Dechę pomylił.kocur pisze:Dziś ok.15.30 na przystanek Dw. Zachodni dla linii 717 wjechał Neoplan 6835 jako PT z brygadówką 04. Otworzył drzwi, pasażerowie wsiedli, a kierowca włożył tablicę boczną linii 716 (na wyświetlaczu wciąż widniał przejazd techniczny). Niestety nie wiem, czy pomylił tablice czy kraniec z którego miał znacząc pracę.
Informacja pasażerska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jechałem dziś 522 i stwierdzam, że bez problemu można do prostokącika z informacją o kierunku przesiadki można pociągnąć drugą kreskę np. od ZP Sielce. Ot takie nowatorskie rozwiązanie...JotPeCet pisze:Nie dla tych jadących od strony Wilanowa. Co prawda z Wilanowa na Gocław jest 117R-9 Chełmska pisze:Nie lepszy do przesiadki byłby któryś z innych wspólnych przystanków ze 168 - jedynej linii z ZP al.Witosa na Rembertów? Wybór jest spory: pl.Unii, Spacerowa, Stępińska, Iwicka, Sielce, Chełmska... Na każdym z tych przystanków możliwa jest przesiadka drzwi_w_drzwi.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
W klimatyzowanych jest "Klimatyzacja włączona..." a w tych bez klimy - "Praca dla kierowców...", jeśli dobrze pamiętamMANiak3333 pisze:Dziś w wozie 1516 na 183 wewnętrzny wyświetlacz głosił "Klimatyzacja włączona- prosimy nie otwierać okien". (Temperatura na dworze około 0 stopni).
noidea
- R-9 Chełmska
Myślę, że w niektórych są obie wstukane, bo np. ostatnio w Jelczu (zresztą nie pierwszy raz) wyskoczyła informacja, że klima jest włączonaAdam G. pisze:W klimatyzowanych jest "Klimatyzacja włączona..." a w tych bez klimy - "Praca dla kierowców...", jeśli dobrze pamiętam
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Solaris U10
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Taaa a ja ostatnio miałem okazję przejechać się 135 na odcinku Rawar - Pl. Szembeka - i taka ciekawostka - na odcinku Dw. Wileński - Rawar wszystkie przystanki oznaczone są jako "Ż", na odcinku Rawar - Pl. Szembeka też, poza przystankiem Gdecka 02 (który de facto jest "na żądanie"). Fajnie, nie ? 
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Co do informacji pasażerskiej.
Linia 505 - Przewożnik PKS Grodzisk Maz.
Dworzec Centralny - wyśiwetla się małymi Literami (chodzi o główny wyświetlacz). Mobilis np. wyświetla dobrze.
Informacje o przystankach i trasie. Całkowita głupota w każdym wozie. Niektóre przystanki sa jako NŻ. Nie raz jest zła trasa wgrana (przez Metro Wilanowska). Jeden wielki bałagan.
Ktoś za to powinien odpowiedzieć.
Linia 505 - Przewożnik PKS Grodzisk Maz.
Dworzec Centralny - wyśiwetla się małymi Literami (chodzi o główny wyświetlacz). Mobilis np. wyświetla dobrze.
Informacje o przystankach i trasie. Całkowita głupota w każdym wozie. Niektóre przystanki sa jako NŻ. Nie raz jest zła trasa wgrana (przez Metro Wilanowska). Jeden wielki bałagan.
Ktoś za to powinien odpowiedzieć.
- R-9 Chełmska