Kto obiecał i kiedy?lis93 pisze:A ósemki i dodatkowy (,,obiecany") tabor?
Zmiany obsługowe - luty 2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dobra, mój błąd, sorry : /
Widzę, że na objeździe mostu Łazienkowskiego trochę ucierpiał rozkład 523 w DS. Dawniej co 10 minut jeździł ramowo od 7 do 20, teraz już od 8 do 17:30. O tyle niedobrze, że po południu w niedzielę 523 ma spore wzięcie z Dw. Zachodniego w kierunku Bemowa.
Zwracam honor - Zmian obsługowych związanych z mostem Łazienkowskim ciąg dalszylis93 pisze:A ósemki i dodatkowy (,,obiecany") tabor?
Jak czytałem zmiany w niedzielę wieczorem na stronie ZTMu to byłem święcie przekonany że widzę ,,wzmocnione 182, 188, 507 i 523", chociaż po Twoim poście wszędzie było 502 zamiast 188. Albo mi się przewidziało, albo coś zmieniliDomas pisze:Zwracam honor - Zmian obsługowych związanych z mostem Łazienkowskim ciąg dalszylis93 pisze:A ósemki i dodatkowy (,,obiecany") tabor?
Z tego co widzę, to 188 nawet dostało po dupie, bo rano częstotliwość spadła z co 10 minut do 12-15.
Ale w zamian pierwszy kurs jest prawie godzinę wcześniej
Można tez było poprawić koordynację z N32, ale czepiam się pewnie.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Albo skasować w jasną cholerę. Już teraz to ta linia nie ma żadnej racji bytu.Paweł D. pisze:Ale w zamian pierwszy kurs jest prawie godzinę wcześniejMożna tez było poprawić koordynację z N32, ale czepiam się pewnie.
Odczepcie się od 188.
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Emyl pisze:Albo skasować w jasną cholerę. Już teraz to ta linia nie ma żadnej racji bytu.Paweł D. pisze:Ale w zamian pierwszy kurs jest prawie godzinę wcześniejMożna tez było poprawić koordynację z N32, ale czepiam się pewnie.
Jak widzę to Kolega najchętniej by kasował wszystko...
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Kolega chętnie skasowałby 1/3 linii kursujących po mieście w imię zwiększenia częstotliwości tych, które w przeciwieństwie do tej 1/3 wożą ludzi, a nie muchy. Przecież wiadomo, że nie chodzi mi o kasację na zasadzie "nic w zamian".
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Ja mam nadzieję, bo z tego co pamiętam jeżdżąc na 188 dość często, na pierwszej zmianie czy drugiej, to kulała koordynacja ze 175 w ciągu ŻiW bo jeżdżą stadem, ale pamiętam koordynację z 523 na odcinku Olszynka - Politechnika... więc nie byłbym w 100% taki pewny czy ta linia wozi muchy...Emyl pisze:Kolega chętnie skasowałby 1/3 linii kursujących po mieście w imię zwiększenia częstotliwości tych, które w przeciwieństwie do tej 1/3 wożą ludzi, a nie muchy. Przecież wiadomo, że nie chodzi mi o kasację na zasadzie "nic w zamian".
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chodzi o to, że poza relacją skrętną (moim zdaniem absolutnie zbędną) przy pomniku lotnika ta linia nie oferuje niczego. Oferowała parę kursów na TŁ, teraz to nieaktualne, na ŻiW też się przydawała (chociaż w 175 znacznie więcej pasażerów woziłem), więc rozważenie likwidacji 188 przy jednoczesnym zapewnieniu podaży na kluczowych dla 188 odcinkach (a nie jest nim wspomniana relacja skrętna) byłoby całkiem rozsądne i większa rzesza pasażerów mogłaby korzystać.