O chłodzeniu i niechłodzeniu
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pisze tu Walas? Pisze. To co się głupio pytasz? Są wypisówki, nawet jeśli nimi nie były, zanim on zaczął pisać.Websterek pisze:A to temat na wypisówki? -.-
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Drivter1234
No w końcu zabrał głos ktoś kto wie co w trawie piszczy i mówi fakty i do rzeczyCypis pisze:Z tym, że instrukcja obsługi mówi, że napełnianie powinno trwać ok. 9 godzin.SieneK pisze:Pełen "proces naprawy" /przegląd, czyszczenie filtrów-wymiana, odgrzybianie, napełnienie czynnikiem, regulacja/ klimatyzacji całopojazdowej w SU18,
Teraz weźmy kilku ambitnych Sienków... i mamy to, co mamy.
A swoją drogą... Jakaż dziś była moja zdziwiona mina gdy w 7901 włączyłem klimę w kabinie i gdy dmuchała naprawdę zimnym powietrzem...
która instrukcja mówi o napełnianiu przez 9 godzin?Drivter1234 pisze:No w końcu zabrał głos ktoś kto wie co w trawie piszczy i mówi fakty i do rzeczyCypis pisze:Z tym, że instrukcja obsługi mówi, że napełnianie powinno trwać ok. 9 godzin.
Teraz weźmy kilku ambitnych Sienków... i mamy to, co mamy.![]()
a może inaczej, który mechanik to powiedział?
w MZA stosowana jest maszyna "nabijająca" do samochodów osobowych, jej wydajność to jednorazowo 10kg czynnika
w SU18 jest od 14 do 17kg w zależności od wersji klimatyzatora
czas ładowania przy tej małej maszynie to około 6 godzin dla 14 kg a 8 dla 17kg
przy profesjonalnej maszynie czas nabijania 10kg to około 3 godzin a 17kg 4 godzin
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Temat? Całe podforum jest...Michi pisze:A nie mysleliscie, zeby stworzyc temat tylko dla niego i jego wypisowek? Wilk syty i owca calaBastian pisze: Pisze tu Walas? Pisze. To co się głupio pytasz? Są wypisówki, nawet jeśli nimi nie były, zanim on zaczął pisać.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
MZA odpisały na skargę mailową... listem poleconym. Z pisma wyraźnie wynika, że nie widzą żadnego problemu. Może chociaż ZTM zauważy, bo jak nie, to we wrześniu, jak słoneczko zechce przygrzać, znowu będzie "wesoło".bepe pisze:Niestety nie. Jechałem 1119 1/195 - kierowca w chamski sposób odmówił włączenia klimatyzacji (dzwoniłem do ZTM), w 1108 2/195 kierowca pokazał mi nawet kartę drogową, żeby udowodnić, ze nie ma pozwolenia na włączenie klimatyzacji (zaraz napiszę do ZTM). Nie może być tak, że przy trzydziestostopniowym upale włączanie klimatyzacji zależy od widzimisię dysponenta pieczątki..SieneK pisze:od jutra /31 maja/ w MZA chłodzimy za "pozwoleniem" NR
Edit: w sumie napisze do ZTM pytanie, czy takie rozporządzenie wewnętrzne jest zgodne z ich umową z MZA. Jak się bawić, to się bawić. Pojutrze mam egzamin z postępowania administracyjnego, to sobie poćwiczę
Wg tej strony
quote="Strona ZTM"]Wszyscy przewoźnicy autobusowi - Miejskie Zakłady Autobusowe oraz firmy Mobilis, PKS Grodzisk Mazowiecki i ITS Michalczewski są zobowiązani w umowach do utrzymania w pojazdach temperatury w przedziale 18 – 25 stopni Celsjusza. Powyżej 25 stopni klimatyzacja powinna włączyć się automatycznie.[/quote]Nic nie ma na temat "sezonów grzewczych", jest natomiast informacja o przeprowadzeniu kontroli 19 maja. Wynika z tego, że ktoś tu podle łże.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"