji zwolnić numerek? Bo rozkład absurdalnie wygląda z trzema kursami.
Nie można skrócić kursu 7xx do odcinka w całości wewnątrz Warszawy, bo program księgowy się zawiesi.
- fik
- Naczelne Chamidło
Na S2 czy N88 jakoś się nie zawiesza.MichalJ pisze:Nie można skrócić kursu 7xx do odcinka w całości wewnątrz Warszawy, bo program księgowy się zawiesi.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To dlaczego w wakacje zamiast linii 319 są kursy skrócone linii 715 na trasie: Metro Wilanowska - PKP Jeziorki? Może po to żeby było co odwieszać po wakacjach?MichalJ pisze:Nie można skrócić kursu 7xx do odcinka w całości wewnątrz Warszawy, bo program księgowy się zawiesi.
Albo może ta linia jest docelowo przeznaczona do obsługi Ursynowa Zielonego i dlatego trzyma się numerek?
Popatrz, jaka franca!
Taki argument nie przemawia do mnie, kursy skrócone na 715 również byłyby przeznaczone dla Ursynowa Zielonego (brrrr, nienawidzę tej nazwy, w ogóle to powinno podlegać pod inną dzielnicę 
A 709 i 715 nie obsługują Ursynowa Zielona? No przecież obsługują i mają o wiele więcej kursów niż 319. Kiedyś 319 była linią całodniową na tej trasie, więc pewnie dlatego te kursy funkcjonują pod tym numerem. A kursy są do Jeziorek po to, aby szybciej wrócić na Puławską i nie włóczyć się po Piasecznie.drapka pisze:Albo może ta linia jest docelowo przeznaczona do obsługi Ursynowa Zielonego i dlatego trzyma się numerek?
Ale to by było duż więcej niż kursy skrócone, więc numer 715 nie byłby adekwatny. Wiem, mnie też ten "Zielony" zgrzyta, ale nic lepszego mi do głowy nie przychodzi bez wchodzenia w szczegół dąbrówkowsko-pyrsko-grabowskie. "Niski"? Też nie za bardzo.
Popatrz, jaka franca!
Co ci się nie podoba w Ursynowie Zielonym, profesjonalnie i precyzyjniej zwanym Grabowem, Pyrami, Krasnowolą, Jeziorkami i Dąbrówką?Flash8222 pisze:Taki argument nie przemawia do mnie, kursy skrócone na 715 również byłyby przeznaczone dla Ursynowa Zielonego (brrrr, nienawidzę tej nazwy, w ogóle to powinno podlegać pod inną dzielnicę
I niby pod jaką dzielnicę? Bardzo przyjemnie się tu mieszka, tylko w nocy do sklepu 15 min. spacerku, ale to do przeżycia. Ja wiem, że zadupie, ale przynajmniej nie Białołęka. No i autobus bez patrzenia w rozkład
A może "709 okresowy"? 
-
Stary Pingwin
Dawno temu mówiło się Mokotów(domyślnie górny), Dolny Mokotów i Zielony Mokotów.
miłośnik 13N
W szczycie jazda na glonojada gratisBJ pisze: No i autobus bez patrzenia w rozkład